Yhdysvaltain armeija on kehittänyt muovisen panssarin, joka on 14 kertaa terästä vahvempi helmiostereiden innoittamana

Armeijan tutkimustoimiston johdolla Buffalon yliopiston tutkijat New Yorkin osavaltiossa ovat kehittäneet uuden muovipolymeerin, jolla on vastus- ja lämmönjohtavuusominaisuudet, mikä tekee siitä materiaalin erittäin sopivaksi panssariin. ilma-alus.

Ultrakorkean molekyylipainon polyeteeni eli UHMWPE on itse asiassa 14 kertaa vahvempaa kuin teräs, mutta se on myös 8 kertaa kevyempi ja sillä on erittäin korkea lämmönjohtavuus, mikä mahdollistaa törmäyksen aiheuttaman energian hajauttamisen. Lisäksi, toisin kuin nykyisessä panssarissa käytettävä teräs tai keramiikka, UHMWPE voidaan muotoilla helposti ja siksi se voi olla monimutkainen. Se voidaan jopa kutoa, kuten kevlar, luoda kankaita, jotka ovat erittäin kestäviä, kevyitä ja joustavia.

440px Nacre mikroskooppinen rakenne Puolustusuutiset | Yhdysvallat | Jalkaväki
Keskiaikaista panssaria muistuttavan helmiäisen rakenne inspiroi RENEW-instituutin tutkijoita

Sen kehittämistä varten Buffalon RENEW-instituutin mekaanisen ja ilmailutekniikan laitoksen tutkijat tutkivat, kuinka helmiosterit loivat helmiä ja valmistivat helmiäistä, joka muodostuu kalsiummolekyylien kokoelmasta alkeistiilinä muodostaen materiaali, jolla on omat ominaisuutensa, erittäin kova pinnalla, mutta riittävän joustava syvyydestä vaimentaakseen ammuksen iskun. Tutkimusryhmä ei kuitenkaan aio lopettaa tähän, koska se työskentelee nyt piidioksidin nanohiukkasten integroimiseksi niiden kestävyyden ja fysikaalisten ominaisuuksien laajentamiseksi.

Tämä materiaali mahdollistaisi henkilökohtaisen panssarin suunnittelun, joka on kevyempi, kestävämpi ja mukavampi armeijalle. Itse asiassa henkilöstön suojelusta on tullut yksi asevoimien tärkeimmistä huolenaiheista kaikkialla maailmassa, paljon länsimaisten armeijoiden ulkopuolella. Siten Ratnik-2-suojahaarniska varustaa nykyään suurimman osan Venäjän armeijoiden 1. luokan yksiköistä, ja jopa Kansan vapautusarmeija, joka on menneisyydessä vähän tunnettu sotilaidensa elämän huomioonottamisesta, investoi nyt ballistiseen suojeluun varustaa päävoimansa. Mutta vaikka luodinkestävät liivit ja ballistinen suoja suojaavat tehokkaasti sotilaita pienikaliiperisia ammuksia vastaan ​​ja jossain määrin sirpaleita vastaan, ne ovat myös raskaita, kun taas sotilailla on yhä enemmän varusteita ja ammuksia. Itse asiassa uusi materiaali, joka on kevyempi ja kestävämpi kuin teräs, mahdollistaisi useiden kilojen poistamisen sotilaiden harteilta, tarjoaa armeijalle monia nähtävyyksiä. Yhdysvaltain armeijan vakiona oleva Interceptor ballistinen suoja painaa lähes 8 kg.

Ratnik Russian Future Soldier univormut taisteluvarusteet Venäjän puolustusteollisuus sotilastekniikka 008 Puolustusuutiset | Yhdysvallat | Jalkaväki
Venäjän joukot ovat saaneet tähän mennessä yli 90.000 2 Ratnik- ja Ratnik-XNUMX-sarjaa, jotka sisältävät ballistisia suoja- ja viestintälaitteita.

Metamateriaalien tutkimuksella on nykyään ratkaiseva rooli uusien asejärjestelmien suunnittelussa. Vahvistaako henkilöstön ja laitteiden selviytymistä, kuten tässä tapauksessa absorboivat yliääniohjuksen lämpöjännitystä estämättä etsijän tutka-aaltoja tai absorboivat tutka-aaltoja lentokoneissa ja taistelulaivoissa, nämä metamateriaalit ovat nykyään olennaisia ​​rakennuspalikoita tulevaisuuden asejärjestelmien odotettavissa olevalle edistykselle.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit