Ohjuspuolustusvirasto kehittää ohjusjärjestelmää hypersonic-aseiden torjumiseksi

Sen jälkeen kun ilmoitus hypersonic-ohjuksen Kh47M2 Kinzhal käyttöönotosta Venäjän ilmavoimissa huhtikuussa 2018, hypersonic-aseet ja niiltä suojaavat järjestelmät ovat tulleet Yhdysvaltojen sotilasviranomaisten päähuolenaiheeksi. Ja hyvästä syystä! Hyperääniohjuksilla, kuten Kinzhalilla, tulevalla Tzirkonilla, mutta myös nykyaikaisilla ballistisilla ohjuksilla, kuten venäläisellä Iskanderilla tai kiinalaisella DF26:lla, on lentoprofiilit, jotka suojaavat niitä amerikkalaiselta ohjustorjuntakilvältä, eikä THAADilta, ei Patriot PAC-3:lta. eivätkä amerikkalaisia ​​hävittäjiä varustaneet SM3- ja SM6-hävittäjät pysty tehokkaasti sieppaamaan näitä aseita. Lisäksi, jos ne voivat luonnollisesti kantaa ydinkärkiä, ne voidaan varustaa myös tavanomaisilla sotilaspanoksilla. Paradoksaalista kyllä, erityisesti tämä viimeinen kohta aiheuttaa vakavia ongelmia länsimaisille strategeille.

Ydinkärjellä varustetun ballistisen ohjuksen käytön riskiä käsitellään länsimaiden, kuten Ranskan, Ison-Britannian ja Yhdysvaltojen doktriinien ydinvastauskyvyllä, joilla on aina useita ohjuksia laukaisevia ydinsukellusveneitä "laimennettuna". valtameren syvyyksissä ja pystyy toimittamaan massiivisen ydinvastauksen viholliskaupunkeihin. Toisaalta tällaisten aseiden käyttö olisi suurelta osin suhteetonta tavanomaisten iskujen käyttöön verrattuna, sillä suurin osa länsimaisista doktriineista ei noudata ensimmäisen ydiniskun käsitettä.

kinjal Defense News | Yliääniset aseet ja ohjukset | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Ensimmäiset valokuvat Mig31:stä, jossa oli Kh47M2 Kinzhal -ohjus, saivat suuren tietoisuuden Naton uudesta haavoittuvuudesta Venäjää kohtaan

Tai, yliääniohjuksia, kuten KinzhalNopeutensa ja oletetun tarkkuutensa ansiosta ne eivät ainoastaan ​​tee sieppaamisesta mahdotonta tai erittäin epätodennäköistä, vaan ne myös lyhentävät reaktioaikoja siinä määrin, että ne muodostavat ihanteellisia "päänpoisto-aseita" tuhoamaan vastustajan sotilas- ja siviiliviranomaiset sekä sen viestintäpisteet, logistiikkasolmut ja tärkeimmät infrastruktuurit, kuten laivastot ja lentotukikohdat. Oikealla älykkyydellä ne voivat myös eliminoida vastakkaisen pelotteen maa- ja ilmakomponentit, ennen kuin mitään reagointia voidaan edes harkita. Toisin sanoen riittävästi Khinzhalia ja Tzirkonia käytössä, tukena Iskander-ohjukset, Kalibr ja Novator, Venäjä voisi tehdä tuhoisan ensimmäisen iskun Euroopan Nato-maihin poistamalla kaikki koordinoidut torjunta- ja puolustuskyvyt ylittämättä ydinkynnystä.

Siksi ei ole yllättävää, että Pentagon, jolle tämä skenaario on täysin uskottava Euroopassa ja Tyynenmeren alueella, pyrkii hankkimaan mahdollisimman nopeasti vertailukelpoisia järjestelmiä ja että vähintään neljä erityyppistä hypersonic-aseohjelmaa, aina hypersonicista. strategisten aseiden purjelentokoneita lyhyen ja keskipitkän kantaman tarkkuusjärjestelmiin tutkitaan Atlantin toisella puolella erityisen lyhyellä määräajalla. Ei myöskään ole yllättävää, että ohjuspuolustusvirasto on käynnistänyt kaksi ohjelmaa, joiden tarkoituksena on mahdollistaa amerikkalaisten ohjustorjuntakilpi siepata nämä aseet.

Yhdysvaltain laivaston Ticonderoga-luokan Aegis-risteilijät näkevät käyttöiän pidentämisen odottaessaan korvaavaa puolustusvoimien uutisia | Yliääniset aseet ja ohjukset | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Ohjuspuolustusvirasto kehittää myös SM3-versiota, SM3-Hawkia, siepatakseen yliääniohjuksia.

Tätä tarkoitusta varten on käynnistetty kaksi erittäin luottamuksellista ohjelmaa. "Valkyrie" -ohjelma , jonka tutkiminen uskottiin Lockheed-Martinille, on tarkoitettu vahvistamaan THAAD-Patriot-paria, kun taas Raytheonille uskotun SM3-Hawk-ohjelman on tarjottava sille yliääniohjusten sieppauskyky hävittäjille ja risteilijöille. US Navy AEGIS. Kukin ohjelma sai yli 4 miljoonan dollarin budjetin esitutkimusvaiheeseen, ja sen on toimitettava johtopäätöksensä kesään 2020 mennessä.

Venäjä olisi myös sitoutunut sellaisten puolustusjärjestelmien kehittäminen, jotka pystyvät sieppaamaan yliääniohjuksia. Euroopassa sen sijaan tällä hetkellä ei ole Valkyrie- tai SM3-Hawk-ohjelmaan verrattavaa ohjelmaa. Tällä hetkellä kehitteillä oleva Aster30 Block 1NT -standardi mahdollistaa keskipitkän kantaman ballististen ohjusten perinteisten ballististen lentoratojen sieppaamisen, mutta se ei pysty sieppaamaan yliäänilentolentoratoja.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit