Harvinaiset maametallit, kevyet dronit, DoD ennakoi jännitteiden lisääntymistä Kiinan (ja Turkin ...) kanssa

Kansainvälisen puolustusyhteistyötä käsittelevän konferenssin COMDEF 2019 yhteydessä Yhdysvaltain puolustusministeriön hankinnoista, teknologiasta ja logistiikasta vastaava alipuolustusministeri Ellen Lord selvensi nykyistä strategiaa useissa asiakirjoissa, jotka kiteyttävät lännen huolenaiheita. teollisuusmiehiä ja erityisesti koskien harvinaisista maametallista louhittujen mineraalien tarjonta, jota nykyään tuottaa pääasiassa Kiinan kaivosteollisuus.

Niinpä Ellen Lord selvensi, että presidentti Trump oli valtuuttanut puolustusministeriön käyttämään puolustustuotantolain III osaston varantoja aloittaakseen investointeja takaa nämä tarvikkeet, erityisesti Australiassa, jonka pohjamaa sisältää monia näitä arvokkaita mineraaleja ja metalleja. Australian viranomaiset odottivat kärsimättömästi tätä päätöstä ja olivat varoittaneet Washingtonia, että jos he eivät reagoineet, riskinä Australian harvinaisten maametallien tuotannon joutumisesta kiinalaisten yritysten ja siten Pekingin poliittisen vallan käsiin oli suuri. iso.

Pentagonin hankinnoista vastaava johtaja Ellen Lord Defense analysoi | Sotilaslentokoneiden rakentaminen | Sotilaalliset droonit ja robotiikka
Ellen Lord halusi selventää Yhdysvaltojen kantaa harvinaisista maametallien mineraalien ja metallien toimittamisesta Kiinan kauppasaarron uhalla.

Harvinaiset maametallit eivät kuitenkaan ole ainoita, jotka aiheuttavat huolta Washingtonissa Kiinan hegemonian vuoksi. Kevyet droonit, kuten markkinoilla olevat nelikopterit, ovat myös DoD määrittäneet herkäksi alueeksi. Itse asiassa nykyään nämä droonit ovat lähes yksinomaan kiinalaisten tehtaiden suunnittelemia ja valmistamia, kun taas niitä käytetään yhä enemmän maan kaikilla talouden aloilla. Amerikan viranomaiset pelkäävät mm Huawei-älypuhelimia ympäröivä kotelo, että Peking voi ohjata kiinalaisia ​​tuotantoja tiedustelutarkoituksiin. DoD tekee tästä syystä jälleen alakohtaisia ​​investointeja Yhdysvaltoihin ja sen liittolaisten keskuuteen. Tavoitteena on saada aikaan turvallinen vaihtoehtoinen tarjous, joka pystyy valloittamaan kiinalaisista kevyistä droneista Yhdysvaltojen ja länsimarkkinoiden olosuhteiden vallitessa. vaati sitä.

Ymmärrämme Ellen Lordin puheessa, että puolustusministeriö ennakoi enemmän tai vähemmän lyhyellä aikavälillä Yhdysvaltojen ja Kiinan välisten jännitteiden pahenemista ja sen, että viimeksi mainittu soveltaa harvinaisten maametallien kauppasaartoa, jolla se uhkasi. Washington. Mutta se paljastaa myös suuren epäluottamuksen, joka vallitsee nyt kahden maan välillä tekniikan suhteen, jopa lähinnä siviilikäyttöön tarkoitettujen laitteiden suhteen. Tämä keskinäinen epäluottamus on kuitenkin täydellisessä jatkumossa kahden maan aseman kehityksen kanssa viimeisen kymmenen vuoden aikana ja sen yhä hallitsevamman roolin kanssa, jonka Peking haluaa pelata maailmassa Washingtonin kustannuksella.

Ensimmäinen 100:sta turkkilaisvärisestä F35A:sta ei todennäköisesti siirry Turkin puolustusanalyysiin | Sotilaslentokoneiden rakentaminen | Sotilaalliset droonit ja robotiikka
Puolustusministeriö on toistaiseksi lujasti sulkenut Turkin pois F35-ohjelmasta

Tämän konferenssin yhteydessä Ellen Lord kertoi myös Turkista ja erityisesti sen jättämisestä F35-ohjelman ulkopuolelle. Hänen mukaansa tämä poissulkeminen kirjattaisiin ja lopullinen, ja DoD työskentelee nyt korvatakseen F35-ohjelmaan kuuluvien turkkilaisten laitteiden ja teknologioiden toimittajat muilla toimittajilla Yhdysvalloissa sekä kumppanimaissa. . Presidentti Trumpin ilmaisemat kannat ovat kuitenkin paljon vähemmän tiukkoja, ja voivat vaihtelevat edelleenerityisesti niiden neuvottelujen yhteydessä, jotka käynnistettiin niiden lopettamiseksi Turkin hyökkäys Pohjois-Syyriassa. Huomaa kuitenkin, että alle 24 tunnin kuluttua RT Erdoganin ja Yhdysvaltain varapresidentin Mike Pencen allekirjoittamasta lopettamissopimuksesta, joka saavutettiin lupaamalla kurdijoukkojen evakuointi Turkin rajaa viereiseltä 30 kilometrin kaistalta, lähteet viittaavat etenemisen jatkamiseen Turkin joukot.

Yhdysvaltain puolustusministeriön osoittama ennakointi korostaa eurooppalaisten ennakoimattomuutta näillä strategisilla aloilla. Näyttää kuitenkin ilmeiseltä, että jos Kiina asettaisi Yhdysvaltoihin harvinaisten maametallien uutteiden vientikiellon, tämä vientikielto ulotettaisiin hyvin Euroopan maihin, joissa on myös niistä julmasti riippuvaisia ​​aloja. Samoin kiinalaisten kevyiden droonien hallinta vaikuttaa sekä eurooppalaisiin että amerikkalaisiin. Tällaisissa asioissa on todellakin Euroopan unionin, ei jäsenmaiden, tehtävä tehdä aloitteita tai ainakin varoittaa jäseniään liittyvistä riskeistä. Näyttää siltä, ​​kuten usein tapahtuu, Eurooppa mieluummin teeskentelee huolimattomuutta, vaikka se tarkoittaisi Yhdysvaltojen näillä aloilla tekemien aloitteiden laajuuden ja hyödyllisyyden minimoimista. Ei ole varmaa, että tämä on sopivin asenne ottaen huomioon kansainvälisen poliittisen tilanteen kehitys viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit