Yhdysvaltain kongressi syyttää presidentti Erdogania

Se oli odotettavissa. Tuskin palattuaan kahden viikon retriitin jälkeen, johon amerikkalaiset edustajat ja senaattorit osallistuivat, Yhdysvaltain kongressi, joka kokosi yhteen demokraattien parlamentaarikon lisäksi myös lukuisia republikaanien vaaleilla valittuja virkamiehiä, julisti välittömästi: hän ilmoitti sen 4 päivää sitten, jota hän valmisteli kiireellisesti joukko pakotteita Turkkia vastaan kurdiliittolaisten hyökkäyksen jälkeen, joka on toteutettu nyt viisi päivää. Konkreettisesti Washington voisi kieltää kaikki aseiden ja puolustusjärjestelmien toimitukset Ankaraan, huomattavasti suuremmalla painoarvolla kuin silloin. Ranska, Saksa, Alankomaat, Ruotsi, Suomi ja Norja tekevät niin. Huomaa kuitenkin, että viittaus energia-alaan näyttää kadonneen julistuksesta, mutta ehkä se todella sisällytetään itse lain tekstiin.

Turkin asevoimat käyttävät nykyään lukuisia amerikkalaisia ​​asejärjestelmiä. Yhdysvallat on sen tärkein puolustusteknologian toimittaja, jota seuraavat Espanja ja Italia. Näin ollen Turkin joukot käyttävät yli 350 amerikkalaista alkuperää olevaa taistelukonetta F16, F5 ja F4, yli 1500 M60- ja M48-panssarivaunua, lähes 6000 jalkaväen taisteluajoneuvoa M113 ja ACV-15 sekä yli 450 M109-, M270- ja MGM140 liikkuvat tykistöjärjestelmät. Lopuksi he käyttävät yli 300 Yhdysvalloissa valmistettua helikopteria, mukaan lukien CH47 Chinooks ja UH-60 ja S70 Black Hawks. Jos toimenpiteellä on kuitenkin epäilemättä merkittävä diplomaattinen painoarvo, sen toiminnallinen paino on paljon rajallisempi, sillä Turkin puolustusteollisuus huolehtii nykyään lähes kaikesta kalustonsa kunnossapidosta ja modernisoinnista turvautumatta siihen amerikkalaisten ja eurooppalaisten yritysten puoleen.

F15 Türkiye Defence News | Sotilaalliset liitot | Syyrian konflikti
Turkin ilmavoimilla on lähes 250 F16-konetta, joista 180 on päivitetty Blok 50+ -standardiin.

Amerikkalaisten parlamentaarikkojen tiukka mitoitus aiheuttaa varmasti hankaluuksia RT Erdoganille, joka nyt tietää menettäneensä viimeiset tukinsa Yhdysvaltain senaatissa sekä edustajainhuoneessa. Mutta ennen kaikkea Donald Trump joutuu vakavasti eristyksiin vahvistaessaan eilen käskyn vetää pois 1000 amerikkalaisten erikoisjoukkojen jäsentä, jotka oli sijoitettu lähelle kurdijoukkoja. Presidentin perustelut kurdiliittolaisten hylkäämiselle, kuten kehotukset eurooppalaisille "palauttaa kansalaisiaan kurdivankiloista", ovat menettäneet tehokkuutensa huomattavasti erityisesti amerikkalaisen yleisen mielipiteen suhteen. Jopa erittäin uskollinen amerikkalainen evankelinen kirkko, presidentin valitsijakunnan pylväs, ilmoitti kaksi päivää sitten irtautuvansa D. Trumpin kannoista Syyrian kurdien hylkäämisen jälkeen.

Samaan aikaan kurdit ja Bashar Al Assadin hallitus allekirjoittivat Venäjän viranomaisten suojeluksessa sopimuksen estää turkkilaisten joukkojen pääsyn Syyriaan. Tämä sopimus johti 5000 XNUMX miehen Syyrian uskollisten joukkojen nopeaan lähettämiseen Kobanin ja Ras al-Ainin kaupunkeihin, ja he ottivat mukanaan raskaita laitteita, panssareita, tykistöjärjestelmiä ja ilmatorjuntajärjestelmiä, joita kurdeilta puuttuu. Venäjän viranomaiset puolestaan ​​ovat edelleen äärimmäisen varovaisia ​​ja harkittuja julistuksissaan yrittäen näkyvästi saada Turkin presidentti takaisin hyväksyttävämpiin asemiin ilman, että heidän tarvitsee nousta avoimesti hänen puolelleen. Mutta viimeksi mainitun päättäväisyys, joka tietää, että hänellä on nykyään suuri osa hänen uskottavuudestaan ​​ja siten hänen poliittisesta tulevaisuudestaan, saattaa hyvinkin johtaa siihen, että Vladimir Putin joutuu jälleen kerran puuttumaan asiaan tukemaan Syyrialaista liittolaistaan, jos niin paljon. Turkin ilmavoimat ottivat suoraan yhteyttä Syyrian joukkoihin.

T72 Syyrian puolustusuutiset | Sotilaalliset liitot | Syyrian konflikti
Uskollisilla Syyrian joukoilla on lähes 2000 72 T60-panssarivaunua, jotka pystyvät kohtaamaan Turkin taistelujoukot M48 ja MXNUMX.

Yksi asia on varma, olipa tämän kriisin lopputulos mikä tahansa, se jättää syvät jäljet ​​Turkin ja sen naapureiden, kumppaneiden tai liittolaisten suhteisiin, olivatpa he sitten syyrialaisia, iranilaisia, eurooppalaisia, amerikkalaisia ​​tai venäläisiä. Kansainvälisellä näyttämöllä presidentti Erdoganilla ei ole enää paljon Pakistanin viranomaisten liittolaisena, jonka kanssa hänellä on selvä kunnianhimo, sekä Qatar, johon Muslimiveljeskunta yhdistää hänet. Voimme myös ihmetellä, mikä rooli Kiinalla on tässä yhtälössä, kun otetaan huomioon sen ilmeinen harkintavalta asiassa kriisin alusta lähtien, sen läheisyys Pakistaniin ja Pekingin intressit muodostaa liitto. vahva Turkin kanssa, tarjoten sitä strategisesti toivottua asemaa Välimerellä, Lähi-idässä ja Eurooppaa päin.

Nykyään etenevä Turkin ja Syyrian kriisi näyttää, kuten Balkanin kriisi vuonna 1914, kaikkien maailmanvaltojen ja niiden johtajien kunnianhimojen upokkaalta, kun jännitteet kasvavat ja asevarustelukilpailu käynnistetään uudelleen. Nähtäväksi jää, mihin tämä jokaisen näyttelijän vie...

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit