Norjan armeijat eivät voi puolustaa maata sen esikuntapäällikön mukaan

Selon le Kenraali Rune Jakobson, Norjan joukkojen operatiivinen komentaja,Sen joukkojen nykyinen muoto olisi riittämätön maan puolustamiseen odottaa Naton vahvistusta. Lisäksi maa ei pystyisi säilyttämään minimaalista puolustusasentoa täyttäessään operatiivisia sitoumuksiaan Natolle. Tämän 58-vuotiaan kenraalimajurin mukaan maajoukot tarvitsisivat toisen prikaatin tämän vähimmäismuodon saavuttamiseksi. Vaikka sillä on vahvat ilma- ja merivoimat suunniteltu muoto 52 F-35As ja 5 P8 Poseidon ensimmäiselle ja 6 sukellusvenettä ja 4 fregattia toiselle, Norjan joukot ovat hyvin rajalliset, vain 23.500 40.000 aktiivista henkilökuntaa, mukaan lukien varusmiehet, ja 7.830 3.600 reserviläistä. Maajoukot kokoavat yhteen XNUMX XNUMX ihmistä, joista vain XNUMX XNUMX on sotilaita, jotka on koottu pääosin yhdeksi prikaatiin, "pohjoiseen" prikaatiin.

Tämä ei johdu budjetin puutteesta, sillä pienen Norjan armeijan vuotuinen budjetti ylittää 7,5 miljardia dollaria, ja se on yksi harvoista maista mantereella, joka käyttää yli 2 % bruttokansantuotteestaan ​​puolustukseen. Lisäksi norjalaiset sotilaat ovat varsin hyvin varusteltuja. Vertailun vuoksi Belgian asevoimien, jotka kokoavat yhteen 24.000 4,9 ihmistä, budjetti on vain 36 miljardia dollaria. Ja tämä näkyy käytössä olevien tai tilattujen laitteiden lukumäärässä: 35 F52As Belgiassa, 2 Norjassa; 4 fregattia Belgiaan, 5 modernia fregattia (4 rakennettu) Norjaan; ei sukellusveneitä Belgialle, 6 Norjalle (52 tänään); ei panssarivaunua Belgialle, XNUMX Leopard 2 A4NO Norjassa (36 käytössä)….

Norjan F35-puolustusanalyysit | Maavoimat | Korkean intensiteetin sodankäynti
Norja on ainoa Euroopan maa, jonka hävittäjälaivasto kasvaa F16:sta F35:een, jolloin 46 F16:sta (72 alun perin) 52 F35:een.

Norjassa, kuten useimmissa Euroopan maissa nykyään, suurin ongelma on henkilöstön rekrytointi. Maassa, jossa keskipalkka ylittää 60.000 XNUMX dollaria vuodessa ja jossa työttömyysaste on ollut erittäin alhainen useiden vuosikymmenten ajan, on erittäin vaikeaa luoda ammattia varten ammattia, joka on luonteeltaan rajoittavaa ja palkkanäkymien suhteen rajoitettua. Lisäksi Oslo ei ole poikkeus muihin Euroopan pääkaupunkeihin, sillä se on vakuuttunut valtioiden välisten konfliktien päättymisestä kylmän sodan päättyessä ja vahvistamalla ajatusta, että tällainen hypoteesi oli mahdotonta väestön keskuudessa. Lopuksi, ja täällä taas, kuten monet Euroopan maat, Norja on suostunut maan turvallisuus perustuu suurelta osin yksinomaan sen jäsenyyteen Natossa, ja tarkemmin sanottuna Yhdysvaltojen sotilaallisesta ylivallasta maailmassa.

Muutamassa vuodessa monet näistä varmuudesta ovat kuitenkin kadonneet, kun Venäjän sotilaallinen voima on vahvistunut nopeasti, Yhdysvaltojen kanssa on ilmaantunut kaksinkertaisen rintaman hypoteesi Kiinan kanssa ja jopa hälyttävä havainto meren tehokkaista kyvyistä. Lift Command, amerikkalainen laivaston kuljetusvoima, jonka alusten keski-ikä on nykyään yli 50 vuotta. Tähän lisätään uusien asejärjestelmien, kuten Tzirkon- ja Kinzhal-hyperääniohjusten tai Poseidon-strategisten torpedojen, ilmaantuminen sekä Kiinan kasvava ja uhkaava voima Tyynellämerellä, mikä mahdollisesti uhkaa Yhdysvaltoja ja vaatii suurempien resurssien keskittämistä tälle alueelle. , amerikkalaisten joukkojen mahdollinen vahvistaminen vastaamaan Venäjän hyökkäykseen Euroopassa on, jos ei peruttu, joka tapauksessa merkittävästi vähentynyt ja viivästynyt.

Leopard 2 norja puolustusanalyysi | Maavoimat | Korkean intensiteetin sodankäynti
Toisin kuin monet maat, Norjalla on raskaita panssaroituja joukkoja, joihin kuuluu rykmentti Leopard 2 A4NO

Itse asiassa, kuten monet Pohjois- ja Itä-Euroopan maat, Norja on tulossa uudelleen harkitsemaan puolustusvaihtoehtojaan ja erityisesti tarvetta lisätä omia joukkojaan pidentääkseen mahdollisen norjalaisen vastarinnan kestoa. , odottaa amerikkalaisten tai eurooppalaisten vahvistusta. Mutta jos sekkikirjan ottaminen esille on suhteellisen yksinkertaista ja nopeaa uuden kaluston hankkimiseksi, on paljon arkaluontoisempaa ja aikaa vievämpää lisätä asevoimien määrää, joka tarvitsee rakennetta, valvontaa, tasapainoisen ikäpyramidin ja taitoja ja ennen kaikkea vapaaehtoisia. Kaikki tämä vie aikaa ja vaatii resursseja puolustusvoimien ministeriölle osoitettujen varojen lisäksi, koska kyse on jälleen kerran sen vauhdin luomisesta väestöön, joka saa jotkut haluamaan palvella ja suojella maata.

Tässä mielessä Norja, kuten ennenkin Ruotsi, pienen väestönsä ja Venäjälle altistumisensa vuoksi näyttää olevan edeltäjä sille, mitä on tehtävä kaikkialla Euroopassa, myös Saksassa ja Ranskassa, jotta kaikkien pääomaa saadaan uudelleen käyttöön. puolustukseen ja siten lisätä koko varoittavaa potentiaalia, Yhdysvaltojen kanssa ja varsinkin ilman sitä takavartijana. Turvallisuus ja rauha kaikkialla mantereella riippuvat varmasti poliittisen eliitin kaukonäköisyydestä puuttua tähän ongelmaan ennen kuin on liian myöhäistä, ja siitä, että tapahtumat ottavat itsensä hallintaansa.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit