Yhdysvaltain armeija muuttaa kolme Stryker-prikaatiaan korkean intensiteetin taistelua varten

2000-luvun alussa Yhdysvaltain armeijan kenraali esikunta muutti osan koneistetuista jalkaväkiyksiköistä seitsemäksi Stryker-prikaatiksi tai Stryker Brigade Combat Teamiksi sekä kahdeksi kansalliskaartin SBCT:ksi. Pääasiassa 7 300x8 Stryker-panssaroidulla ajoneuvolla varustettuja kukin 8 miehen prikaati oli voitava ottaa käyttöön C-4.500-lentokoneella 130 tunnissa, mikä täyttää operatiiviset vaatimukset matalan ja keskitason konfliktien edessä lyhyissä määräajoissa. Jos uusien panssaroitujen ajoneuvojen tuoma lisääntynyt liikkuvuus kohtasi erittäin suotuisan vastaanoton Afganistanin ja Irakin teattereissa Yhdysvaltain armeijan upseerien ja sotilaiden keskuudessa, Strykerin haavoittuvuus ja sen heikko tulivoima näyttivät nopeasti ongelmallisilta. Vaikka näihin kentältä saatuihin palautteisiin tähtäävät ohjelmat olivat käynnissä, Krimin liittämisen jälkeiset geostrategiset mullistukset Euroopassa ja voimakkaiden jännitteiden ilmaantuminen Kiinan kanssa saivat kenraaliesikunnan vahvistamaan samanaikaisesti hyökkäys- ja puolustuskykyä. Stryker Prikaatit.

Näin ilmestyi Stryker Dragoon, Stryker, joka on asennettu torniin 44 mm:n Mk30 Buskmaster II -tykillä ja joka pystyy ottamaan vastaan ​​kevyitä panssaroituja ajoneuvoja, lentokoneita, droneja ja vakiintuneita pylväitä 3000 metrin korkeuteen asti. Vaikka ensimmäiset Dragonit saapuivat tänä vuonna Eurooppaan, teatteriin, jota Pentagon piti näiden panssaroitujen ajoneuvojen ensisijaisena kohteena, Yhdysvaltain armeija on juuri ilmoittanut haluavansa varustaa 3 Stryker-prikaatia samanaikaisesti Dragoonsin kanssa, Strykers, joka on varustettu kauko-ohjattavalla tornilla käyttämällä Javelin-panssarintorjuntaohjuksiaPrikaatin tulivoiman lisäämiseksi keskikokoisia tai raskaita panssaroituja ajoneuvoja ja voimakkaasti vahvistettuja bunkkereita vastaan. Konkreettisesti vuodesta 2022 alkaen 3 Stryker-prikaatia kuudesta nykyisestä näkee 6 ajoneuvonsa muuttuvan dragooneiksi ja yhtä monta Javelin-torneilla, mikä muuttaa nämä yksiköt tehokkaasti koneellisiksi jalkaväkiyksiköiksi, jotka pystyvät tukemaan korkean tason taistelua. hylkäämättä kykyään projisoida nopeasti.

Stryker Dragoons on varustettu 30 mm:n tykillä Defense News | Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Stryker Dragoon -torni tuo panssarin massarajoihin tyydyttävän liikkuvuuden ylläpitämiseksi

Nämä 186 Strykeria, joissa on parannettu kytkentäkyky, tukevat neljääkymmentä M1128 Mobile Gun -järjestelmää, Strykeriä, joka on asennettu torniin käyttäen 105 mm:n tykkiä, kuten esimerkiksi ranskalainen AMX10RC. Nämä SBCT:t saavat myös samaan aikaan heidän IM-SHORAD-suorituskykynsä, Stryker, joka on varustettu 30 mm:n M230-ilmatorjuntatykillä, 4 Stingers-ohjuksella ja 2 Hellfire Longbow -ohjuksella, jotka on asennettu torniin ja joita ohjataan tutkalla ja optronisella järjestelmällä, jotta ilma- ja drone-suojaus voidaan varmistaa liikkuvien elementtien välittömässä läheisyydessä. sijoitettu operaatioalueella. Lopuksi, MEHEL-rahasto, Stryker-ajoneuvot, jotka on varustettu 5 kW:n laserjärjestelmällä, jonka teho nostetaan pian 18 kW:iin, tulevat voimaan vuoteen 2023 mennessä, jotta ne tarjoavat uusia ominaisuuksia kevyitä droneja vastaan. Viime kädessä Stryker Prikaatit kehittyvät vähitellen, ainakin kolmessa niistä, korkean intensiteetin taisteluihin mukautetuiksi yksiköiksi, joilla on vahvempi tulivoima verrattuna 3-luvun SBCT:hen.

Tosiasia on, että ja Itä-Euroopan liikkeet korostavat tätä, pyörillä varustetut panssaroidut ajoneuvot kärsivät tietyistä rajoituksista pehmeällä ja kostealla Euroopan maaperällä. Lisäksi SBCT:t eivät tällä hetkellä tunnettujen kehityssuunnitelmien mukaan pysty kilpailemaan venäläisten koneellisten jalkaväkiprikaatien kanssa, joilla on sekä enemmän tykistöä (x3 verrattuna SBCT:hen) että merkittävästi parempi suorituskyky erityisesti kantaman suhteen. Nämä samat venäläiset koneelliset jalkaväkiprikaatit, joita usein kutsutaan kivääriprikaateiksi, toteuttavat, kuten Yhdysvaltain armeijan jalkaväkiprikaatit, yhden tai kaksi pataljoonaa raskaita panssarivaunuja ja sekalaista miehistöä tela-ajoneuvojen ja pyörillä varustettujen ajoneuvojen välillä.

Stryker MEHEL 2 Puolustusuutiset | Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
MEHEL on varustettu 5 kW:n laserilla lähistöllä toimiviin drooniin

Voimme siksi kyseenalaistaa SBCT:iden todellisen pitkän aikavälin edun, kun suunnittelemme intensiivistä taistelua suuria vastustajia, kuten Venäjää tai Kiinaa, vastaan. Varmasti Stryker-prikaati säilyttää kykynsä projisoitua, mutta sillä ei kuitenkaan ole ilmavoimien prikaatin monipuolisuutta, mutta koska sen on kohdattava muita vastustavia voimia kuin kevyitä yksiköitä, se on vaarassa joutua nopeasti tulivoiman ja ohjattavuuden ylikuormitukseen. Lisäksi Strykerit, joiden massa on kasvanut 25 % 15 vuodessa useiden peräkkäisten modernisointiohjelmien seurauksena, eivät nyt pysty kuljettamaan järjestelmiä, jotka parantavat niiden kestävyyttä, kuten esim. aktiivinen suojajärjestelmä, tai reaktiivinen päällyspanssari, estämättä vakavasti ajoneuvon liikkuvuutta. Itse asiassa, jos nykyiset SBCT:n modernisoinnit liittyvät lyhyen aikavälin operatiiviseen tarpeeseen, on todennäköistä, että keskipitkällä tai pitkällä aikavälillä Stryker Prikaatin nykykäsite katoaa tai kehittyy. selvemmin joko ilmavoimien mallia tai raskaampaa mekanisoitua jalkaväkimallia kohti.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit