Kiinan laivastoteollisuus houkuttelee Thaimaata

5. syyskuuta 2019 kiinalaisen CSIC-konsernin Wuhanin telakoilla sukellusvene S26T kölin laskemisen seremonia tarkoitettu Thaimaan merivoimille. Tämä vuonna 2021 toimitettava rakennus on Thaimaan laivaston ensimmäinen sukellusvene, joka on myös yksi Etelä-Tyynenmeren teatterin suurimmista. Thaimaan laivaston esikuntapäälliköllä oli myös tilaisuus allekirjoittaa sopimus kiinalaisen konsernin rakentaman Type 071E -hyökkäysaluksen hankinnasta. Thaimaan laivasto, joka on jo toteuttamassa 5 kiinalaista 2000 tonnin Type 053HT fregattia ja 2 S25T fregattia Yhteistyössä Kiinan kanssa rakennettu 3000 tonnin kapasiteetti näyttää näin ollen vahvistavan siirtymistään kiinalaisten laitteiden suuntaan ainakin laivaston alalla huolimatta kahdesta äskettäin Etelä-Koreasta hankitusta DW3000F-fregatista.

Mutta jos suhteet Pekingin ja Bangkokin välillä ovat todellakin melko hyvät, emme voi, kuten toisinaan tapahtuu, selittää näitä päätöksiä kysymyksillä, jotka koskevat uskollisuutta valvontaviranomaiselle. Kiinalaisen mallin valinta tehtiin vuonna 2017 Naval Groupin Scorpene sukellusveneiden, TKMS:n tyyppi 209, venäläisen Project 636 Kilon ja eteläkorealaisen Daewoon DW1400T, välisen kilpailun jälkeen kiinalaisesta 2600 tonnin mallista. Tyyppi 039A. Kiinalainen sukellusvene esitti kuitenkin Thaimaan viranomaisten mukaan kilpailun parhaan suoritus-hinta-suhteen, tosin vain 430 miljoonan dollarin hinta, erittäin laajalle levinnyt hinta ja lukuisten täydentävien palvelujen integrointi, ja usein hyvinkin. kallista, kuten miehistön koulutus 3 vuodeksi ja 2 vuoden takuu itse rakennukselle. Lisäksi tyyppi 039A, josta S26T on peräisin, tarjoaa korkean suorituskyvyn anaerobisen propulsion, joka mahdollistaa 21 päivän sukelluksen, ja on osoittanut suurta luotettavuutta.

Kiinan laivaston LPD-tyyppi 071 Defense News | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Sotilaalliset laivaston rakenteet
Kiinan laivasto ottaa käyttöön 6 Type 071 LPD:tä ja on tilannut kaksi lisäyksikköä

Yllätyspäätös tilata LPD Type 071E (E for Export) johtuu luultavasti samankaltaisesta ajattelusta, vaikka tämän sopimuksen ehtoja ei vielä selvästi tunneta. Näyttää kuitenkin siltä, ​​että Kiinan ehdottama hinta uhmaa kaiken kilpailun, koska se olisi noin 200 miljoonaa dollaria 210 metrin ja 25.000 4 tonnin aluksesta, joka pystyy käsittelemään 2 helikopteria, joista 4 raskasta, ja laskemaan maihin jopa 800 yritystä. amfibiohyökkäysjoukkojen eli 3 miehen liikkuvan kaluston kanssa. Tämä on vertailun vuoksi 16 kertaa halvempi kuin Egyptiin myydyt Naval Groupin Mistral PHA:t, joilla on huomattavasti suurempi hyötykuorma ja projektiokapasiteetti, jos ne pystyvät käyttämään XNUMX erityyppistä helikopteria. Tässäkin Kiinan tarjoukseen liittyy varmasti erittäin edulliset selvitysehdot ja useita niihin liittyviä palvelutarjouksia. Muistakaamme samassa suuruusluokassa Kiinan tarjouksen Pakistanille ostamisesta 4 tyypin 054A fregattia hintaan 160 miljoonaa dollaria yksikköä kohden, mikä on alhaisempi hinta kuin monet kevyemmät ja vähemmän tehokkaat eurooppalaiset korvetit.

Nämä kiinalaisten laivojen tarjoukset, joissa yhdistyvät lyömätön hinta ja palvelut ja maksuehdot, joihin länsimaiset konsernit eivät pääse käsiksi, ennakoi Kiinan strategiaa ottaa haltuunsa maailmanlaajuiset sotilaslaivanrakennusmarkkinat. Tällaisten hinta- ja palveluerojen edessä jopa eurooppalainen laatu, vaikka se onkin huomattavasti parempi kuin kiinalaiset rakennukset, ei kestä tällaisia ​​erimielisyyksiä pitkään. Eurooppalaiset telakat, joiden selviytyminen riippuu niiden kyvystä löytää vientimarkkinoita, joutuvat itse asiassa hyvin todennäköisesti kohtaamaan nopean taantuman maailmanlaajuisilla markkinoilla, varsinkin kun muut maat, kuten Turkki ja Etelä-Korea, investoivat näille markkinoille. vakavilla teknologisilla ja poliittisilla perusteilla ja että sekä Venäjä että Yhdysvallat näyttävät päättäväisesti saavan takaisin kahden viime vuosikymmenen aikana menetetyt markkinaosuudet.

Siitä huolimatta Kiina sijoittuu nyt ja ilman kiirettä merkittäväksi toimijaksi maailmanlaajuisessa sotilaslaivastoteollisuudessa ja aikoo ottaa tulevina vuosina hallintaansa suuren osan siitä.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit