Yhdysvaltain armeija tukee monikäyttöistä MML-kantorakettia

- Mainonta -

Vuodesta 2015 lähtien Yhdysvaltain armeija käynnisti ohjelman, jonka tarkoituksena on varmistaa sen herkkien infrastruktuurien tiivis suojaus ilmauhkilta, jotka vaihtelevat lentokoneista droneihin, mukaan lukien risteilyohjukset, raketit ja kranaatinheittimen ammukset. Ohjelma, joka tunnetaan nimellä Indirect Fire Protection Capability tai IFPC, lausutaan "If Pick", on sekä seurausta raketti- ja drone-iskujen lisääntymisestä matala- ja keskitehoisissa teattereissa, kuten Afganistanissa tai Irakissa, että uhka nähdä konflikti. teknistä kansakuntaa vastaan ​​ilmestyvät jälleen.

Vuodesta 2016 lähtien Yhdysvaltain armeijan ilmailu- ja ohjusten tutkimus-, kehitys- ja suunnittelukeskus eli AMRDEC alkoi suunnitella Multi-Mission Launcheria eli MML:ää, laukaisujärjestelmää, joka pystyy laukaisemaan useita maa-ilma-ohjuksia samanaikaisesti. ja joka tulee olemaan pitkään IFPC Increment 2-Intercept -ohjelman pilari, toisin sanoen ohjelman pinta-ilma-ohjusulottuvuus, jolla on myös korkean energian laserpuolustusjärjestelmä, a mikroaaltouuni järjestelmä droneparvien ja CIWS:n poistamiseksi.

Iron Dome sieppaa raketteja Gazan kaistan puolustusuutisista | Laseraseet ja suunnattu energia | CIWS ja SHORAD
Israelin Iron Dome -järjestelmä tarjoaa väliaikaista tukea Yhdysvaltain armeijalle odottaessaan IFPC:tä, ja se on myös suurelta osin inspiroinut MML:n suunnittelua.

MML:stä testattiin useita erilaisia ​​ohjuksia, kuten Sidewinder AIM-9X, joka valittiin myös yhdeksi IFPC Inc-2I:n ohjuksista, mutta myös Hellfire ja Stinger. Yhdysvaltain armeija uskoi lopulta vuonna 2018 Lockheed-Martinille Miniature Hit-to-kill Missile eli MHKM:n ja Raytheonin, joka esittelee SkyHunterin, paikallisen version Israelin Tamirista, ja Accelerated Improoved Intercepter Initiativen eli AI3:n. sopimuksen toisen ohjuksen suunnittelusta ja ehdottamisesta, joka varustaa järjestelmän. On todennäköistä, että ottelu tulee olemaan MHKM:n ja SkyHunterin välillä, jotka ovat erittäin pieniä ohjuksia, alle 2 metriä ja alle 3 kg, erityisen taloudellisia, kukin välillä 15–20.000 3 dollaria, kun taas AI9, joka on johdettu Sidewinder AIM-400.000M:stä , on taloudellinen versio Sidewinderistä, ohjuksesta, jonka hinta on noin 9 2,6 dollaria ja jonka suorituskyky on melko lähellä jo valitun AIM-XNUMXX:n suorituskykyä. Tämän kilpailun avain on XNUMX miljardin dollarin sopimus.

- Mainonta -

Joka tapauksessa tänään on kyseenalaiseksi asetettu MML, ja jopa poistettiin maisemasta Yhdysvaltain armeijan toimesta. Itse asiassa näyttää siltä, ​​​​että sen suunnittelussa käytetyt oletukset eivät ole tyydyttäviä, eivätkä ne mahdollista täyttämään kaikkia IFPC Inc-2I -ohjelman tarpeita Yhdysvaltain armeijan virallisen julistuksen mukaan ilman, että tiedämme tarkasti. mistä ominaisuuksista on kyse. Ohjelmasta vastaavan kenraali Brian Gibsonin sanoista voimme kuitenkin päätellä, että tästä lähtien pystysuuntaista laukaisuvaihtoehtoa voitaisiin suosia.

M2 TOR -järjestelmä Puolustusuutiset | Laseraseet ja suunnattu energia | CIWS ja SHORAD
TOR M2 on tiivis suojajärjestelmä lentokoneita, droneja, ohjuksia ja raketteja vastaan, ja panssaroitujen ajoneuvojen torniin on integroitu 16 laukaisuvalmiutta.

Tämä päätös ei näytä kyseenalaistavan ohjelman aikataulua, jonka on tarjottava ensimmäinen toimintajärjestelmä ennen vuoden 2023 loppua, jos se ei onnistu, Pentagon hankkii lisäksi lisää israelilaisia ​​Iron Dome -akkuja. kahdesta jo hankitusta akusta varmistaakseen väliaikaisen. Mutta tämä ratkaisu ei olisi Yhdysvaltain armeijan makuun, sillä se haluaa tehdä IFPC:stä maailmanlaajuisen ohjelman, joka yhdistää kaikki järjestelmät ja tunnistusvälineet alueen suojaamiseksi, eikä enää antautuisi järjestelmien pinoamiseen, kuten on tapaus tänään.

Ymmärrämme, IFPC-ohjelman ja IM-SHORAD-ohjelma, että Yhdysvaltain armeija ponnistelee tänään merkittäviä ponnisteluja kompensoidakseen heikkoutensa läheisen ilma- ja drone-puolustuksen alalla asettaakseen itsensä samalle tasolle Venäjän tai Kiinan kanssa (ja ylittääkseen ne, he toivovat ). Toisaalta ymmärrämme vähemmän, miksi tämä ongelma jää huomiotta Euroopassa...

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit