Turkki on valmis ostamaan Patriot Systemsin S400:nsa lisäksi

- Mainonta -

Turkin ulkoministeri Mevlut Cavusoglun mukaan Ankara olisi valmis hankkimaan Patriot-ilmapuolustusjärjestelmiä, jos Washington suostuisi tähän kauppaan. Muussa tapauksessa Turkki ostaa muita S400-järjestelmiä täydentämään jo hankittuja ja parhaillaan toimitettavia akkuja.

Ymmärrämme tässä julistuksessa, että tämä on Turkin viranomaisten uhka Washingtonia ja Natoa kohtaan, jos F35-koneiden kauppasaarto säilytetään. Mevlut Cavusoglu ei todellakaan viittaa mihinkään jo hankittujen S400-koneiden vetäytymiseen, kuten herra Esper, Yhdysvaltain puolustusministeri, vaati, jatkaaksesi F35:n toimittamista. Toisaalta se avaa mahdollisuuden hankkia Patriot-järjestelmiä, jotta saadaan Naton standardien mukainen ilmatorjuntajärjestelmä.

Näin toimimalla Turkin viranomaiset kohdistavat ensisijaisesti yleiseen mielipiteeseen, sillä amerikkalaisten varaukset eivät liity Patriot-järjestelmien hankintaan, vaan F35-lentokoneiden ja S400-järjestelmien yhteiskäyttöön, jotka todennäköisesti toimittavat Venäjälle Naton strategista tietoa. varkain laitteita. Siten, jos Ankara olisi valinnut S400:n sijaan ranskalais-italialaisen SAMP/T Mamban, Washington ei olisi toteuttanut nykyistä kauppasaartoa, vaikka Yhdysvaltain teollisuus olisi varmasti käyttänyt kaikkia argumentteja saadakseen turkkilaiset takaisin "reilumpiin" näkökohtiin. .

- Mainonta -

Itse asiassa tämä ilmoitus, joka saattaa ensi silmäyksellä vaikuttaa avaukselta Yhdysvaltoihin, ei ole mikään muu kuin Turkin yleiselle mielipiteelle tarkoitetun poliittisen viestin muuttaminen, jotta voidaan ennakoida kieltäytymispäätöksen voimassa pitämisen todennäköisiä seurauksia. F35-koneiden toimittamiseen ja venäläisten lentokoneiden hankinnan todennäköisiin seurauksiin, jotka johtavat merkittäviin jännitteisiin Naton kanssa.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit