Yhdysvaltain kongressi uhkaa siirtää kevyitä tukilentokoneita Yhdysvaltain armeijalle

Floridan republikaanien kongressiedustaja Michael Waltz uhkasi Mitchell-instituutissa järjestetyn tapahtuman aikana siirtää kevyiden tukilentokoneiden ohjelma Yhdysvaltain armeijalle, ottaen huomioon Yhdysvaltain ilmavoimien ilmeisen haluttomuuden toteuttaa ohjelmaa. Vuonna 2012 käynnistetty ja Yhdysvaltain ilmavoimille uskottu kevyt läheisemmän tukilentokoneiden ohjelma ei itse asiassa ole koskaan ollut haaste ilmavoimille, vaan se on keskittynyt "kunnianhimoisempiin" ohjelmiin, kuten F35 tai B21 . Kun korkean intensiteetin konfliktioletukset palasivat, ohjelma menetti lisää merkitystä ilmavoimille, jotka olivat jo päättäneet poistaa A10 Thunderbolt II -lentokoneet luettelostaan. Tammikuussa 2019 ohjelma oli keskeytetty määräämättömäksi ajaksi.

Tämä ohjelma edustaa kuitenkin suurta taktista kiinnostusta maajoukoille, kuten erikoisjoukoille, jotka ovat edelleen massiivisesti mukana vähäintensiteetissä, mutta yhtä tappavissa teattereissa Irakissa, Syyriassa ja Afganistanissa. Lisäksi useiden vuosien ajan paikallisten asevoimien palveluksessa ollut A29 Tucano osoittaa maajoukkojen arvostamaa potentiaalia, sillä lentokone pystyy toimimaan pitkään taistelualueen yläpuolella ja suorittamaan tarkkoja hyökkäyksiä pyyntö. Ohjelman keskeyttämisen jälkeen erikoisjoukkojen johto US SOCOM sai luvan käyttää omia kevyitä lentokoneitaan tukemaan joukkojaan. Mutta saman tekeminen Yhdysvaltain armeijan kanssa olisi aivan uudella tasolla...

AH56 Cheyenne-puolustusanalyysi | Koulutus- ja hyökkäyslentokoneita | Afganistanin konflikti
AH-56 Cheyenne, tekniikaltaan ja konseptiltaan erittäin edistynyt, hylättiin Yhdysvaltain ilmavoimien voimakkaan painostuksen seurauksena.

Itse asiassa, sen virallisen perustamisen jälkeen vuonna 1947, Yhdysvaltain ilmavoimilla, aiemmin Yhdysvaltain armeijan ilmavoimilla, on ollut yksinoikeus kiinteäsiipisiin taistelukoneisiin verrattuna Yhdysvaltain armeijaan, jolla on yksinoikeus pyörivinä taistelusiipinä. Yhdysvaltain laivastolla ja Yhdysvaltain merijalkaväellä on omat ilmavoimat, joita valvotaan tiukasti tehtävien ja käyttöehtojen suhteen. Amerikkalaiset joukot vartioivat mustasukkaisesti tätä tiukkaa kehää, mikä joskus aiheutti järjettömiä välimiesmenettelyjä. Siten, kun Lockheed esitteli vuonna 1967 erittäin lupaavan AH-56 Cheyenne-helikopterin, Yhdysvaltain ilmavoimat peruuttivat ohjelman, koska se uhkasi sen etuoikeuksia CAS-asioissa Close Air Support -tukeen. Lopuksi Yhdysvaltain armeija valitsi AH-64 Apachen, erittäin tehokkaan lentokoneen, mutta 150 km/h hitaamman kuin Cheyenne.

Itse asiassa republikaanien edustajan aiheuttama uhka ei suinkaan ole vain tekninen sopeutuminen tiettyyn tarpeeseen. Se kyseenalaistaisi armeijoille myönnetyt rajat ja loisi ennakkotapauksen Yhdysvaltain armeijan valtuuttamiseksi suorittamaan omia CAS-tehtäviään, mitä se on huutanut useiden vuosikymmenten ajan. Siten Yhdysvaltain armeijan kenraali esikunta käytti kaikkia resurssejaan, erityisesti poliittisia resurssejaan saadakseen kongressin hylkäämään ilmavoimien päätöksen vetää A10 F35:n hyväksi. Itse asiassa maavoimien kannalta A10 on epäilemättä suosituin lentokone CAS-tehtävissä tehokkaan aseistuksensa, sen ohjattavuuden alhaisella korkeudella ja alhaisella nopeudella sekä CAS-tehtäviin tarkoitetun lentäjien erityiskoulutuksen ansiosta. Tämä lobbaus on kantanut hedelmää siitä lähtien laite on käytössä vuoteen 203 asti0.

A10 tiellä yhteenveto Puolustusanalyysit | Koulutus- ja hyökkäyslentokoneita | Afganistanin konflikti
Vaikka A10 on haavoittuvainen korkean intensiteetin teattereissa, se on edelleen suosittu Yhdysvaltain armeijan keskuudessa sen läheisen tukikyvyn vuoksi.

Päinvastoin, ilmavoimien kenraali esikunta oli, on tunnustettava, ensimmäinen, joka valmistautui voimakkaiden uhkien, kiistanalaisten ympäristöjen ja kehittyneiden ilmatorjuntajärjestelmien paluuseen. Tässä yhteydessä kevyistä tukikoneista, kuten A29 Tucanosta tai AT-6 Wolverinesta, ei ole juuri mitään hyötyä, koska ne ovat haavoittuvia nykyaikaiselle ilmapuolustukselle. Jopa A10 Thunderbolt II, huolimatta sen valtavista ominaisuuksista, näyttää nyt erittäin paljaalta ja haavoittuvalta. Päätös keskittää ponnistelunsa ja investoinnit nykyaikaisiin ilmajärjestelmiin, kuten F35, vaikutti siksi järkevältä.

Ja siksi, kunkin armeijan etuoikeuksia koskevien seurakuntien kiistan lisäksi, kyse on ennen kaikkea resurssien keskittämisestä ja lyhyen aikavälin sitoutumisesta, jotka luovat tässä asiassa toimivan kaksijakoisuuden. Yhdysvaltain armeijan ja Yhdysvaltain ilmavoimien välistä skismaa vahvistaa ilmavoimissa erittäin suosittu monikäyttölentokoneiden käsite. Itse asiassa, jos laite, joka "voi tehdä eniten, voi tehdä vähiten", näyttää myös siltä, ​​että "se tekee vähiten suurimman hinnalla". Siten esimerkiksi 2 15 F35A-lentueen toteuttamiseen mobilisoidut hyvitykset ja joukot vastaavat niitä, jotka vaaditaan 10 Tucano-lentueen toteuttamiseen, eli voima, joka riittää varmistamaan kentällä mukana olevien amerikkalaisten joukkojen läheisen ilmapeiton kaikissa Yhdysvalloissa. Armeijan toimintateatterit kohtuullisella resurssien käytöllä. Tämä on mahdotonta tehdä vain 30 F35A:lla, ei edes 60 lentokoneella.

Le Rafale F3R-puolustusanalyysi | Koulutus- ja hyökkäyslentokoneita | Afganistanin konflikti
Erittäin monipuolinen lentokone, kuten Rafale, vähentävät usein voimien kokoa

Tämä keskustelu ei koske erityisesti amerikkalaisia ​​joukkoja, koska monien eurooppalaisten joukkojen kohdalla yhden lentokoneen valinta kaikkien tehtävien varmistamiseen, jos se helpottaa henkilöstön kunnossapitoa ja koulutusta, johtaa vähentämällä joukkojen kokoa ja niiden valmiuksia puuttua ulkoisiin operaatioihin. Jos monikäyttöisillä raskailla hävittäjillä on kiistaton kiinnostus, kevyet hävittäjät tai lähitukitehtäviin erikoistuneet lentokoneet tarjoavat hyvin usein riittävät tai tietyiltä osin jopa ylivoimaiset ominaisuudet huomattavasti pienemmillä kustannuksilla, mikä mahdollistaa suuremman laivaston ja siten suuremman. käyttöön otettuja resursseja. Tämän kysymyksen objektiivinen tutkiminen valaisi ilman pienintäkään epäilystä nykyisten ilmavoimien ja niiden keinojen suunnittelun paradigmoja.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit