Intia tuo markkinoille ensimmäisen P17A-luokan fregatin

- Mainonta -

Jos Intia uutisoi usein asehankintaohjelmistaan ​​ulkomailta, sillä on myös entistä tehokkaampi puolustusteollisuus, kuten näkyy. P17A-luokan ensimmäisen edustajan lanseeraus, Intian laivaston uusi stealth fregattiluokka. Vuonna 7 seitsemässä esimerkissä tilatut P2015A-fregatit on tarkoitettu vahvistamaan Intian laivaston taistelu- ja saattokykyä sukellusvene-, ilma- ja pintasodankäynnin kolmella alueella.

Alukset ovat vetoisuudeltaan 6700 149 tonnia ja pituudeltaan 127 metriä, joten ne ovat lähempänä Intian laivaston määrittelemää hävittäjän määritelmää kuin fregattia. He käyttävät XNUMX mm:n tykin lisäksi mm. 32 keskipitkän kantaman Barak 8 -ohjusta pystysiiloissa, 8 Brahmos-laivantorjuntaohjusta sekä 2 kolminkertaista torpedonheitintä ja, mikä nykyään on yllättävämpää, 2 RBU-6000 sukellusveneiden vastaista kranaatinheitintä. Niissä on myös Israelin AIA:n toimittama EL/M-2248 MF-STAR Aesa S-band -tutka ja HUMSA-NG keulakaiku, mutta niitä ei näytä olevan varustettu säädettävällä syvyydellä. Näyttävä hallissa on mahdollista käyttää 2 keskikokoista helikopteria.

INS Visakhapatnam 2 Defense News | Sotilaallinen laivaston rakentaminen | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
INS-hävittäjä Visakhapatnam kun se lanseerattiin 20. huhtikuuta 2015. Sen on määrä ottaa käyttöön vuonna 2021

Tämä uusi fregattiluokka, jonka 2021 yksikön odotetaan tulevan käyttöön vuosina 2026–7, osoittaa sekä Intian puolustusteollisuuden dynaamisuuden että rajat. Dynaaminen, koska samanaikaisesti näiden 7 fregatin kanssa intialaiset telakat tuottivat saman ajanjakson aikana neljä 4 7400 tonnin hävittäjää. Visakhapatnam, jonka ominaisuudet ovat yllättävän lähellä P17A:n ominaisuuksia, ja 4 uutta Talwar-luokan fregattia Venäjältä hankitut (Grigorovich-luokka), sekä 2000 tonnin ja 700 tonnin korvetit ja luultavasti Intian laivaston kaksi ensimmäistä LHD:tä, jos viranomaiset onnistuvat valitsemaan Naval Groupin, Fincantierin ja Navantian 3 eurooppalaisen ehdotuksen välillä.

- Mainonta -

Toisaalta näemme, että Intia tarvitsee edelleen kipeästi ulkopuolista apua laivojensa pääjärjestelmiin, kuten MF-Star-tutka ja israelilaista alkuperää olevat Barak 8 -ohjukset, italialainen 127 mm:n tykki tai Brahmos-ohjukset on suunniteltu yhteistyössä Venäjän kanssa. Toisin kuin Kiinassa tai Etelä-Koreassa, Intialla näyttää olevan merkittäviä vaikeuksia ottaa käyttöön tuontisopimusten aikana siirrettyjä teknologioita omien järjestelmiensä suunnittelussa myöhemmin. Nämä vaikeudet eivät koske pelkästään merivoimia, vaan toistuvista venäläisten MiG21-, 27- ja Su30 MKI -koneiden rakentamis- ja kokoonpanosopimuksista huolimatta Intian teollisuus ei ole onnistunut antamaan panoksensa.

Kuva 103 Puolustusuutiset | Sotilaallinen laivaston rakentaminen | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Luokkahävittäjät Kolkata ovat Intian laivaston nykyaikaisimpia pintayksiköitä. Ne on varustettu samalla IAI:n MF-STAR-tutkalla, joka varustaa P17A-fregatit

Ottaen huomioon vaikeudet, joita kaikki Intiassa puolustustarvikkeita valmistavat valmistajat kohtaavat sekä laadun että lopullisten kustannusten osalta ja Intian teollisuuden ilmeisen kyvyttömyyden hankkia puolustusteknologiaa rakentavalla tavalla, voimme ihmetellä, onko presidentti Modin "Made in India" "politiikasta, joka kuitenkin vastaa kiistattomaan talouskonseptiin, ei ole nykyään tullut vaarallista palloa Intian asevoimien jalkoihin kiinnitettynä, sillä Pakistanin on kohdattava yhä selvempiä taipumuksia Kashmirissa ja Kiinassa. Himalajan tasangoilla?

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit