Saksalainen Hensoldt on osoittanut, että F35 voidaan havaita passiivisella tutkalla

Amerikkalainen sivusto C4ISRnet.com, osa defensenews.com-sivustoa, julkaisi tarinan, joka johti Lockheedin pitämään F35A: nsa lähetettäväksi Berliinin ilmanäyttelyyn vuonna 2018 lentokentällä, kentällä. Schönefeldin lähellä Berliiniä, kun taas Nato ja Yhdysvallat tekivät kaikkensa saadakseen Saksan valitsemaan varkainlaitteen Tornadonsa tilalle. Saksalainen tutkasuunnittelija Hensoldt käytti tätä tapahtumaa hyväkseen testatakseen uutta passiivista tutkaa TwInvis, jotta voidaan arvioida sen suorituskykyä monilla laitteilla. Ja kuten suunnittelijat TwInvis, ei anneta saksalaiselle järjestelmälle, odotetaan, että Arizonassa sijaitsevalta Luke-ilmavoimien tukikohdalta tulevat kaksi F35-moottoria havaittiin ja niitä seurasi järjestelmä lähes 150 km: n etäisyydellä siihen pisteeseen asti, että Yhdysvaltain viranomaiset päättivät pitää lentokoneen koko näyttelyn ajan, jättäen Hensoldtille vain paluulennon mittaustensa parantamiseksi.

Ilmeisen edessä valmistaja Lockheed tyytyi vastaamaan, että molemmat lentokoneet oli varustettu Luneburg-linsseillä, pienillä siipien alle istutetuilla laitteilla, jotka parantavat lentokoneen tutkan heijastavuutta lähestymisradareihin nähden. ensisijainen. Mutta kuten Hensoldt perustellusti huomautti, nämä laitteet ovat tehokkaita perinteisillä tutkakaistoilla, kun taas passiivinen tutka toimii paljon pienemmällä taajuusalueella, mikä tekee Luneburg-linsseistä elleivät hyödyttömiä, ainakin tehottomia kaikkina aikoina. katsokaa F35: n edustamaa massaa.

F35B ja Typhoon Royal Air Francen ennakointi seuraaville 30 vuodelle Saksa | Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokoneita
Kuten Isossa-Britanniassa, Lockheed toivoi, että Berliini valitsee F35A: n Tornadon tilalle

Toisin kuin perinteinen tutka, joka lähettää sähkömagneettista säteilyä määrätyllä taajuudella ja havaitsee aallon osuessa esineeseen palanneen säteilyn, passiiviset tutkat käyttävät ihmisen alkuperää olevaa sähkömagneettista säteilyä taivaan ilmakartan luomiseen. ja havaitse poikkeamat laitteiden läsnäolon määrittämiseksi. Säteilyn lähteet voivat olla televisiolähettimet, radiolähettimet, GSM-antennit ja jopa, mutta vähemmässä määrin itse matkapuhelimet. Tällä tekniikalla on useita etuja, joista ensimmäinen on sen kyky havaita laitteita käyttämällä nykyisiä varkaintekniikoita, kuten F22 tai F35 käytettyjen taajuuskaistojen ja lähettimien moninaisuuden vuoksi. Se on tavallaan "tosiasiallinen" versio monista VHF-UHF-kaistatutkista, jotka työskentelevät monta kertaa.

Toiseksi havaitulla laitteella ei ole aavistustakaan, että se oli, koska se kehittyy "ympäröivässä sähkömagneettisessa kylvyssä" varsin normaalisti vyöhykkeelle. Siksi on helppo viedä siepaaja kohdennetun lentokoneen hännään ilman, että sen tarvitsee käyttää ilmatutkaa, ja siten ilmoittamatta kohteelle, että se on ahdistettu, mahdollisen ohjuksen lähtöön asti. On myös mahdollista ohjata pinta-ilma-ohjusta varkaustason lähellä, antaa sen koti-, tutkan tai infrapunan huolehtia sieppauksesta. Todellakin tehokkaalla tavalla tämä tekniikka ei todellakaan ole perinteisen ohjaustutkan tarkkuus, eikä se voi saada ohjusta vaikuttamaan.

ariege tnt lähetin saksa | Puolustusanalyysi | Hävittäjäkoneet
Tämän kaltaiset TNT-lähettimet tai GSM sijaitsevat kaikkialla Euroopassa, mikä tekee passiivisten tutkien käytöstä enemmän kuin merkityksellistä

Tällä tekniikalla on toinen, eikä vähäisimpiä, haittapuolensa siitä, että se on riippuvainen lähettimistä, joita asevoimat eivät ohjaa, eikä siksi "kovettunut". Siten, jos alueella katkaistaan ​​virta, valtaosa lähettimistä lopettaa lähettämisen joko välittömästi tai kun generaattorit ovat kuluttaneet kaiken polttoaineensa. Tämän seurauksena maan ilmapuolustus ei voi perustua pelkästään tähän tekniikkaan monista nähtävyyksistään huolimatta. Toisaalta se osoittautuu erittäin tehokkaaksi tehostetulle ilmavalvonnalle rauhan tai kriisin aikana, jotta voidaan havaita piilevien laitteiden tunkeutumiset, joita pääjärjestelmä ei havaitse. Tämä mahdollistaisi erityisesti sieppaamisen varkainlaitteilla, jotka haluavat suorittaa ennalta ehkäiseviä tai ensilinjan lakkoja.

Tämä anekdootti pilkkoo vielä enemmän haavoittumattomuuden auraa, joka usein koristaa F35: tä ja sen varkautta. Ottaen huomioon maailmassa tehdyt merkittävät investoinnit varkaintekniikoiden torjumiseksi, F35: n nykyinen etu on laskeva nopeasti, eikä sillä ole enää merkitystä 2030-luvun vaihteessa. olla tärkeät asemanmuutokset, joista Yhdysvaltain ilmavoimat ovat ilmoittamassa tällä viikolla, uuden raskaan hävittäjän todennäköinen kehittäminen nopeutetussa ohjelmassa ja paluu erikoistuneiden, toistuvampien lentokoneiden "pieniin" sarjoihin ja paljon lyhyemmissä ajoissa kuin F35. Lisäksi on todennäköistä, että Yhdysvaltain ilmavoimien lähes 1700 vuoden ajan esittämät tavoitteet 35 10 FXNUMXA pienenevät vähitellen arvoihin, jotka vastaavat paremmin tällaisen laitteen todellista tarvetta.

Jatkoa ajatellen

Kaikki

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW