Leonardo tähtää Puolaan AW249-taisteluhelikopterillaan

Puola ei menesty Ranskassa, tiedämme sen. Sen jälkeen kun 50 H225M Caracal -ohjaushelikopterin tilaus peruttiin kansallismielisen presidentin Andrej Dudan valinnan jälkeen, Varsova suosi myös American Patriot -järjestelmää SAMP/T Mamba -järjestelmän sijaan ilma- ja ohjustentorjuntansa varmistamiseksi. Yksi ranskalaisten takaiskujen voittajista Puolassa on Italia ja erityisesti Leonardo-yritys, joka on juuri allekirjoittanut 414 miljoonan dollarin sopimuksen AW101 Merlin -raskaiden kuljetushelikopterien valmistuksesta Puolan asevoimille.

Mutta italialainen yritys ei aio lopettaa tähän, ja nyt se pyrkii siihen laita uusi AW249-taisteluhelikopteri, jota suunnitellaan parhaillaan Varsovan seuraavan tarjouspyynnön yhteydessä, joka koskee 32 tämän tyyppisen laitteen hankintaa, jotka on otettava käyttöön vuonna 2026. Tätä varten se aikoo hyödyntää järjestön kanssa allekirjoitettua kumppanuutta. Puolalainen PGz-konserni EW101:tä koskevan sopimuksen yhteydessä ja joka varmistaa laitteiden kokoonpanon.

AW249:n myötä Leonardo hylkää AW129 Mangustan kevyiden taisteluhelikopterikategorian hyökätäkseen keskikokoisille lentokonemarkkinoille ja kohdatakseen Airbus Hélicoptères Tigerin. Uusilla koneilla onkin hyvin lähellä Ranskan, Saksan, Espanjan ja Australian asevoimien käytössä olevia eurooppalaisia ​​lentokoneita. Suurin lentoonlähtömassa on 7 tonnia (Tiger 6,6 tonnia), sen kantavuus on 1800 kg (Tiger 2000 kg), matkalentonopeus 260 km/h (Tiger 280 km/h) ja akku. käyttöikä 3 tuntia (Tiger 2h45). Edeltäjänsä tavoin se on varustettu nykyaikaisella ilmailutekniikalla ja sitä ohjaa tandem-miehistö. Kone varustetaan 20 mm:n tykillä (Tiger 30mm) ja israelilaisilla SPIKE-panssarintorjuntaohjuksilla (Tiger Hellfire, Mistral, MMP ja raketit).

Tiger OLI kasvot MinDef Defense Uutiset | Sotilashelikopterien rakentaminen | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Uusi AW249 on selvästi suunniteltu asemoitumaan samoille markkinoille Airbus Hélicoptères Tigerin kanssa

Italian armeija tilaa 48 AW249-konetta korvaamaan sen 32 edelleen käytössä olevat AW129 Mangustat. Ei ole poissuljettua, että esim Mangustan malliin rakennetusta turkkilaisesta T129 Attakista, Turkin ilmailuteollisuus osallistuu ohjelmaan tai kehittää johdannaista versiota. Laitteen hintaa ei ole vielä kerrottu, mutta Italian viranomaiset rahoittivat ensimmäiset 4 kopiota 487 miljoonan euron tilauksella.

On mielenkiintoista huomata, että kun Ranskan mahdollisuudesta rakentaa uusi harjoituslaite alfasuihkukoneen tilalle keskusteltiin, monet Ranskassa korostivat Leonardon M-346:n olemassaoloa ja sitä, että Euroopassa on hyödytöntä kehittää kahta laitetta. samaa tyyppiä. Ilmeisesti nämä pohdinnat eivät hidasta italialaisia ​​ystäviämme….

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit