Ensimmäinen Mustanmeren laivastolle tarkoitettu sukellusvene "Improved Kilo" aloittaa merikokeilunsa

Venäläinen tavanomaisella moottorilla toimivien sukellusveneiden luokka, jonka NATO tunnistaa nimellä "Kilo" ja joka kokoaa yhteen projektien 877 ja 636 alukset, on nykyään maailman suurin käytössä oleva sukellusveneiden luokka, jossa on käytössä 60 yksikköä, jota seuraa tiiviisti saksalaisen TKMS:n tyyppi 209. Mutta kun saksalainen malli on käyttöikänsä lopussa ja menettämässä nopeutta, uudet Kilo-sukelluskoneet 636.1-ohjelmasta tai 636.3:n rakentaminen jatkuuja tarjotaan kansainvälisillä markkinoilla. Siten viimeisten 10 vuoden aikana Vietnamissa on otettu käyttöön 14 "Improved Kilo" -sukellusvenettä (6×636.1), Algeriassa (2x636M) ja Venäjällä (6×636.3) Luotettavat, tehokkaat, äänettömät ja hyvin aseistetut 636 ovat kaiken lisäksi edullisia ja sopivat käytettäväksi rannikon lähellä tai suljetuilla merialueilla. Tästä syystä Venäjän laivaston kenraalin esikunta määräsi vuonna 2016 rakentamaan 6 uutta Mustanmeren laivaston vahvistamiseen tarkoitettua yksikköä.

Tämän uuden sarjan ensimmäisen yksikön rakentaminen Petropavlovsk-Kamchatsky, aloitettiin heinäkuussa 2017, ja alus laskettiin vesille maaliskuussa 2019, tuskin 20 kuukautta kölin laskemisen jälkeen, mikä paljasti ohimennen, että tietyt venäläiset telakat, kuten Admiralty-telakat Pietarissa, rakentavat Petropavlovsk-Kamchatsky, ovat sekä tehokkaita että nopeita. Tass-toimiston mukaan uusi sukellusalus suuntaisi tänään kohti Suomenlahtea aloittaa merikokeet, ja Admiralty Shipyardsin toimitusjohtajan Alexander Buzakovin mukaan se tulisi ottaa palvelukseen ennen vuoden loppua.

Kilo 636 sukellusvene Defense News | Sotilaallinen laivaston rakentaminen | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Vuodesta 14 lähtien on otettu käyttöön 2010 ”Kilo”-sukellusvenettä, joista 8 vientiasiakkaille Venäjältä

Tämän uuden sarjan kuuden esimerkin olisi pitänyt liittyä Mustanmeren laivastoon ennen vuoden 6 loppua. 2022 metriä pitkä 74 4000 tonnin vedenalainen vetoisuus, 636.3 kuljettaa myös 18 sukellusveneiden vastaista torpedoa ja torjunta-alusta, joissa käytetään 6 533 mm putkea, ja 4 Kalibr PL -laivojen ja risteilyohjusten sijoitukset neljään siiloon. Vaikka niillä ei ole anaerobista propulsiovoimaa, ne voivat kulkea yli 4 merimailia sukeltaessaan 400 solmun nopeudella ja pysyä veden alla yli 3 päivää. Akkukäyttöiset sukelluskoneet tunnetaan erittäin hiljaisista, ja siksi niitä on erittäin vaikea havaita passiivisilla akustisilla keinoilla, kuten amerikkalaisen P6 Poseidon -vartiolentokoneen käyttämillä.

Itse asiassa, kun Mustanmeren laivastossa on käytössä kuusi esimerkkiä, joita vahvistaa kuusi Grigorovich-luokan kevyttä fregattia, Venäjän laivasto varmistaa, että sillä on vuodesta 6 alkaen tietty etu ottaakseen tämän meren hallintaansa tarvittaessa. Itse asiassa Bulgarian, Romanian, Ukrainan ja Georgian laivastot eivät ole kooltaan eivätkä varusteltuja selviytymään siitä huolimatta Romanian tilaus neljästä Gowind 4 -sukellusveneiden vastaisesta korvetista. Turkin laivasto puolestaan ​​keskittää suurimman osan resursseistaan ​​itäiselle Välimerelle säilyttääkseen toiminta-asennon Kreikkaa vastaan. Mitä tulee muihin Naton laivastoihin, Montreux'n yleissopimus pakottaa ne ylittämään Bosporinsalmea, eivätkä ne siksi voi merkittävästi ennakoida luonnonvaroja tällä merellä.

LST Ivan Gren merikokeiden aikana Puolustusuutiset | Sotilaallinen laivaston rakentaminen | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Venäjän laivaston toinen Ivan Grene -luokan hyökkäysalus määrätään Mustanmeren laivastolle, mikä vahvistaa merkittävästi Venäjän joukkojen liikkumiskeinoja tässä teatterissa.

Näin ollen Mustanmeren hallinnassa Venäjä varmistaa, että sillä on merkittävät keinot joukkojen siirtämiseen Naton ja sen liittolaisten koko itä- ja eteläsivullas, ja estää kaikki merivoimien tunkeutuminen, joka yrittäisi vastustaa sitä. Sellaisenaan toinen Ivan Grene -luokan hyökkäysalus, 6600 350 tonnin LST, joka pystyy nostamaan 13 miestä ja XNUMX panssarivaunua maihin, mikä saattaa kuitenkin tuntua erittäin epämukavalta suljetulla merellä, johon pääsyä valvoo Naton jäsen (Turkki). , on itse asiassa tarkoitettu mustanmeren laivasto, eikä pohjoisen tai Tyynenmeren laivastolle, kuten olisi voinut odottaa. Tämä on esimerkki, joka kuvaa nykyistä Venäjän strategiaa, erittäin pragmaattinen ja kykenee tekemään useita ilmeisiä heikkouksia, suljetun meren, jota vastustaja hallitsee, luokan LST:tä, jolla on huono merenkulku, ja luokan fregatteja, jotka ovat liian kevyitä ollakseen todellisia. offshore, taktinen ja strateginen etu Natoon verrattuna.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit