Thaimaa ei halua, että F35 korvaa F16in

Melun kasvaessa Thaimaan viranomaiset selvensivät Thaimaan kuninkaallisten ilmavoimien esikuntapäällikkönsä, ilmailupäällikkö Marsalkka Maanat Wongwatin kautta, että maa ei olisi kiinnostunut F35:n korvaamisesta noin 56 F16 A/B:n 103 aluksi käytössä) ja 32 F5 E/F tällä hetkellä käytössä 18 Gripen C/D rinnalla.

Itse asiassa, jos maa todella aikoo vaihtaa laitteet, joilla on hyvin vähän potentiaalia, se aiheuttaa edellytys sille, että hän voi tehdä haluamansa muutokset, ja erityisesti lähdekooditasolla lukuisissa tietokoneohjelmissa, jotka ovat nyt kaikkien nykyaikaisten taistelulentokoneiden mukana. Tämä ehto ei selvästikään ole Lockheedin tai Yhdysvaltojen hallinnon makuun, joille F35:n edustama "musta laatikko" on tae asiakkaidensa kestävyydestä ja hallinnasta.

F16 B Thaimaan puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Thaimaan F16-koneet ovat nyt saavuttaneet rajansa lentopotentiaalin suhteen

Ennen kaikkea Bangkokilla on erinomaiset suhteet Pekingiin ja sen puolustusteollisuuteen, ja Thaimaan laivasto teki sen virallisesti muutama viikko sitten tilaus kiinalaiselle LPD Type 071 -hyökkäysalukselle, samalla kun se juhli ensimmäisen S26T-sukellusveneensä rakentamisen alkamista kiinalaisen CSIC-konsernin Wuhanin telakoilla. On todellakin erittäin riskialtista tarjota erittäin korkeatasoista tietoa F35:n toiminnallisesta sydämestä muiden länsimaisten lentokoneiden tapaan, koska riski, että Kiina saa käsiinsä nämä strategiset tiedot, on suuri.

Siksi Bangkokin on todennäköisesti käännyttävä jälleen Pekingin puoleen hankkiakseen uusia lentokoneita tietäen, että Kiinan ilmailuteollisuus tarjoaa nyt vientiin J10C kevyt hävittäjä, jonka avioniikka on verrattavissa F16V:n tai Gripen E/F:n vastaaviin. Thaimaan halu hallita laitteensa kehitystä voi myös tehdä siitä hyvän ehdokkaan kiinalainen FC-31 Gyrfalcon, jolla on edelleen vaikeuksia löytää markkinoita, samoin kuin Mig-35, jota Venäjän ilmavoimat eivät rakasta, ja joka voisi siksi täyttää Bangkokin vaatimukset unohtamatta turkkilainen T-FX, ja Ankara suhtautuu todennäköisesti myönteisesti rahoitus- ja teknologiakumppanin tuloon ohjelmaansa. Toisaalta näyttää vaikealta kuvitella, että Rafale Ranska, Typhoon Eurooppalainen, ruotsalainen Gripen E/F tai amerikkalainen F16V voisi täyttää thaimaalaiset vaatimukset, sillä niiden riskit olisivat samat kuin F35:een.

FC31 News Defense | Hävittäjäkoneet | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
FC31 Gyrfalcon voisi olla hyvä ehdokas Bangkokille korvaamaan sen F16 ja F5

Thaimaa, joka oli Yhdysvaltojen ehdoton liittolainen kylmän sodan ja koko Vietnamin sodan aikana, näyttää nyt liukuvan yhä enemmän Pekingin poliittiseen sfääriin, joka pikkuhiljaa rakentaa vaikutusverkostoa ja voimakasta poliittista ja diplomaattista verkostoa. viesti Tyynellämerellä ja Intian valtamerellä. Uusien Silkkiteiden helminauhan strategia näyttää kantavan hedelmää….

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit