Yhdysvallat uhkaa Eurooppaa kostoilla sen avaruussuunnitelmasta

- Mainonta -

Yksi uuden Euroopan komission ensimmäisistä aloitteista perustuu suunnitelmaan, jolla pyritään edistämään Euroopan avaruusteollisuutta kunnianhimoisen eurooppalaisen yhteistyösuunnitelman kautta, joka sisämarkkinoista vastaavan komission jäsenen Sylvie Goulardin on esitettävä huomenna komissiolle validointia varten. . Mutta tämä ei ole ollenkaan Amerikan hallinnon makuun, joka äänen kautta National Space Councilin johtaja Scott Pace uhkasi Eurooppaa kostolla jos nämä toimenpiteet estävät amerikkalaisia ​​yrityksiä osallistumasta Euroopan maiden avaruusalan tarjouspyyntöihin.

Se ei ole enempää eikä vähempää kuin 3 kuukautta sitten esitettyjen eurooppalaisten puolustusohjelmien ja -rahastojen uhkausten jatkaminen. Trumpin hallinto pitää sen esteenä sen tärkeimmille markkinoille, joka tuo vuosittain yli 20 miljardia dollaria Euroopan maihin myytäviin puolustustarvikkeisiin ja -palveluihin. Lisäksi jos Eurooppa hankkisi täysin itsenäisen puolustus- ja avaruusteollisuuden, Yhdysvallat menettäisi tärkeitä poliittisia vipuja erityisesti ITAR-lainsäädännön kautta näihin maihin kansainvälisellä näyttämöllä. Viimeaikaiset esimerkit osoittavat, että Yhdysvaltain hallinto ei epäröi käyttää näitä vipuja, kun se katsoo sen tarpeelliseksi, jopa suhteessa sen lähimpiin liittolaisiin, kuten Australiaan.

Ranskan presidentti E. Macron, Britannian pääministeri T. May ja Saksan liittokansleri A. Merkel 1 Puolustusanalyysi | Yhdysvallat | Euroopassa
Ranskan presidentti E.Macron, Britannian pääministeri T.May ja Saksan liittokansleri A. Merkel Bulgariassa EU-huippukokouksessa Sofiassa 17

Scott Pacen esittämä väite on tässä suhteessa lähellä puolustusohjelmia koskevaa argumenttia. Hän on todellakin huolissaan itsenäisen eurooppalaisen avaruusteollisuuden kehittämisestä voisi vahingoittaa Naton jäsenmaita eikä Euroopan unionia, kuten Norja, Kanada tai Islanti. Itse asiassa, jos Eurooppa jatkaisi halukkuutensa toteuttaa tämä avaruusohjelma, Yhdysvallat voisi päättää ryhtyä taloudellisiin ja teknologisiin vastatoimiin eurooppalaisia ​​vastaan. uhkauksia, jotka ovat täysin samanlaisia ​​kuin PESCO:a koskevat uhkaukset, ja jotka pysyvät voimassa, koska ne eivät ole välimiesmenettelyjä, ja erityisesti kieltävät eurooppalaisia ​​yrityksiä kilpailemasta puolustustarjouksissa Yhdysvaltain armeijoista.

- Mainonta -

Tämä uhka saa varmasti reagoimaan tiettyihin EU-maihin, kuten Ruotsiin, jossa Saab osallistuu Boeingin kanssa Yhdysvaltain ilmavoimien T-FX-ohjelmaan, mutta myös Saksan ja Rheinmetallin, joka tarjoaa Raytheonilla varustettua Lynxiään Griffin III:ta vastaan. General Dynamics korvaamaan Yhdysvaltain armeijan Bradleys tai jopa italialainen Fincantieri ja espanjalainen Navantia, jotka molemmat osallistuivat kilpailuun 20 uuden fregatin rakentamisesta Yhdysvaltain laivastolle. Muistakaamme myös, että Airbus Helicopter rakentaa Lakota-helikopterin, jota käytetään Yhdysvaltain armeijan lentäjien koulutukseen.

FREMM Italian puolustusanalyysi | Yhdysvallat | Euroopassa
italialainen Fincantieri tarjoaa FREMM:ään FFG/X-kilpailuun, jonka tavoitteena on suunnitella ja valmistaa 20 fregattia Yhdysvaltain laivastolle

Kuitenkin jokaista näistä tarjouksista eurooppalaiset yritykset ovat järjestelmällisesti perustaneet tytäryhtiön Amerikan maaperälle, useimmiten yhteistyössä amerikkalaisen puolustusteknologian teollisuuspohjan yrityksen kanssa. Itse asiassa Euroopan komission kannattama toiminta tasapainottaa vain sitä, mitä Yhdysvalloissa on sovellettu eurooppalaisiin yrityksiin vuodesta 1950 lähtien. Muistakaamme myös, että jos SpaceX:n kaltaiset yritykset voivat tarjota näin houkuttelevia hintoja kansainvälisillä markkinoilla, se johtuu ennen kaikkea Amerikan armeijoiden ja NASA:n kanssa allekirjoitetut erittäin tuottoiset sopimukset, joiden summat ovat paljon korkeammat kuin markkinoiden...

Vaikka on epätodennäköistä, että Euroopan komissio peruuttaisi aluesuunnitelmansa, kuten hän oli vastustanut PESCOa koskevia uhkauksiaOn kuitenkin varmaa, että tämä episodi aiheuttaa jälleen kerran presidentti Trumpin ja hänen hallintonsa teräviä hyökkäyksiä sekä toistuvia uhkauksia eurooppalaisia ​​yrityksiä vastaan. On selvää, että Euroopan maat maksavat erittäin kalliisti riippuvuudestaan ​​​​Amerikan suojelusta….

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit