Japani haluaa kehittää sähköistä sodankäyntiään

Kun Shinzo Aben hallitus esitteli parlamentille Japanin puolustusbudjetin vuodelle 2020, budjetti myös kasvaa 1,2 % yli 50 miljardia dollaria, näyttää siltä, ​​että Tokiossa päätetään painottaa elektronisten sodankäyntijärjestelmien kehittäminen, sekä sen maa- että ilmavoimille.

Ensimmäinen ohjelma, joka on tarkoitettu Japanin itsepuolustusvoimille, tunnistetaan lyhenteellä NEWS, Network Electronic Warfare System, ja se perustuu järjestelmään elektronisten ja tutkasignaalien havaitsemiseksi, käsittelemiseksi ja häiritsemiseksi, joka on asennettu Toyota Type 73:een. maastoauto Järjestelmä on jaettu 4 osajärjestelmään, joista jokainen on erikoistunut omalle taajuusalueelleen. NEWS-ohjelma hyötyy 97 miljoonan dollarin luottorajasta vuoden 2020 budjetissa. Japanin maajoukot käyttävät myös 35 miljoonaa dollaria suunnitellakseen häirintäjärjestelmän, joka kohdistuu erityisesti lentokoneiden tutkoihin. Toiselle, Japanin ilmavoimille tarkoitetulle ohjelmalle on varattu 55 miljoonaa dollaria tilivuodelle 2020. Se rahoittaa F15 C/DJ:n elektronisen sodankäyntikyvyn modernisoinnin ja uuden Kawasaki C:n toteuttaman elektronisen sodankäynnin podin kehittämisen. -2 lentokonetta, muutettu tilaisuutta varten elektronisiksi sodankäyntilaitteiksi

Jos elektronisten sodankäyntijärjestelmien kehittäminen on sinänsä erinomainen aloite, emme voi olla huomaamatta siihen osoitetut rajalliset resurssit, selvästi Venäjän tai Kiinan resursseja pienemmät. Siten Kiinan joukot huomaavat pian ensimmäinen J-15D ja J-16D, ilma-alukset, jotka on johdettu raskaasta J-15-monitoimihävittäjästä, jotka aseistavat kiinalaisia ​​lentotukialuksia, ja niiden J-16-vastineita ilmavoimille. Nämä kaksipaikkaiset koneet ovat erikoistuneet elektronisiin sodankäyntitehtäviin, kuten Yhdysvaltain laivaston EA 18 G Growler. Kuitenkin, jos Japanin ilmavoimat toteuttavat vuoteen 2030 mennessä yli sata F35A:ta, laitteet, jotka on suunniteltu toimimaan erittäin tiheässä elektronisessa ympäristössä ja joilla on häirintäominaisuudet, jotka voivat varmistaa niiden itsepuolustuksen, loput kalustosta koostuvat edelleen F15J:stä ja F2:sta, F16:n paikallisesta versiosta, jotka eivät hyödy sellaisia ​​kykyjä.

EA18G Growler Us Navy Defense Uutiset | Hävittäjälentokone | Awacs ja elektroninen sodankäynti
EA 18G Growler on ainoa länsimaisten joukkojen käytössä oleva elektroninen sodankäyntihävittäjä

Kuten eurooppalaiset, mutta myös eteläkorealaiset, japanilaiset näyttävät siksi perustavan sähköisen sodankäynnin tarpeet siihen tukeen, jonka Yhdysvallat ja erityisesti Yhdysvaltain laivasto voivat tarjota ainoana, jolla on laite. kuten Growler. Kaikki unohtavat, lukuun ottamatta australialaisia, jotka ryhtyivät varotoimiin hankkiakseen oman Growlerin, että Yhdysvaltain laivastossa on käytössä vain 150 EA-18G-lentokonetta ja että nämä koneet on ensisijaisesti tarkoitettu F/F-laivastojen saattajaksi. kantajat. Länsimaisten ilmavoimien olisi tässä suhteessa suositeltavaa harkita huolellisesti yhden Growlerin suhdetta kuuteen Hornettiin/Super Hornetiin, jonka Yhdysvaltain laivasto on toteuttanut…

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit