Turkin hyökkäys kurdeja kohtaan aiheuttaa useita kansainvälisiä jännitteitä

Muutamassa päivässä, kun sotaoperaatio käynnistettiin Pohjois-Syyrian kurdeja vastaan, Turkin presidentti onnistui yhdistämään valtaosan länsimaisista yleisistä mielipiteistä, kuten kanslerien, häntä vastaan. Länsikurdiliittolaisten hyökkäys presidentti Trumpin lausuntojen jälkeen oli jo käynnistänyt voimakkaita reaktioita Euroopassa ja Yhdysvalloissa, mutta pommitukset amerikkalaisten erikoisjoukkojen aseman lähellä ja avoimet uhkaukset Eurooppaa kohtaan nostamalla siirtolaisriskiä ovat päättyneet. vakuuttaa kaikkein pidättyneimmät.

Tänä perjantaina Turkin joukot toteuttivat tykistöpommitukset muutaman sadan metrin päässä amerikkalaisten erikoisjoukkojen asemasta, lähellä Kobanen kaupunkia. Uhreista ei ole raportoitu, mutta tieto herätti kohua Yhdysvalloissa, jossa kongressi oli jo ilmaissut vastustavansa Yhdysvaltain presidentin kantoja. Itse asiassa Yhdysvaltain viranomaisten keskustelu on nykyään kehittymässä kohti tiukempaa kantaa Turkin väliintuloa vastaan, ja on olemassa suuri riski muuttua radikaalimmaksi senaattorien palatessa vuosittaisesta kongressin retriitistä, joka tapahtuu ensi viikolla huolimatta Turkin viranomaisten antamista selityksistä tästä tapauksesta.

mogherini federica Puolustusuutiset | Puolustusalan institutionaalinen viestintä | Syyrian konflikti
Euroopan diplomatian johtaja tuomitsi Turkin väliintulon Euroopan parlamentissa

Mutta juuri Euroopasta meidän on löydettävä Turkin hyökkäyksen terävimmät arvostelijat. Kaikki Euroopan suuret pääkaupungit tuomitsivat yksimielisesti tämän väliintulon ja vaativat sen lopettamista. Euroopan unioni teki saman eurooppalaisen diplomatian johtajan Federica Mogherinin kautta

Turkin operaatio Koillis-Syyriassa voi avata uuden dramaattisen luvun Syyrian sodan jo ennestään hyvin synkässä historiassa. Tällaisten sotilaallisten toimien mahdolliset seuraukset ovat selvät kaikille ja meille. Seuraukset voivat olla erittäin vakavia humanitaarisella, poliittisella ja strategisella tasolla. Kaikista näistä syistä vaadimme Turkkia lopettamaan yksipuoliset sotilaalliset toimintansa.

Federica Mogherini Euroopan parlamentissa 12. lokakuuta 2019

Turkin presidentti RT Erdogan uhkasi välittömästi Eurooppaa, kuten odotimme lopettaa noin 4 miljoonan pakolaisen ylläpitämisen jotka ovat nykyään sen maaperällä, mikä voi aiheuttaa uuden siirtolaiskriisin Euroopassa ja erityisesti kaikkein alttiina olevissa maissa, kuten Kreikassa ja sen rajamaissa.

Jos te (eurooppalaiset) edelleen kutsutte tätä operaatiota hyökkäykseksi, se on hyvin yksinkertaista, avaamme ovet ja jätämme teillenne 3,6 miljoonaa pakolaista

RT Erdogan Turkin parlamentissa 12. lokakuuta 2019

Jos uhkalla on epäilemättä painoarvoa, näyttää siltä, ​​että se on vain vahvistanut Euroopan liittokanslereiden asemia, jotka ovat päättäneet olla enää alistumatta Turkin johtajan saneleille. Jo 11. lokakuuta 5 Euroopan maata, Ranska, Iso-Britannia, Saksa, Puola ja Belgia, olivat pyytäneet Yhdistyneiden Kansakuntien turvallisuusneuvoston hätäkokous koskien tätä hyökkäystä, kokous, jota rajoitti Yhdysvaltojen ja Venäjän edustajien kieltäytyminen tuomitsemasta tätä aloitetta. Mutta eurooppalainen vastaus on jo hämärässä. Niin, Alankomaiden ja Norjan viranomaiset ilmoittivat lopettavansa puolustustarvikkeiden myynnin tai niihin liittyviä teknologioita Ankarassa.

60000 XNUMX siirtymään joutunutta Syyrian puolustusministeriö Uutiset | Puolustusalan institutionaalinen viestintä | Syyrian konflikti
Turkin hyökkäys on jo lähettänyt yli 60.000 XNUMX siviiliä teille Pohjois-Syyriassa

Sillä jos siirtolaisten uhka voi todellakin osoittautua suureksi ongelmaksi eurooppalaisille, Turkin taloutta ja puolustusteollisuutta vastaan ​​asetetut eurooppalaiset sanktiot voivat päätyä poliittisesti päättämään presidentti Erdoganista, joka on jo menettänyt suosiota useiksi kuukausiksi maassaan. Kansainvälisellä näyttämöllä Erdoganin Turkki on epäilemättä päässyt vauhtiin, mutta tämä on ollut maan talouden kustannuksella. Näin ollen Turkin liira on menettänyt viidessä vuodessa yli puolet arvostaan ​​suhteessa euroon tai dollariin, mikä on samanlainen kuin Venäjän rupla ilman taloudellisia sanktioita. Työttömyys nousi vuoden 5 8,5 prosentista yli 2011 prosenttiin kesällä 14, keskittyen yhtä usein nuoriin. Vuosien 2019 ja 1990 välisen voimakkaan kasvun jälkeen maan BKT kasvoi 2013 miljardista dollarista (950) 2013 miljardiin dollariin (850) ja onnistui palaamaan alhaiselle kasvulle vasta vuodesta 2015 lähtien, kun taas ulkomaiset sijoitukset jakautuivat kahdella 2018-luvulle verrattuna. eivätkä näytä osoittavan merkkejä merkittävästä toipumisesta.

Itse asiassa, jos Turkin hyökkäys horjuisi kurdipuolustuksen edessä tai jos eurooppalaiset ja Amerikan kongressi toteuttaisivat ankaria pakotteita maan taloutta vastaan, Turkin presidentti voisi nopeasti huomata olevansa poliittisesti hyvin heikentynyt. Voimme myös pohtia, mikä vaikutus Turkin presidentin kestävyyteen virkassaan olisi vahvasti symbolisesti arvostetuilla toimenpiteillä, kuten maan EU:hun liittymistä koskevien neuvottelujen lopullinen lopettaminen tai NATOsta eroaminen. . Yksi asia on varma, eurooppalaiset eivät voi enää tyytyä virallisiin julistuksiin presidentti Erdoganille, joka ei käyttäydy ystävän tai liittolaisen tavoin.

PS: Puolustusvoimien ministeri Florence Parlyn äänellä Ranska liittyy maihin, jotka ovat jo asettaneet Turkin puolustusjärjestelmien vientikiellon. Ranskan ja Turkin puolustusvaihtoja on vähän, mutta tämä ilmoitus voisi mahdollisesti tehdä lopun Turkin keskipitkän kantaman maa-ilma-ohjusohjelmasta, johon MBDA:n oli määrä osallistua. Saksa teki saman ulkoministerinsä Heiko Maasin kautta muutama tunti sitten ja liittyi Norjaan, Ruotsiin, Suomeen, Alankomaihin ja Ranskaan. Toisaalta kaksi tärkeintä eurooppalaista puolustusteknologian toimittajaa, Iso-Britannia, joka osallistuu TFX-ohjelmaan, ja Italia erityisesti T-129 Attak -helikopterin kanssa, eivät ole tässä vaiheessa ilmoittaneet sanktioista.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit