LCS Garbrielle Giffordsilla on nyt NSM-laivojen torjuntaohjuksia

Harvat alusluokat ovat olleet yhtä kiistanalaisia ​​kuin Yhdysvaltain laivaston Littoral Combat Ships -alukset. Alun perin suunniteltu korvaamaan OH Perryn fregatit, LCS:n oli tarkoitus edustaa Yhdysvaltain laivaston valo- ja rannikkovalmiuksien selkäranka 55 aluksella. Mutta näiden kahden mallin, Lockheed-Martinin ja Fincantierin Freedom-luokan ja Australin Independance-luokan, toimitusten aikana toiveet näiden alusten ja niiden taustalla olevan konseptin saavuttamisesta hyväksyttävälle tehokkuustasolle ovat vähentyneet. , ja sen mukana 20 tilattua LCS:ää, jotka muutettiin kiireellisesti 20 FFG/X-ohjelman monikäyttöisiksi fregateiksi. Itse asiassa nykyään 19 käytössä olevasta LCS:stä 4 on varattu yksinomaan Yhdysvaltain laivaston testeihin ja 6 on omistettu miehistön koulutukseen, ja vain 4 alusta on sijoitettu Amerikan aluevesien ulkopuolelle.

Yksi näistä aluksista on USS Gabrielle Giffords, Independence-luokan LCS, joka laskettiin vesille helmikuussa 2015 ja otettiin käyttöön kesäkuussa 2017. Toisin kuin muut luokkansa alukset, Gabrielle Giffords lisättiin kesällä 2019 2 nelinkertaisella anti-aluksella. ohjustenheittimet Naval Strike Missile Norjasta Konsbergistä, aliääninen ohjus, jonka lentorata saavuttaa 180 km:n kantaman ja jossa on "älykäs" suuntauslaite, joka pystyy erottamaan ja priorisoimaan kohteet, sekä MQ-8-C Scout-droone, joka pystyy. laajentaa aluksen ja siten sen ohjusten havainto- ja toimintaetäisyyttä. Se on nimenomaan nämä ohjukset, joita testattiin 1. lokakuuta, harjoituksen Pacific Griffin aikana Singaporen laivaston kanssa. Ja jos tällainen banaalinen testi tekee uutisia, se johtuu siitä, että tähän asti LCS on ollut huomattavan aliaseistettu ja siksi tehoton kaikilla alueilla.

USS Freedom 130222 N DR144 174 crop Defense News | Sotilaallinen laivaston rakentaminen | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
LCS Freedom, ensimmäinen samannimisen luokan alus, edustaa toista LCS-mallia. Siinä on 57 mm:n tykki ja SeaRam-itsesuojajärjestelmä.

Itse asiassa LCS:ssä piti alun perin olla 3 moduulia, joiden avulla ne voivat puuttua erilaisiin tehtäviin tarvittavien antureiden ja aseiden avulla sukellusveneiden vastaisesta sodankäynnistä miinanraivaukseen. Mutta kohdatut vaikeudet, olipa kyse laitteiden luotettavuudesta tai miehistön koulutuksesta, johtivat Yhdysvaltain laivaston luopumiseen tästä näkökulmasta perinteisemmän näkemyksen hyväksi, jossa yhdistyvät tehtävään erikoistunut alus ja tähän tehtävään pätevä miehistö. Itse asiassa joitain LCS:itä on muokattu 2 vuoden ajan uusien aseiden varustamiseksi, jotta ne vahvistaisivat niiden alkuperäistä 57 mm:n tykkiä ja ilmatorjunta-itsepuolustusjärjestelmää. Näin Gabrielle Giffords, joka oli pitkään Yhdysvaltain laivaston ainoa käytössä oleva LCS, varustettiin NSM-ohjuksilla, jotta sillä olisi laivantorjuntakykyä teatterissa, jossa se voidaan tuoda päin kiinalaisia ​​tai venäläisiä rakennuksia.

Toisaalta aluksella ei edelleenkään ole sukellusveneiden torjuntakykyä eikä ilma- tai ohjustentorjuntakykyä, mikä rajoittaa suuresti sen käyttökelpoisuutta 3000 750 tonnin ja 75 miljoonan dollarin aluksen kannalta. Vertailun vuoksi: venäläisessä Buyan-M-korvetissa, joka maksaa alle 950 miljoonaa dollaria, on 8 tonnia 800 Kalibr-risteilyohjusta tai P-100 Onix raskaita laivantorjuntaohjuksia, Pantsir-ilmatorjuntajärjestelmä ja 700 mm:n tykki. on varustettu elektroniikalla, joka on olennaisesti verrattavissa LCS:ään. Sitä vastoin Naval Groupin FDI Belh@rra, jonka hinta kerran varusteltuna on noin 16 miljoonaa dollaria, kuljettaa 30 pitkän kantaman Aster 8 -ilmatorjuntaohjusta, joita palvelee AESA Sea Fire -tutka, 40 MM76-laivantorjuntaohjusta Block III, XNUMX mm:n ase ja täydellinen sukellusveneiden vastainen sarja, jossa yhdistyvät runkoluotain, säädettävä syvyysluotain ja torpedot.

Venäjän uusin Buyan M Corvette vahvistaa Venäjän Välimeren ryhmän puolustusuutisia | Sotilaallinen laivaston rakentaminen | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Venäläiset Buyan-M-korvetit ovat 10 kertaa halvempia kuin LCS, ja niillä on kuitenkin parempi toimintakyky kuin näillä aluksilla.

Ymmärrämme, miksi monet ihmiset Yhdysvaltain laivastossa ja Pentagonissa haluavat vähentää mahdollisimman paljon Littoral Combat Ship -ohjelman aiheuttamaa taloudellista verenvuotoa ja palata perinteisempiin, tehokkaampiin ja paljon halvempiin malleihin, kun taas Kiina valmistaa nyt samalla hinnalla kuin LCS, Type 052D -hävittäjä, joka kuljettaa 64 ohjusta siiloissa ja painaa 8000 tonnia...

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit