Trumpin hallinto vapauttaa 400 miljoonaa dollaria sotilaallista apua Ukrainalle

Monet pelkäsivät, että Ukrainalle luvattu apu ei kattaisi kustannuksia, jotka aiheutuvat puolustusvarojen mobilisoinnista Yhdysvaltojen ja Meksikon välisen rajan muurin rakentamiseen tarvittavan 5 miljardin dollarin rahoittamiseksi. Näin ei tapahdu, koska presidentti Trump ilmoitti Maalle luvatun kahden avun vapauttaminen tälle vuodelle. Ensimmäinen Pentagonin rahoittamasta 250 miljoonasta dollarista ja toinen ulkoministeriön rahoittamasta 141 miljoonasta dollarista on tarkoitettu ei-tappavien puolustustarvikkeiden hankintaan, mukaan lukien salatut viestintäjärjestelmät, suojaballistiset laitteet ja droonit sekä hyökkäysjärjestelmät. , kuten tarkkuuskiikarikiväärit, vastapatteritutkat ja sonopoijut. Tästä avusta huolimatta ulkoministeriö vahvistaa jatkavansa tukensa Euroopan ponnisteluille rauhanomaisen ratkaisun löytämiseksi Donbassin kriisiin.

Viikkoa aiemmin, 7. syyskuuta, Venäjä ja Ukraina pääsivät sopimukseen 24 vangin vaihto molemmilta puoliltaUkrainan uuden presidentin toivomana pyrkimyksenä lieventää kahden maan välistä eskalaatiota. Vapautuneiden vankien joukossa ovat Ukrainan merimiehiä, jotka vangittiin Kertšin salmen välikohtauksen aikana, sekä ukrainalainen ohjaaja Oleg Sentsov ja toimittaja Roman Suschencko; Ukrainan alueella vangitut venäläiset sotilaat sekä Donbassin ilmatorjuntayksikön entinen komentaja Volodomir Tsemak, jonka vapauttaminen aiheutti paljon kohua Kiovassa, kuten Alankomaissa.

Normandian muotoinen puolustusuutiset | Konflikti Donbassissa | Toteutettu tosiasia
Normandia-formaatti, joka perustettiin vuonna 2014 maihinnousujen muistoksi, yhdistää Venäjän, Ukrainan, Saksan ja Ranskan.

Jos Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky on siihen valmis edistystä ratkaisun saavuttamiseksi Konfliktin ratkaisemiseksi, kuten raskaiden joukkojen vetämiseksi pois taistelulinjalta, hän kuitenkin kehotti eurooppalaisia ​​olemaan poistamatta Moskovan vastaisia ​​pakotteita ennen kuin kriisi on ratkaistu. Tällä alalla on edelleen huomattava ero eurooppalaisten, amerikkalaisten ja ukrainalaisten välillä. Itse asiassa, jos Euroopan pääkaupungit ja erityisesti Pariisi ja Normandian muotoon kuuluva Berliini pyrkivät lopettamaan Donbassin konfliktin, joka on jo aiheuttanut yli 10.000 XNUMX kuolemaa molemmilla puolilla, Kiiova ja Washington uskovat, että kriisi tulee ratkaistaan, kun Krim palautetaan Ukrainalle.

Molemmilla asemilla on hyveensä ja virheensä. Jos voimme kuvata Euroopan kantaa kohtuulliseksi, se mahdollistaa sen, että suvereeniin valtioon kuuluvan alueen liittäminen väkisin on virallista. Päinvastoin, Yhdysvaltojen ja Ukrainan kannat pysymällä lujina tässä asiassa estävät kaiken merkittävän etenemisen neuvotteluissa Moskovan kanssa, koska on selvää, että Venäjän viranomaiset pysyvät lujina tässä asiassa. Siitä huolimatta tilanne on maassa monimutkainen, jopa hämmentynyt, ja mahdollisuudet ratkaisuun ovat vielä nykyäänkin pienet.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit