Jaguarien varhainen vetäytyminen, ei toista tilausta Rafale, Indian Air Force selventää hankintastrategiaansa

Vain muutama päivä virkaan astumisen jälkeen Intian ilmavoimien esikuntapäällikkö ilmamarsalkka Bhadauria huomautti selventämään Intian ilmavoimien hankintastrategiaa tulevien vuosien hävittäjien osalta, ja tämä kyseenalaistaa paljon toiveita ja varmuutta...

Ensinnäkin laitestrategia perustuu kahteen suureen kilpailuun, ohjelmaan Monitoimihävittäjälentokone, joskus esitelty nimellä MMRCA 2, jo lanseerattu ja jonka tavoitteena on rakentaa 114 laitetta korvaamaan edelleen käytössä olevat Mig21 ja Mig27 monipuolisella ja nykyaikaisella laitteella. THE Rafale Dassaultin, joka voitti ensimmäisen MMRCA-kilpailun vuonna 2012, vastustaa F16V:tä, jota kutsutaan tähän tilaisuuteen F21, Lockheed-Martinilta, Gripen E/F Saabilta, Typhon Eurofighterilta, F18 E/F Boeingilta, ja venäläinen MIG35, ja Su-35:n osallistuminen on epävarmaa. Suunnittelun mukaan 4 laivuetta tämän tyyppisistä lentokoneista tulee olla toiminnassa vuonna 2025 ja 6 laivuetta vuonna 2032.

2 Intian ilmavoimien Mig21 Bison 1 Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Intian ja Pakistanin konflikti
Kaikki IAF:n MiG21-koneet poistetaan käytöstä vuoteen 2032 mennessä, kun taas puolet niistä poistuu ennen vuoden 2021 loppua.

Toinen kilpailu on ohjelma Kehittynyt keskikokoinen taistelulentokone, viidennen sukupolven lentokone, joka on tarkoitettu korvaamaan käytössä olevat Mig29, Mirage 2000 ja Jaguar. Kilpailua ei ole vielä käynnistetty, mutta IAF suunnittelee saavansa ainakin yhden operatiivisen laivueen vuonna 2032 varustaa uusilla koneilla. Tämä ohjelma oli aiemmin vuonna 2007 alkanut intialais-venäläinen yhteistyö PAK FA:sta, FGFA-ohjelmasta, johdetun laitteen ympärillä. Mutta teknologiansiirtoongelmia ja jännitteitä New Delhin ja Moskovan välillä, Intia vetäytyi tästä yhteistyöstä vuonna 2018. Mutta viimeaikaiset operatiiviset edistysaskeleet Su-57-ohjelman ympärillä ja Moskovan aggressiivinen vientipolitiikka sitä kohtaan, voisi hyvinkin saada Intian viranomaiset harkitsemaan tätä ratkaisua uudelleen ohjelmassa, johon ne ovat jo sijoittaneet yli miljardi dollaria. Huomaa myös, että Venäjän puolella väitetään Intia ei koskaan virallisesti vetäytynyt ohjelmasta, ja se vain viivästyi Intian hallituksen pyynnöstä.

Samaan aikaan lentomarsalkka Bhadauria selvensi, että IAF Jaguarien meneillään oleva modernisointi niiden käyttöiän pidentämiseksi vuoteen 2030 peruttiin. niiden uudelleenmoottorin peruuttaminen, ja että laivueita aletaan vetää pois palveluksesta vuodesta 2021 lähtien, mikä ei tapahdu ilman syvän toiminnallisen alijäämän luomista taistelulaivueiden suhteen. Tulevan vuosikymmenen aikana IAF todellakin tekee menettää laivueensa Mig21, Mig27 ja Jaguar sekä suuri osa sen Mirage 2000:sta ja Mig29:stä eli lähes 240 konetta, kun taas samaan aikaan se saa vain 36 Rafales, 83 Tejas Mk1A ja Mk2, 114 MRFA sekä 21 Mig29 ja 12 Su-30MKItai 266 laitetta. Tämä ei mahdollista 10:n laivueen vajetta 40 teoreettisesta laivueesta, joka sillä on tänään. Itse asiassa, vaikka olettaen, että kaikki ohjelmat pannaan tehokkaasti täytäntöön viipymättä ja täysimääräisesti, mikä on harvoin Intiassa, IAF on edelleen lyhyt 7 laivueet vuonna 2032 saavuttaakseen 40 laivuetta, jotka katsotaan tarpeellisiksi maan suojelemiseksi Pakistania vastaan. ja Kiinassa.

Ensimmäiset Su57:t tulevat käyttöön vuonna 2020 Venäjän ilmavoimien Defence Analysis | Hävittäjälentokone | Intian ja Pakistanin konflikti
Venäjä käyttää diplomaattisia aarteita asettaakseen Su-57:n AMCA-ohjelman ytimeen

Kuten aina, tämä lausunto on asetettava Intian puolustuspolitiikan erityiseen kontekstiin. Siten, jos Air Marshal Bhadauria selvensi toimittajan pyynnöstä, ettei ollut olemassa muuta suunnitelmaa kuin MRFA-ohjelma Rafale Lisäksi tämä lausunto on ymmärrettävä "IAF:n virallisessa hankintaohjelmassa tänään". Kuitenkin nämä neuvottelut, jotka liittyisivät 2 uuden laivueen hankinta Rafale tiskin kautta Pariisissa ja New Delhissä, ovat useiden intialaisten ja ranskalaisten johdonmukaisten lähteiden mukaan edistyneet hyvin. Ja on epätodennäköistä, että IAF huutaisi, jos presidentti Moodi myöntäisi sille näiden 36 uuden hankinnan Rafale vuonna 2022 kompensoidakseen osittain Jaguarien varhaista vetäytymistä.

On myös todennäköistä, että seuraavan vuosikymmenen aikana AMCA-ohjelma etenee IAF:n esikuntapäällikön esittämää aikataulua nopeammin. Todellakin, jos Rafales, Su-30MKI ja 114 MRFA riittävät hillitsemään Pakistanin ilmavoimien tähän mennessä suunniteltua modernisointia. nykyaikaisella avioniikalla varustetun JF-17 Block III:n käyttöönotto, ja Turkin tekemä F16 C/D:n modernisointi, se on aivan erilainen verrattuna Kiinaan, joka saa seuraavan vuosikymmenen aikana vähintään 600 uutta modernia lentokonetta, mukaan lukien useita satoja viidennen sukupolven lentokoneita. Lisäksi voimme hyvin kuvitella, että Pakistan pyrkii myös varustautumaan vientiversiolla kiinalaisesta 5G-laitteesta, tai Turkin T-FX-ohjelmasta jonka pitäisi olla käytössä vuonna 2026.

JF17 Pakistanin puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Intian ja Pakistanin konflikti
Toisin kuin Tejas, kiinalais-pakistanilainen JF-17, jolla on nyt yli 5 laivuetta Pakistanissa, on suorituskykyinen ja tehokas lentokone, joka näyttää täyttävän sille uskotut tehtävät täydellisesti.

On kuitenkin hätkähdyttävää huomata Intian puolustustarvikkeiden teollisuuspolitiikan puutteellinen kehitys ja sen jatkuva ennakoimattomuus, vaikka maata, vaikka sillä on ydinpelote, uhkaavat useilla rintamilla nopeasti modernisoituvat vastustajat. ja vahvistaminen. Näin ollen viranomaisten vaatimus Tejasta, joka on ilmeisen huonosti suunniteltu, tehoton ja erittäin kallis verrattuna muihin kevyisiin laitteisiin, ja erityisesti Gripen E/F, jonka Saab haluaa enemmän kuin mitään. Intiassa, antaa käsityksen poliittisesta ympäristöstä, joka määrää päätöksiä New Delhissä. Valitettavasti näissä olosuhteissa ja paljon järjestelmällisempien vastustajien edessä mahdollisuudet nähdä Intian voittajana vastakkainasettelusta ovat yhä pienemmät, kun taas riski konfliktin rappeutumisesta ydinaseiden käyttöön kasvaa.

Toisin kuin vuonna 1962, Venäjä, joka ei ole enää Neuvostoliitto, ei tällä kertaa pysty hillitsemään Kiinaa sen enempää kuin Yhdysvallat tai eurooppalaiset pystyvät siihen. Todennäköisesti tarvitaan muita yhteenottoja, kuten helmikuussa 2019, Intian ilmavoimien ja sen naapureiden välillä, sillä siihen osoitettujen resurssien riittämättömyys ja koko Intian poliittisen luokan ennakoimattomuus tällä alueella on korostettava. Tilanne, joka itse asiassa muistuttaa Euroopan maiden tilannetta…

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit