Bell esittelee Bell 360 Invictuksen FARA-kilpailussa

Future Vertical Lift -ohjelma, joka on yksi Yhdysvaltain armeijan meneillään olevan modernisoinnin pilareista, keskittyi alun perin yksinomaan Black Hawk -ohjaushelikopterien korvaamiseen. Ohjelmassa Bell V-280 Valorilla ja Sikorsky SB-1 Defiant kilpailevat, Yhdysvaltain sotilasviranomaiset päättivät vuosi sitten nopeuttaa sitä integroimalla ensimmäisestä vaiheesta lähtien kevyiden OH-58 Kiowa -tiedusteluhelikopterien korvaamisen, jotka on poistettu käytöstä vuodesta 2014 lähtien. FARA-ohjelma Tulevaisuuden hyökkäystiedustelulentokoneTavoitteena on valita vuoteen 2020 mennessä kaksi valmistajaa, jotka kumpikin rakentavat prototyypin. Näitä kahta laitetta arvioidaan vuoteen 2023 saakka valitun mallin määrittämiseksi, jotta ne voidaan ottaa käyttöön vuodesta 2028 alkaen, ja ehkä aiemminkin, jos Yhdysvaltain armeija onnistuu nopeuttamaan ohjelmaa.

FARA tulee olemaan kevyt, alle 6 tonnia painava helikopteri, ohjattava ja nopea, koska Yhdysvaltain armeija vaatii sen matkalentonopeuden olevan yli 180 solmua tai yli 350 km/h. Lisäksi sen on kyettävä estämään nykyaikaiset ilmatorjuntajärjestelmät ja tarvittaessa kantamaan aseita kevyiden joukkojen ottamiseksi vastaan, vaikka sen päätehtävä säilyisi aseellisena tiedusteluna. Pentagon valitsi viisi teollisuusmiestä, erityisesti Airbus-helikopterien eliminoinnin jälkeen huhtikuussa 2019: AVX Aircraft/L3 Harris Technologies, Boeing, Karem Aircraft, Sikorsky- ja Bell-helikopterit. Toisin kuin Sikorsky, joka tarjoaa samanlaista tekniikkaa kuin Défiant, Bell on päättänyt esitellä paljon klassisemman, mutta optimoidun helikopterin, Bell 360 Invictus, joka tarkoittaa latinaksi lyömätöntä.

S97 Raider Defense Uutiset | Sotilashelikopterien rakentaminen | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Sikorskyn S-97 Raider ennakoi Sikorskyn ehdotusta FARA-ohjelmalle

Invictus on kevythelikopteri, joka on ulkonäöltään samanlainen kuin Boeingin ja Sikorskyn RAH-66 Comanche, kevyt taisteluhelikopteriohjelma keskeytettiin vuonna 2004, kun se maksoi lähes 15 miljardia dollaria. Suunnittelussaan Bell luotti viimeisimpään keskikokoiseen helikopterimalliin, Bell 525:een, josta se ottaa monet ominaisuudet. Mutta 360 tuo mukanaan myös osuutensa innovaatioista, kuten täydet sähköiset ohjaimet, siivet, jotka tarjoavat 50% nostosta suurella nopeudella, ja relevirtajärjestelmä nimeltään Supplemental Power Unit (SPU), joka pystyy lisäämään tilapäisesti toimittamaa tehoa pääturbiini kiihdytysvaiheita ja kriittisiä vaiheita varten, kuten hävittäjälentokoneiden jälkipoltin. Muu Bell 360:n arkkitehtuuri on edelleen hyvin klassista, ja siinä on nelilapainen roottori nostoa varten ja vääntömomenttiroottori pyrstössä,

Itse asiassa lentokone ei pysty saavuttamaan Sikorskyn odottamaa suorituskykyä S-97 Raiderissa käytetyllä tekniikalla, jolloin sen havaittu nopeus on 207 solmua ja odotettu nopeus risteilyllä 250 solmua. Bell lyö vetoa toisesta näkökulmasta kuin puhtaasta suorituskyvystä voittaakseen kilpailun, laitteensa hinnasta. Itse asiassa valmistaja arvioi, paljastamatta itseään, että Bell 360 tulee olemaan huomattavasti halvempi kuin sen kilpailijat ja erityisesti kuin Sikorskyn tarjoama malli, ja siksi selvästi alle Yhdysvaltain armeijan budjetoinnin 30 miljoonaa dollaria laitetta kohden. Tämä lähestymistapa on onnistunut Boeingille jo tänä vuonna, kun Seattle-yhtiö voitti Saabin kanssa sopimus Yhdysvaltain ilmavoimien seuraavan koulutuskoneen rakentamisesta, kiitos erityisen houkuttelevan kiinteän hintatarjouksen. Lisäksi FARA pyrkii korvaamaan Kiowan, kevyen lentokoneen, jonka etuna oli erityisen taloudellinen verrattuna AH64:n kaltaiseen taisteluhelikopteriin.

AVX L3 US ARMY 900x417 puolustusuutiset | Sotilashelikopterien rakentaminen | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
AVX / L3 Harris Technologiesin konsepti yhdistää monia erilaisia ​​ratkaisuja ja vaatii siksi paljon kehittämistä

Itse asiassa Bellin strategia voisi osoittautua kannattavaksi tilanteessa, jossa Yhdysvaltain armeijan on kohdattava merkittäviä samanaikaisia ​​kuluja. M2/3 Bradleyn vaihto, M1 Abramsin modernisointi ja Strykerit, sen tykistöjen kehitystä, uusien yliäänijärjestelmien kehitystä ja suunnatun energian asejärjestelmätja käynnissä olevan Black Hawk -ohjaushelikopterien vaihto-ohjelman rahoittaminen. Toisaalta valmistajalla ei todennäköisesti ollut muuta vaihtoehtoa, jos se halusi kokeilla onneaan FARA-kilpailussa. Itse asiassa kallistusroottoritekniikka, käytetty V-280 Valorissa, näyttäisi olevan suuri menestys, osoittautuu sopimattomaksi kevyille helikoptereille. Itse asiassa lentokonevalmistaja ei pystynyt integroimaan nykyistä teknologista kehitystään uuteen malliin, kuten Sikorsky tekee, jonka propulsiopotkuri ja vastakkaiseen suuntaan pyörivä roottoritekniikka voidaan mukauttaa kevyeen lentokoneeseen.

Lopuksi Bell voisi vaatia lyhennettyjä kehitysaikoja ja näin ollen nopeutettua käyttöönottoa, johon liittyy täydellisesti hallittu teknologinen riski, mikä ei suinkaan ole Sikorskyn tai AVX:n tapaus, ja joka voisi vastata Yhdysvaltain armeijan ilmaisemattomiin odotuksiin. Kun jännitteet niin Aasiassa kuin Euroopassakin kovenevat nopeasti, kaikki nämä keskeiset kohdat voivat kantaa päätöksen.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit