J-20-stealth-hävittäjä varustaa tulevat kiinalaiset CATOBAR-lentokukialukset

Vaikka FC31 Gyrfalcon esiteltiin Kiinan laivaston valitsemana lentokoneena Varustaakseen tulevat lentotukialukset katapulteilla, useat tiedot viittaavat nyt Kiinan ilmavoimissa jo käytössä olevan J-20-hävittäjän koneessa olevan version suunnitteluun sen rakennusten varustamiseksi. FC-31, kevyempi, ei kuitenkaan olisi lopullisesti poissuljettu, koska kyse olisi keskikokoisen laivahävittäjän version säilyttämisestä, joka täydentää raskaita J-20-hävittäjiä, kuten J-15 ponnahduslaudalla. lentotukialusta tällä hetkellä Kiinan laivaston palveluksessa.

FC31 News Defense | Hävittäjäkoneet | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
FC-31 Gyrfalcon osoitti heikkouksia ensimmäisillä koelennoillaan, mikä pakotti CAC-insinöörit tekemään laajoja ja pitkiä muutoksia.

Tämä tieto ei sinänsä ole yllätys, sillä tuskin Kiinan laivaston suosio Gyrfalconille kerrottiin, kuin monet äänet, enemmän tai vähemmän virallisesti, ilmaisivat varauksellisen sen suhteen. Toisin kuin J-20, FC-31 ei ole käytössä PLA:n kanssa, ja näyttää siltä, ​​että lentokoneen kehittäminen kohtaa monia vaikeuksia. CAC:n, toisen Kiinan valtion lentokoneiden valmistajan, itsenäisesti kehittämä FC-31 ei ole riippuvainen PLA:n tilauksesta, ja se oli alun perin tarkoitettu vientimarkkinoille. Kevyempi kuin J-20, sen oli määrä kilpailla F35A:n ja C:n kanssa, joista se otti yleisilmeen sekä kaksimoottorisen kokoonpanon. Mutta valmistajan oli pakko muuttaa prototyyppiään perusteellisesti ensimmäisten lentotestien jälkeen vuonna 2012, ja suorituskyky ilmeisesti jäi paljon odotuksia alhaisemmaksi. Uutta FC-31:tä on havaittu useita kertoja vuodesta 2017 lähtien ilman, että sitä on virallisesti esitelty suuressa lentonäytöksessä, mikä jättää monia epäilyksiä sen konseptin kypsyydestä.

Kiinalainen lentotukialuksen malli J20 Defense News | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Kahden vuoden ajan Kiinan laivaston mallit ja tietokoneella luodut kuvat uuden luokan CATOBAR Type 2 -lentokukialuksista ovat näyttäneet lentokoneessa olevaa ilmaryhmää, joka koostuu J002-, J15- ja stealth-taisteludroneista.

Tämä on luultavasti yksi parametreista, jotka saivat laivaston muuttamaan mieltään ja valitsivat Chengdun J-20:n varustamaan CATOBAR-lentokukialuksiaan. Tämän uuden luokan rakennuksen ensimmäisen esimerkin rakentaminen todellakin etenee nyt nopeasti, ja sen käyttöönoton arvioidaan olevan vuosien 2022 ja 2023 välillä. CAC:n vaikeudet ehdottaa lopullista mallia koneestaan ​​yli 8 vuotta ensimmäisen lennon jälkeen ovat luonnollisesti saaneet Kiinan laivaston viranomaiset asettamaan turvallisuuden etusijalle, varsinkin kun yksi tärkeimmistä katapulteilla varustettujen lentotukialusten rakentamisen perusteluista perustuu viidennen sukupolven lentokoneiden käyttöönottoon (5. sukupolvi Kiinan luokituksen mukaan) . Laivaston lentotukialuksissa on kuitenkin oltava kaksi raskasta monikäyttöhävittäjää, J-4 ja J-15, ja siten luultavasti uusien alusten käyttämien lentokoneiden kokonaismäärä pienenee. Toisaalta J-20 pituudellaan ja merkittävällä lastikapasiteetilla antaa Kiinan laivastolle merkittävän edun verrattuna amerikkalaisten, japanilaisten tai eteläkorealaisten lentotukialuksiin, jotka on varustettu 20. sukupolven F5B- ja F35C-hävittäjillä, kevyemmillä. ja rajoitetumpi näillä alueilla.

Päivä 15 Liaoningin sillalla Puolustusuutisia | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
J-15 on nykyään ainoa PLA:n käyttämä lentotukihävittäjä. Luultavasti se jatkuu seuraavan vuosikymmenen ajan

Meidän ei kuitenkaan pitäisi odottaa näkevämme J-20:ta uusien kiinalaisten lentotukialusten kansilla ennen vuotta 2030. China Mail Daily -sivuston haastattelemien asiantuntijoiden mukaan J-20:n muuttaminen lentotukialukseksi kestää itse asiassa noin kymmenen vuotta. lentokoneessa oleva laite, jonka mitat ja vastus on mukautettu vaikeisiin käyttöolosuhteisiin lentotukialuksissa. Laitteen laillistaminen, jota ei alun perin suunniteltu tätä silmällä pitäen, on harvoin menestystä kruunannut harjoitus. Mutta venäläiset Mig29:llä ja Su-33:lla, sitten Kiina jälkimmäisestä johdetuilla J-15:llä, osoittivat, että tämä lähestymistapa oli mahdollista ja pystyi valmistamaan kestäviä laitteita, joilla on yhtenäinen toimintapotentiaali. Ymmärrämme tässä suhteessa ilmoitetun 10 vuoden määräajan perusteella, että tämä prosessi edellyttää perusteellista remonttia eikä yksinkertaista laitteen rakenteellista vahvistamista.

Taisteludrone lähtee CH 7 Defense News | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
CH-7-stealth-taisteludrone esitetään käytettäväksi katapulteilla varustetuista lentotukialuksista

On huomattava, että jos J-20 tulee käyttöön vasta vuonna 2030, on todennäköistä, että Kiinan laivasto käyttää kauden 2020-2030 pääosin merivoimien ilmataistelun hallintaansa, vaikka 3 ja todennäköisemmin 4 uutta CATOBAR lentotukialusta otetaan käyttöön samana ajanjaksona, joista vähintään 2 on ydinvoimalla. Tämän vuosikymmenen aikana voimme myös odottaa stealth-taisteludroneiden käyttöönottoa, jotta voidaan vahvistaa alukselle otettujen J-15-koneiden tehokkuutta, jotka ovat varmasti erittäin monipuolisia ja voimakkaasti aseistettuja, mutta myös erittäin hienovaraisia. Ennen kaikkea on seurattava J-15D:n käyttöönottoa. J-15 on tuskin sähköinen versio, joka, kuten American Growler, on suunniteltu seuraamaan J-15-taistelulentokoneita ja häiritsemään vihollisen tutkat. laaja taajuuskaista, jotta ne voidaan suojata vihollisen havaitsemis- ja ilmatorjuntajärjestelmiltä.

J15D elektroninen sodankäynti Puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
J15D elektronisen sodankäynnin lentokone vahvistaa hyvin pian Kiinan laivaston lentotukialusten ilmaryhmiä

Huolimatta kansainvälisistä jännitteistä ja yleisestä merivoimien vahvistumisesta Tyynenmeren alueella, jonka vahvistuminen se on osittain lähtökohtana, Kiinan laivasto osoittaa tällä ilmoituksella, että se aikoo hallita voimanlisäystä menetelmin ja tarkasti, kuten hän on tehnyt 15 vuotta. Ilman jännitystä tai kiirettä se antaa valmistajille tarvittavan ajan tulevien järjestelmien suunnitteluun unohtamatta sen nykyistä tehoa, sillä se vastaanottaa edelleen noin kymmenen J-15:tä ja kouluttaa noin kaksikymmentä uutta hävittäjälentäjää vuosittain. Siten vuoden loppuun mennessä käyttöön otettava uusi tyypin 001A lentotukialus saa samanaikaisesti täydellisen, koulutetun ja varustetun miehistönsä ja lentoryhmänsä alle vuoden kuluttua testien alkamisesta ke. Harvinaisia ​​ovat merijalkaväki kuka voi tänään ylpeillä sellaisella mestaruudella ja sellaisella ammattitaidolla...

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit