Yhdysvaltain ilmavoimat muuttaa radikaalisti taistelulentokoneidensa kehitys- ja hankintaaikataulua

- Mainonta -

Annetussa haastattelussa osoitteessa Defensenews.com, Yhdysvaltain ilmavoimien hankintajohtaja Will Roper ilmoitti, että Yhdysvaltain ilmavoimat valmistautuvat ilmoittamaan 1. lokakuuta syvällisestä mullistuksesta kehitys- ja hankintaohjelmiensa hallinnassa. Ei enää faaraoniohjelmia, joiden kehitys on jatkunut yli 2 vuosikymmenen ajan. Yhdysvaltain ilmavoimat haluaa palata lyhyisiin suunnittelu- ja valmistusjaksoihin, vaikka se merkitsisikin useiden erikoislentokoneiden käyttöönottoa laivastossaan.

Se ei ole sen enempää eikä vähempää kuin 50-, 60- ja 70-luvuilla lyhyiden doktriinien paluu laitteilla, joiden elinkaari oli lyhyempi ja jotka kehitettiin muutamassa vuodessa integroimalla esittelyohjelmien teknologioita. Poistu myös suuret teoriat huollon optimoinnista erittäin homogeenisella laivastolla, näyttää siltä, ​​että ilmavoimat ovat palanneet käsitteisiin erikoislentokoneista, jotka on kehitetty tiettyjä tehtäviä varten ja joita on hankittu keskimäärin muutaman sadan kappaleen sarjoina.

F22 Raptor Defense Analysis | Hävittäjäkoneet | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Yhdysvaltain ilmavoimilla on vain 186 F22-konetta

Tällä lähestymistavalla pyritään aluksi kehittämään uusi ilmaylivoimalaite, FX-ohjelma, joka syntetisoi tällä hetkellä jo vakiintuneet teknologiat, alle 5 vuoden aikana. Tämä lentokone, joka on tarkoitettu korvaamaan F15C:t saavuttaen potentiaalinsa rajan, tukee käytössä olevia 186 F22:ta. Toisaalta sitä kehitetään yksinkertaistettuun ylläpitoon ja korkeaan käytettävyyteen, mikä ei suinkaan ole F22:n tai F35:n tilanne nykyään.

- Mainonta -

Tämän ilmoituksen perusteella voimme olettaa, että Will Roper täyttää Pentagonin vaatimukset, jotta hänellä on tarvittavat ja riittävät keinot voidakseen samanaikaisesti kohdata konfliktin Euroopassa ja Tyynenmeren alueella päähenkilöiden kanssa, jotka ovat kehittäneet raskaita uuden sukupolven laitteita ja siksi mukautettuja ilmaylivoimaan. . Se myös allekirjoittaa enemmän tai vähemmän keskipitkällä aikavälillä Yhdysvaltain ilmavoimien F35A-formaatin seuraavan alaspäin muutoksen, jolla Lockheed-lentokone palautetaan sen päärooliin, kevyeksi hävittäjäksi, joka on tarkoitettu korvaamaan F16:n, ei superlentokoneen roolia. monipuolinen lentokone, johon sillä ei ole valmiuksia. Voimme jopa nähdä todellisen logiikan A10:n käyttöiän pidentämisessä.

F35A puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
F35A:n lopullinen useiden lentokoneiden aura kärsii varmasti USAF:n opinmuutoksesta

Meidän on luonnollisesti päästävä lehdistötilaisuuteen 1. lokakuuta saadaksemme tarkat tiedot näistä tulevista suunnitelmista. Tosiasia on, että tämä ilmoitus on ehdoton vastakohta eurooppalaisille ohjelmille, kuten FCAS, kuten Tempest, sekä määräajoiltaan että menetelmiltään. Tällä perusteellisella paradigmojen muutoksella Yhdysvaltain ilmavoimat todellakin tarkoittavat, että se aikoo valmistautua lyhytaikaiseen konfliktiin, joka voi syntyä jo vuonna 2030 ja jossa eurooppalaiset eivät suunnittele ottavan käyttöön ennen vuotta 2035 tai 2040. Lisäksi , se hylkää ajatuksen yhdestä usean tehtävän lentokoneesta ja suosii erikoistuneita lentokoneita, kuten Kiina ja Venäjä, jotka ovat noudattaneet täsmälleen tätä menetelmää 2 vuosikymmenen ajan ohjelmilla Su34, Su35, Su57, Pak DP Venäjän puolella sekä kiinalaisia ​​JH7, J10, J11, J-16 ja J20.

Toisaalta tämä uusi lähestymistapa vastaa joka näkökulmasta Puolustus positiivisella arvostuksella -doktriinin puitteissa kahdeksi vuodeksi ehdotettua., erikoislaitteilla, jotka rakennetaan säännöllisin väliajoin, kattavat koko tehtävien kirjon ja joiden käyttöönotto tapahtuisi ennen vuotta 2030. Voimme vain toivoa, että tämä Atlantin toisella puolella oleva mullistus saa poliitikot ja teollisuustyöntekijät pakenemaan käsitteellistä pakkopaitaa, joka hallitsee puolustussuunnittelua nykyään Ranskassa ja Euroopassa...

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit