Yhdysvaltain armeija vahvistaa yksiköidensä vastustuskykyä GPS-häiriöille

GPS-signaalin saatavuudesta on tullut yksi taistelukentällä olevien yksiköiden välisen elektronisen sodankäynnin suurimmista haasteista. Se mahdollistaa paitsi paikan löytämisen avaruudessa myös täsmällisen yhteistyön muiden yksiköiden kanssa, mikä on olennainen tosiasia, sillä monen alueen sitoutuminen on välttämätöntä nykyaikaisen sotilaallisen toiminnan ytimessä. Toisaalta GPS-signaalin tarkkuuden tarjoama poikkeuksellinen potentiaali on ajan mittaan luonut todellisen nykyaikaisten sotilasyksiköiden riippuvuus saatuaan.

Hyvin varhain venäläiset joukot ymmärsivät, että estämällä länsimaisia ​​joukkoja pääsemästä tähän GPS-signaaliin, ne voisivat heikentää merkittävästi niiden operatiivista tehokkuutta. Sen lisäksi, että yksiköillä on suurempia vaikeuksia liikkua ja asemoida itsensä, ne eivät myöskään pysty tekemään yhtä tarkasti yhteistyötä tukiyksiköiden, kuten tykistö tai ilmailu, kanssa.

Lisäksi monet tarkkuusasejärjestelmät luottavat tähän samaan signaaliin osuessaan kohteisiinsa. Sen jälkeen he kehittivät samanaikaisesti tehokkaita mobiilihäiriöitä, jotka kyllästävät GPS-satelliittien käyttämät taajuuskaistat ja estävät sisäisiä vastaanottimia määrittämästä niiden sijaintia, sekä "huijaus"-järjestelmiä, jotka ottamalla käyttöön signaalin, joka kuljettaa virheellistä aikatietoa GPS-taajuuksilla, muuttavat kykyä. vastaanottimia määrittääkseen sijaintinsa tarkasti, mikä johtaa useiden kilometrien "ajautumiseen" paikannustiedoissa.

Venäjän joukoilla on merkittävä kyky häiritä vihollisen viestintää ja paikannussignaaleja Puolustusuutiset | Viestintä- ja puolustusverkot | YHDYSVALLAT
Venäjän joukoilla on vaikuttava valikoima sähkömagneettisia häirintäjärjestelmiä, jotka voivat häiritä sekä viestintää että GPS-signaaleja.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Viestintä- ja puolustusverkot | YHDYSVALLAT

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit