Kiinan joukot esittelevät uuden sukupolven 2-taisteluheroninsa

Kiinan kansantasavallan perustamisen 70-vuotispäivän kunniaksi järjestetyssä sotaparaadissa sotilasviranomaiset esittivät kaksi uuden sukupolven taisteluharjoitusta, jotka kiinnittivät kansallisten ja kansainvälisten tarkkailijoiden huomion. Tiesimme jo, että Kiinan ilmailuteollisuus oli pystynyt kehittämään taistelu- ja valvontadronien perheen MALE (Medium Altitude Long Endurance) ja HALE (High Altitude Long Endurance), kuten kuuluisa Wing Loong viedään laajalti ympäri maailmaajopa Euroopassa. Mutta tämä paraati oli Pekingille mahdollisuus tehdä vaikutelma kahdella uudella taisteludroneilla, joiden näkökulma ja suorituskyky eroavat hyvin MALE-droneista, ja jotka esiteltiin jo palvelevina Kiinan asevoimissa.

Ensimmäinen tunnistetaan GJ-11 varkain hyökkäyskone, delta-siipi, joka on samanlainen kuin länsimaisen yleisön tiedossa amerikkalaisen X47B-ohjelman ja eurooppalaisen Neuronin kautta. 14 metrin siipiväli näyttää olevan yli todennäköistä, että GJ-11 on peräisin HAIG: n Sharp Sword -ohjelmasta, joka teki ensimmäisen lennon vuonna 2013 ja joka toinen johdannainen versio varustaa kiinalaisen tyypin 001A lentokoneen. Mitoistaan ​​ja ulkonäöltään päätellen GJ-11: n on saavutettava tyhjäksi 7 tonnin massa ja lentoonlähdössä 10-12 tonnia paino, joka on verrattavissa kevyiden hävittäjien painoon. Toisaalta näemme, että se on paljon pienempi kuin venäläinen S70 Okhotnik, joka 20 metrin siipien kärkiväli ja 20 tonnia lentoonlähdössä vie näkyvästi modernin taisteludroonien kirjon kärjen. Lentävä siipirakenne on erityisen sopiva varkainlaitteiden suunnitteluun, sillä sen erityispiirre on vähemmän herkkä kuin muut nykyiset kokoonpanot VHF-UHF-aaltojen resonanssin ilmiöille.

Okhotnik analysoi puolustusta | Taisteludroneja | Sotilaalliset droonit ja robotiikka
GJ-11 on paljon pienempi kuin venäläinen Okhotnik S70

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Taisteludroneja | Sotilaalliset droonit ja robotiikka

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit