Sikorsky esittelee Raider-X:n FARA-ohjelmalle

Kun Bell, kanssa Bell 360 Invictus, se on käännekohta Sikorskyja sen kumppani Lockheed esittelemään Raider valittu tiedustelu- ja hyökkäyshelikopteriohjelmaan TEKEE kuuluu superohjelmaan Tulevaisuuden pystysuora nosto tehtyUS Army. Ei ole yllättävää, valmistaja, joka esittelee SB1 Defiant face au Bell V280 Valor Black Hawk -helikopterien korvaamiseksi tarjoaa kilpailuun mallia, jossa on vastakkaiseen suuntaan pyörivä roottori ja propulsiivinen potkuri, joka on johdettu prototyypistä S97 Raider, itse johdettu mielenosoittajasta X2 joka kokeili tätä kokoonpanoa vuosina 2008–2011.

Ei ole yllättävää, koska S97 Raider on 5 tonnin luokan lentokone, joka pystyy kuljettamaan 1 tai 2 lentäjän miehistön lisäksi 6 henkilöä tai 500 kg hyötykuormaa, joka alun perin suunniteltiin korvaamaan OH-56 Kiowa, mikä on juuri FARA-ohjelman tarkoitus. Mutta Sikorskyn uusi helikopteri ei ole S97 Raider, vaan se Raider X, versio, joka on optimoitu tarjoamaan suunnittelijoidensa mukaan suurin lisäarvo taistelukentällä kriittisimmällä hetkellä.

S97 Raider Defense Uutiset | Sotilashelikopterien rakentaminen | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
S97 Raider toimii Raiderin suunnittelun perusmallina

Eikä ole pulaa argumenteista, Sikorsky-mallin ytimessä olevasta tekniikasta, joka muuten on paljastamaton, koska se ei olisi täysin määritelty. Ensinnäkin nopeus, joka on epäilemättä tämän vastakkaiseen suuntaan pyörivän nostoroottorin ja propulsiivisen potkurin yhdistävän tekniikan vahvin puoli. S97 on osoittanut, että se kestää 220 solmun (410 km/h) matkalentonopeuden ja 240 km:n huippunopeuden. solmua (440 km/h). Muista, että Yhdysvaltain armeija vaatii FARA-ohjelmalle 180 solmun vähimmäisnopeuden ja että tämä on Bell 360:n maksiminopeus. Tämä Sikorsky-mallin suuri nopeus tarkoittaa myös sitä, että meidän ei tarvitse optimoida koneen aerodynaamista profiilia. ilma-aluksia mahdollisimman paljon, mikä mahdollistaa muun muassa miehistön sijoittamisen vierekkäin eikä rinnakkain, mikä helpottaa suuresti yhteistyötä, ja kuljettaa henkilökuntaa ja mahdollisesti rahtia matkustamossa, mikä on Bell 360:n kanssa mahdotonta.

On todennäköistä, että FARA-kilpailu käydään näiden kahden valmistajan ja näiden kahden laitteen välillä, joilla on hyvin erilaisia ​​konsepteja. Sikorsky-mallin huippuluokan suorituskykyyn ja kehityspotentiaaliin Bell vastaa äärimmäisellä kevyellä helikopterimallilla perinteisessä kokoonpanossa, joka hyötyy 70 vuoden kehityksen saavutuksista tällä alalla. Siten Bell varmistaa, että sen Invictus on luotettavampi, helpompi huoltaa ja tehokkaampi ja ohjattava pienellä nopeudella kuin sen kilpailija, ja ennen kaikkea halvempi ostaa ja käyttää. Sikorsky puolestaan ​​luottaa mallinsa suorituskykyyn ja kykyyn perustella hintaeroa merkittävällä toimintakyvyn erolla ja siihen, että komposiittiroottori ja fly-by-wire ohjaavat Raiderin ohjattavuutta ja reagointikykyä. perinteisiä käsitteitä parempi.

2019 10 01 Bell 360 Invictus 003 1024x683 Puolustusuutiset | Sotilashelikopterien rakentaminen | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Bell 360 Invictus on Raider X:n päävastustaja FARA-kilpailussa

Lisäksi Raider-X:n suunnittelijat vakuuttavat, että laitteen hinta on alle 30 miljoonaa dollaria, mikä on Yhdysvaltain armeijan tälle ohjelmalle asettama raja. Lopuksi S97 Raider, joka on kohdistanut lentoja ja esityksiä vuodesta 2015 lähtien, ja SB1 Defiant Vaikka sen suunnittelu kestikin pidempään kuin V280 Valor, nyt testataan, Sikorskylla on kaikki tietotaito vähentääkseen merkittävästi teknologisia riskejä, mikä on yksi keskeisistä kohdista, kun on kyse häiritsevän tekniikan arvioinnista.

FARA-ohjelmaa koskeva välimiesmenettely tulee näin ollen olemaan monimutkainen, ja se tulee olemaan perinteisesti optimoidun laitteen ja Bellin tarjoaman 15 miljoonalla dollarilla, mutta jolla on vain alhainen skaalautuvuus, ja paljon tehokkaampi, skaalautuva ja monipuolisempi laite, mutta hinta on kaiken kaikkiaan todennäköisyys on 25–30 miljoonaa dollaria Sikorskyn mukaan. Yhdysvaltain armeijan, joka osallistuu myös lukuisiin muihin ohjelmiin panssaroitujen joukkonsa, tykistönsä ja ilmatorjuntakykynsä nykyaikaistamiseksi tärkeimmät mainitakseni, ei tarvitse ottaa huomioon vain FARA-ohjelman kriteerejä ja parametreja. , mutta myös muiden ohjelmien, tehdä päätöksensä. Yksi asia on varma, mitään ei tässä kilpailussa päätetä etukäteen...

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit