Uudet silkkitiet: Japani vs. EU Attack

Euroopan unioni ja Japani allekirjoittivat 27-syyskuun EU: n ja Aasian yhteysfoorumi, strateginen kumppanuus. Se edistää reilua kansainvälistä kauppaa, kansainvälisten standardien mukaisia ​​rahoituskäytäntöjä sekä kestäviä ympäristö- ja sosiaalisääntöjä. Ja sisältää kaikki yhteyksien ulottuvuudet, mukaan lukien digitaalinen, liikenne ja energia.

Jean-Claude Juncker ja Shinzo Abe muistuttivat, että tämä sopimus merkitsee protektionismin torjumista ja tukea sääntöihin perustuvaa kauppajärjestelmää. EU: sta ja Japanista tulee siten vapaakaupan lippulaiva ja yleismaailmallisten arvojen puolustaja.

EU ja Japani olivat allekirjoittaneet vapaakauppasopimuksen heinäkuussa 2018[efn_note]JEFTA Japani–EU-vapaakauppasopimus[/efn_note]. Helmikuussa 2019 voimaan tullut se edustaa 630 miljoonalla asukkaallaan maailman suurinta vapaakauppa-aluetta. Ja se on vastaus monenvälisyyden kriisiin, joka uhkaa WTO:ta. Syyskuun 27. päivänä allekirjoitettu strateginen kumppanuus syventää kahden allekirjoittajan taloudellisia siteitä, mutta on poliittinen ja geostrateginen luonne : tämä on vastahyökkäys uusien silkkiteiden projektiin.

Junker Abe 3 Defense News | Europa | Merivoimat
Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ja Japanin pääministeri Shinzo Abe
allekirjoitustilaisuudessa

EU: n ja Aasian välinen yhteyshanke sisältää välttämättä kauppareittien turvaamisen. Sinänsä 35% EU: n Aasiaan vietämistä tavaroista kulkee Intian ja Tyynenmeren kautta. Kun Kiinan laivasto valmistautuu risteilyyn avomerellä ja Etelä-Kiinanmeren ulkopuolella, EU ja Japani perustelevat läsnäolonsa näillä valtamereillä, joissa Kiina ajaa sotilaitaan.

Kyse on myös Kiinan vaikutusstrategian torjumisesta ehdottamalla kilpailevaa hanketta uusien silkkiteiden hankkeeseen. Säästöhanke joillekin maille, mutta joskus myönnetään vasallin asema kiinalaisille kumppaneille: Jotkut taloudellisesti heikot maat ovat velkaa Kiinalle infrastruktuurin rahoittamiseksi.

Nämä (kiinalaisten pankkien omistamat) velkakuormituksessa murenevat vastaanottajamaat voivat hyväksyä vain kaikki Kiinan hallituksen pyynnöt, mukaan lukien myöntää logistista tukea laivastolleen (katso Kambodzhan tilanne). Ja tätä infrastruktuurityötä tekevät usein kiinalaiset yritykset, ja sitä johtavat kiinalaiset työntekijät. Tämä menettelytapa ei ole kovin hyvää: tämä prosessi ei salli taitotiedon tai teknologioiden siirtoa.

Uudet Silkkitiet eivät siis ole niin houkuttelevia pienille maille, jotka käyvät kauppaa Kiinan jättiläisen kanssa. Ja EU: n ja Japanin projekti on erittäin kiitettävä vaihtoehto. Tämä strateginen vastahyökkäys vetoaa siis tiettyihin maihin, koska se on oikeudenmukaisempi, kestävämpi ja hyveellisempi rahoituksen kannalta. Harkitaan Kiinan armeijan alusten tuotanto Kiinan laivastolla on tunnetut ominaispiirteet, joilla on syvät projisointitavoitteet.  

Se on ylitettävä ja estettävä sitä löytämästä tukipisteitä. Sellaisenaan Euroopan unionin ja Japanin alainen EU:n ja Aasian välinen yhteyshanke muodostaa rajoitusstrategian. Ostotarjouksen vastustaminen[efn_note] Ostotarjous: Tämä tarkoittaa pörssiyhtiön haltuunottoa toisinaan vihamielisellä tavalla[/efn_note] Kiinasta muulle maailmalle, oli aika!

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit