Uusi DF17-kiinalainen hypersonic-ohjus on toiminnassa

- Mainonta -

Vaikka tiedusteluyhteisö näytti ajattelevan, että Kiinan uusi hypersonic ohjus, DF17, saavuttaisi pätevyystason vasta 2020, näyttää siltä, ​​että Kiinan armeija halusi tehdä yllätyksen esittelemällä tämän uuden vektorin toimivana Kansan vapautusarmeijan ballistisessa arsenaalissa Kiinan kansantasavallan perustamisen 70-vuotispäivän sotilasparaatin aikana 1. lokakuuta 2019 Pekingissä. Tämän käyttöönoton myötä Kiina liittyy näin ollen Venäjän joukkoon erittäin eksklusiiviseen maiden kerhoon, jossa ohjaavat hypersonic-ohjuksia ja jotka pystyvät näin ollen estämään länsimaiset ohjustorjuntajärjestelmät, kuten THAAD, SM3 ja Patriot.

Uudelle ballistiselle DF17-ohjukselle on ominaista kyky tukea hypersonic-lentoohjausta lennon väli- ja loppuvaiheessa hyperäänisen ilmakehän paluuliittimen ansiosta, mikä tekee sen sieppaamisesta erittäin vaikeaksi olemassa olevilla ohjustentorjuntajärjestelmillä. Vaikka ohjuksella on mahdollisuus kantaa ydinpanos, PLA esittää sen lyhyen tai keskipitkän kantaman tavanomaisena ballistisena ohjuksena, eli sen maksimikantama on 300-3.500 km luokittelusta riippuen. sotilaspanoksena vain tavanomainen räjähdepanos, ei ydinpanos.

DF17:n puolustusuutisten hypersonic-moduuli | Yliääniset aseet ja ohjukset | Pelotevoimat
Lähikuva DF17 Losin hypersonic purjelentokoneesta Kiinan kansantasavallan perustamisen 70-vuotispäivää juhlistavasta paraatista.

Tämä ohjus, joka pystyy erittäin tarkkuuteen APL-testiraporttien mukaan, on siis taktisen kutsumuksen omaava ase, jonka ensisijainen tehtävä olisi eliminoida vastustajan komentopisteet, viestintäpisteet ja logistiset solmut ylittämättä ydinkynnystä. Tässä suhteessa se on hyvin lähellä venäläistä Kinzhal-ohjusta, jonka yksi tehtävistä on nimenomaan "mestaa" vastustajan sotilaalliset tai jopa poliittiset viranomaiset sen puolustuksen hajottamiseksi. Koska DF17 pystyy ohittamaan ohjuspuolustuksen, sitä voidaan käyttää myös vastustajan ohjustorjuntajärjestelmien laukaisu- ja ohjaustukikohtien poistamiseen, jotta kenttä jää avoimeksi keskikokoisille ballistisille ohjuksille. tehokas, mutta saatavilla suuria määriä APL:n sisällä.

- Mainonta -

Siitä huolimatta, kun DF17 on käytössä, PLA vahvistaa entisestään operatiivisia interventiovalmiuksiaan suuressa osassa Aasian mannerta ja lisää merkittävästi sotilaallista potentiaaliaan haastaa Yhdysvallat. Kun sillä on riittävä määrä näitä uusia asejärjestelmiä, kuten DF17-, GJ11- ja WZ8-drooneja, uuden sukupolven J20- ja HH20-hävittäjiä ja pommittajia sekä muita Type 055 -risteilijöitä ja Type 002 -lentokukialuksia, se on varmasti pidemmälle kuin mahdollista. Lännen väliintulo alueella, ja siksi se voi määrätä oman asialistansa.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit