Raytheon esittelee LTAMDS-tutkansa, joka tarjoaa 360° ilmauhkien havaitsemisen Yhdysvaltain armeijalle

Jos Patriot-järjestelmä oli epäilemättä yksi parhaista ilma- ja ohjustentorjuntajärjestelmistä vuosisadan alussa, sen suunnittelussa on nykyään vika, joka osoittautuu kohtuuttomaksi uusien uhkien edessä. Itse asiassa järjestelmän tutka Isänmaanystävä pystyy havaitsemaan kohteensa vain 120°:n kaaressa sitä kohti. Jos tällä rajoituksella ei pitkään aikaan ollut juurikaan merkitystä, kun otetaan huomioon ballististen ohjusten ja risteilyohjusten lentoradan rajoitukset, se on nykyään aivan erilainen, kuten on osoitettu. hyökkäys Saudi-Arabian öljyterminaaleihin kuukausi sitten. Todellakin, risteilyohjus tai drone voi nyt liikkua lähestyäkseen kohdetta syöttämättä Patriotin tunnistuskoodia, ennen kuin on liian myöhäistä puuttua asiaan. Samoin nuusia ballistisia ohjuksiakutenIskander, voivat ohjailla ballistisen ja terminaalin lentonsa aikana, mikä tekee havaitsemisen ja sieppaamisen mahdottomaksi olemassa olevilla järjestelmillä.

Le Raytheon LTAMDS tutka, jonka täysikokoinen malli esiteltiin maakaluston AUSA 2019 -näyttelyn aikana, vastaa tähän tarpeeseen. Siinä on itse asiassa suuri pääantenni, joka on tarkoitettu peittämään ballistisen tunkeutumisen pääakseli, ja 2 toissijaista antennia, jotka peittävät kaksi toisiaan täydentävää 2°:n kaaria, pienemmät, mutta kykenevät täysin havaitsemaan uhkia lentokoneista droneihin ja risteilyohjuksiin. Lisäksi nämä aktiiviset antennit käyttävät galliumnitridimoduuleja (GaN), ei Gallium Arsenide -moduuleja (GaAs) joita on tähän asti käyttänyt suurin osa AESA-tutkista. Erinomaisen johtavuuden ansiosta GaN-moduulit ovat paljon tehokkaampia kuin GaAs-moduulit, mikä mahdollistaa toissijaiset antennit. LTAMDS olla kaksi kertaa tehokkaampi kuin Patriot-järjestelmän nykyinen pääantenni.

ibcs ngc graphic 1024x768 jpg Puolustusuutiset | Viestintä- ja puolustusverkot | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
AIAMD-arkkitehtuuri, joka varmistaa tiedon jakamisen teatterin kaikkien toimijoiden välillä, on yksi esimerkki monen toimialueen osallistumisen tärkeydestä nykyaikaisissa armeijoissa.

Raytheon sai 383 miljoonan dollarin budjetin toimittaakseen kuusi ensimmäistä kopiota LTAMDS, lyhenne sanoista Matalatason lentokoneiden ohjuspuolustusjärjestelmä, jonka Yhdysvaltain armeija on valinnut tulevan järjestelmänsä ensimmäiseksi kiveksi IBCS, joka varmistaa amerikkalaisten joukkojen havaitsemisen ja ohjusten torjunnan maailmanlaajuisessa arkkitehtuurissa, joka yhdistää kaikki Yhdysvaltain armeijan, mutta myös Yhdysvaltain ilmavoimien, Yhdysvaltain laivaston ja liittolaisten ilmaisimet ja tehostimet, mikä tekee siitä yhden ensimmäisistä järjestelmät, jotka on alun perin suunniteltu usean verkkotunnuksen käyttöön. Sellaisenaan LTAMDS:stä on tarkoitus tulla tämän uuden avoimen verkon perusrakennuspalikka, ja tässä sen on määriteltävä kaikki ohjelman viestintä-, vaihto- ja suojausprotokollat. AIAMD, armeijan integroidulle ilma- ja ohjuspuolustukselle, yksi 31 suuresta ohjelmasta, jotka Yhdysvaltain armeija on tunnistanut ja jonka se haluaa toteuttaa seuraavat 16 vuotta.

Itse AIAMD-ohjelma on osa superohjelmaa Ilma- ja ohjuspuolustus, yksi osista " Big 6« , jossa määritellään 6 Yhdysvaltain armeijan määrittelemää strategista modernisointiakselia ja integroidaan myös pitkän kantaman tarkkuustuli (LRPF), tulevaisuuden pystysuuntainen nosto (FVL), seuraavan sukupolven taisteluajoneuvo (NGCV), Verkko-ruutu (N) sekä Soldier Lethality -komponentti (SD). Yhdysvaltain armeija toivoo näiden kautta Big 6", toistaa, mitä se teki 60-luvun lopulla "Big 5" -ohjelmalla, joka synnytti M1 Abrams -panssarivaunun, M2 Bradley -jalkaväen taisteluajoneuvon, M109 Paladinin sekä Black Hawk -helikopterit ja Apachen; varusteet, jotka antoivat amerikkalaisille maajoukoille teknologisen ja taktisen edun seuraavien 30 vuoden ajaksi kaikkiin mahdollisiin vastustajiinsa nähden.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit