Venäjä testaa uutta versiota P-800 Onyx -yliääni-alustentorjuntaohjuksesta

- Mainonta -

Laivantorjuntaohjus P-800 Onyx on ollut vuodesta 2002 lähtien Venäjän laivaston raskaiden yksiköiden laivojen vastaisen taistelun keihäänkärki. Ohjus pystyy saavuttamaan 600 km:n päässä olevat kohteet yli 2 Machin nopeudella. Ohjus ylittää edelleen näillä alueilla länsimaiset vastineensa, kuten MM40 Exocet tai AGM 84 Harpoon ja jopa Kongsbergin laivaston iskuohjus, mutta silti suuri menestys. tällä hetkellä laivojen vastaisten ohjusten osalta. Nykyään se varustaa Admiral Gorshkov- ja Admiral Grigorovich-luokan fregatit sekä Karakurt- ja Buyan-M-korvetit sekä Iassen-M-ydinsukellusveneet. Se varustaa myös Kirov-luokan risteilijät modernisointien jälkeen sekä Antey-luokan sukellusveneet, Gremayashchiy-korvetit (projekti 20385) ja jopa Kuznetsov-lentokukialuksen.

Lehdistötiedotteessa Julkaisija Tass-toimisto, valmistaja NPO Mashinostroyeniya ilmoittaa, että se suorittaa pian testejä ohjuksen uudelle versiolle, nimeltään Onyx-M, jolla on parannettu suorituskyky ja jota voidaan tarvittaessa käyttää risteilyohjuksena maakohteita vastaan. Tästä syystä on osoitettu, että ohjuksen kantama pidennettäisiin 800 kilometriin ja että aktiivisen tutkahakijan kykyä vastustaa häiriöitä ja houkutuksia olisi vahvistettu. Muut ohjuksen suorituskyky, erityisesti sen nopeus, joka on suurempi kuin 2 Mach, ja sen mitat ovat ennallaan.

Brahmosin puolustusuutiset | Yliääniset aseet ja ohjukset | Rannikkopuolustus
Intian laivaston aluksia varustava Brahmos-ohjus on peräisin P-800 Onyxista

P-800-ohjus on kuitenkin toisen NPO:n risteily- ja laivojen vastaisen ohjusohjelman, Intian kanssa kehitetyn Brahmosin, ytimessä. Jos tämä ohjus saavuttaa nykyisessä versiossaan P-800:n kanssa merkittävästi samankaltaisen suorituskyvyn, nimittäin 500 km:n kantaman, joka kasvaa pian 600 km:iin, kehitteillä olevat versiot saavuttavat selvästi P:n ilmoittaman Mach 2,5, 800:n nopeuden. -4, tässä tapauksessa Mach 3. Lisäksi kehitteillä on johdannaisohjelma, tällä kertaa Scramjetiä käyttävä Brahmos II, joka tähtää, kuten 22M8 Tzirkon, luokkaa 600 Machin nopeuksille. 800-XNUMX km, missäe Tzirkonin on annettu ylittää 1000 km. Siksi olisi hyvin yllättävää, jos P-800 Onyx-M ei hyötyisi nykyisten ohjelmien tutkimuksesta ja erityisesti siitä, että Brahmosilla ja Brahmos-A:lla, joista se jakaa, nostaa nopeuttaan yli 3,5 Machin, nopeus, jonka ylittäessä monet länsimaiset ohjustentorjuntajärjestelmät, kuten uusi British Sea Ceptor, joka varustaa tyypin 26 ja tyypin 31 fregatit, eivät pysty sieppaamaan vastakkaisia ​​ohjuksia.

- Mainonta -
Sea Ceptor CAAM Defense News | Yliääniset aseet ja ohjukset | Rannikkopuolustus
Ohjustentorjuntajärjestelmät, kuten MBDA:n Sea Ceptor, eivät voi siepata laivojen torjuntaohjuksia, jotka lentävät Mach 3,5:n yläpuolella.

Lisäksi tämä ilmoitus on melko kaukana toukokuussa 2019 annetusta ilmoituksestau P-800:n hypersonic-version kehittäminen, joka pyrkii vahvistamaan Venäjän kenraalin toiveen saada ohjuksia, jotka lähtevät mahdollisimman nopeasti, edellä mainituista syistä. Se sanoi, kuten olemme nähneetedellisessä artikkelissa, P800:aa kuljettava ramjet ei ole sovitettu saavuttamaan sellaisia ​​nopeuksia, mikä edellyttää työntövoimaa superramjet- tai scramjetillä.

Huomaa, että P-800 Onyx varustaa myös K-300P Bastionin maalla olevat laivantorjunta-akut, joita käyttävät Venäjän laivasto ja rannikkopuolustus sekä Vietnamin ja Syyrian joukot. Lisäksi se on otettu käyttöön samat siilot, jotka mahdollistavat Kalibr-risteilyohjusten laukaisun, ja tuleva hypersonic-ohjus Tzirkon, jonka avulla jokainen vektori voi käyttää näitä ohjuksia tarpeen mukaan. Tzirkon-ohjuksen odotetaan siirtyvän Venäjän laivaston palvelukseen vuoteen 2020 mennessä.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit