Arabiemiirikunnat liittyy Yhdysvaltain laivastoliittoumaan Persianlahdella

Yhdistyneiden arabiemiirikuntien ulkoministeriö ilmoitti Wam-viraston jakamassa lehdistötiedotteessa liittyä Yhdysvaltojen ympärille muodostettuun laivastoliittoumaan, ja yhdistänyt Iso-Britannian, Australian ja Bahrainin tähän mennessä. Muut maat, kuten Puola ja Etelä-Korea, ovat ilmoittaneet osallistumisestaan. Toisaalta Euroopan maat, jos ne kamppailevat muodostaakseen itsenäisiä merivoimia varmistaakseen kaupallisten alusten suojelun Persianlahdella, kieltäytyvät silti liittymästä tähän amerikkalaisliittoumaan yrittääkseen loppuun asti pelastaa Wienin sopimukset. .

Tämä ilmoitus tulee, kun Washington on juuri julkaissut uusia suoria ja epäsuoria taloudellisia pakotteita Teherania vastaan, jotka presidentti Trump esitti merkittävimpinä Yhdysvaltojen koskaan asettamina pakotteina. Samaan aikaan viimeksi mainittu ilmoitti aikovansa lisätä Yhdysvaltain sotilaallista läsnäoloa Saudi-Arabiassa vahvistaakseen kuningaskunnan ilma- ja ohjuspuolustusjärjestelmää ja sen infrastruktuuria. Puhutaan jopa THAAD-ballististen ohjusten mahdollisesta käyttöönotosta, joka on tähän asti varattu lähimmille liittoutuneille maille, kuten Naton jäsenille tai Etelä-Korealle. On kuitenkin huomattava, että vaikka THAAD on suunniteltu sieppaamaan ballistisia ohjuksia, se ei pysty sieppaamaan muita uhkia.

Amerikkalaisen ballistisen ohjusjärjestelmän THAAD Defense News | Saudi-Arabia | CIWS ja SHORAD
THAAD on erikoistunut ballististen ohjusten sieppaamiseen yli 70 kilometrin korkeudessa

Näillä ilmoituksilla pyritään myös luopumaan Riadista kääntymästä Moskovan puoleen hankkiakseen ilmatorjuntajärjestelmiä.hyökkäys Aramcon laitoksiin puolet maan öljyntuotannosta suljettiin. Näyttää todellakin siltä, ​​että Abqaiqin ja Khuraisin paikat, jotka ovat joutuneet droonien ja risteilyohjusten samanaikaisten hyökkäysten uhreiksi, oli suojattu Patriot-ohjuspatterilla, jotka eivät kyenneet havaitsemaan uhkia ja siksi ilmeisesti sieppaamaan niitä. .

Venäjä tarjoaa kuitenkin suojajärjestelmiä, jotka ovat osoittautuneet Syyriassa useille lennokkien, ammusten, rakettien sekä risteilyohjusten hyökkäyksiä vastaan ​​(tehokkuutta viimeksi mainittuja vastaan ​​ei ole osoitettu, länsi kieltäytyy sieppaamasta mitään heidän ohjuksiaan). hyökkäys Syyrian kemianlaitoksiin). Syyrian venäläiset Tartousin ja Hmeimimin kohteet on suojattu niihin liittyvillä S-400-akuilla lyhyen kantaman järjestelmät Tor M1/M2 ja CIWS Pantsir S2. Jos jälkimmäisellä oli vaikeuksia pienempiä droneja vastaan, se osoittautui tehokkaaksi raketteja ja kranaatinheittimiä vastaan, varsinkin kun se yhdistettiin Tor-järjestelmään. Itse asiassa kesti vain muutaman tunnin, ennen kuin Moskova Saudi-Arabian öljylaitoksiin tehdyn hyökkäyksen jälkeen ehdotti suojaratkaisuja Riadille ja sen naapureille, koska hän tiesi, että Washington ei myöskään pystynyt asettumaan näille markkinoille. koska sillä ei tällä hetkellä ole Toriin tai Pantsiriin verrattavaa järjestelmää.

M2 TOR -järjestelmä Puolustusuutiset | Saudi-Arabia | CIWS ja SHORAD
Venäläinen TOR M2 osoittautui erittäin tehokkaaksi Syyriassa Islamilaisen valtion ja SDF:n droneja vastaan

Vahvistamalla läsnäoloaan Saudi-Arabian maaperällä ja ottamalla käyttöön todennäköisen THAAD-patterin amerikkalaiset viranomaiset toivovatkin saavansa Saudi-Arabian kuningaskuntaa luopumaan venäläisistä tarjouksista, joita, kuten Intiassa ja erityisesti Turkissa syntyneet jännitteet, ei voida poistaa. Washington jättää huomiotta. Tämä sijoitus jää kuitenkin rajalliseksi, alle 300 mieheksi, tietämättä onko tämä amerikkalaisten vai saudien toive.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit