Buk-M3 keskipitkän kantaman ilmatorjuntajärjestelmä vahvistaa venäläistä monikerroksista puolustusta

Ilmatorjuntajärjestelmä 9K317M Buk-M3, jonka NATO tunnistaa nimellä Viikinki, on järjestelmän viimeisin kehitys Buk otettiin käyttöön vuonna 1979 korvatakseen sen SA-6 Gadfly joka osoittautui erittäin tehokkaaksi, varsinkin Jom Kippurin sodan aikana vuonna 1973. Tämä uusi järjestelmä, joka pystyy seuraamaan ja sieppaamaan samanaikaisesti 36 kohdetta 70 km:n säteellä ja enintään 35 km:n korkeudella, ja sen tarkoituksena on varmistaa suoja divisioonatasolla. Venäjän joukkojen suojelua tai vahvistamaan arkaluonteisten kohteiden, kuten komentopisteiden, viestintäkeskusten, logistiikkatukikohtien, puolustusta.

Le Buk-M3 edustaa Venäjän yleisen ilmatorjuntapuolustuksen keskikerrosta, jonka se jakaa uusi S350. Se puuttuu alueelle erikoistuneiden puolustusjärjestelmien välillä keski- ja korkean korkeuden sieppaus ja erittäin pitkän kantaman, kuten S400 et tulevaisuuden S500ja lyhyen kantaman puolustusjärjestelmät, kuten järjestelmät Diskreetti M2 ja SOSSN, jotka seuraavat kosketuksissa olevia yksiköitä, joiden toimintasäde on alle 20 km.

TOR M2 Defense News | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt | Ilmatorjunta
Lyhyen kantaman puolustuksen tarjoaa TOR M2 -järjestelmä, joka seuraa Venäjän joukkojen moottoroituja yksiköitä

Valmistajan Rosoboronexportin mukaan uusi ohjus 9R31M pystyisi sieppaamaan minkä tahansa kohteen, joka liikkuu 15–35 km:n korkeudessa jopa 3000 m/s nopeudella, mukaan lukien ballistiset ohjukset, joiden kantama on alle 200 km, kuten erityisesti ammukset MGM-140 ATACMS jotka varustavat amerikkalaisia ​​useita raketinheittimiä tai jopa länsimaisia ​​JASSM-, Tomahawk- tai MdCN-risteilyohjuksia. Edelleen valmistajan mukaan PK (tapoprosentti), joka ilmaisee kohteen tuhoamisen mahdollisuutta, olisi yhtä suuri kuin 95 % lentokoneita vastaan, 70 % ballistisia ohjuksia vastaan ​​ja 80 % risteilyohjuksia vastaan.

Les Buk-M3-järjestelmät korvaavat Buk-M1:n ja M2:n asteittain Venäjän asevoimien ilmatorjuntapataljoonoissa ja -prikaateissa vuodesta 2016. Nykyään ainakin 5 prikaatia on muutettu uuteen järjestelmään.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit