BAE saavuttaa teknologisen läpimurron hypersonic-moottoreissa

- Mainonta -

Jos yliäänilento on nykyään saavutettavissa rakettimoottoreiden ansiosta, jotka ohjaavat työntövoiman aikaansaavaa palamista kuljettamalla polttoainetta ja hapetinta samanaikaisesti, moottoreita, jotka pystyvät toimimaan sellaisilla nopeuksilla käyttämällä ilmakehän ilmaa hapettimena, on vielä kehitteillä. Ja ongelma on kaukana yksinkertaisesta, koska optimaalinen nopeus ja lämpötila ramjettien toimintaa, älä anna sinun ylittää 3,5 Machin nopeutta.

Yhtiö Reaction Engine, brittiläisen BAE-konsernin tutkimus- ja kehitysinvestointien tytäryhtiö, yhteistyössä moottorivalmistajan Rolls Roycen kanssa, ilmoitti saavuttaneensa merkittävä läpimurto sen SABRE-moottorin testauksen aikanaVarten Synerginen ilmaa hengittävä rakettimoottori. Tällaisessa kokoonpanossa, joka ei ole ramjet, suurin ongelma johtuu reaktoriin tulevan ilman lämpötilasta, joka saavuttaa 1000 celsiusastetta 5 Machin nopeudella, mikä tekee mahdottomaksi hallita ilman palamista. Polttoaineseos, joka antaa työntövoiman. Ilman ohjausta järjestelmä voi kuitenkin nopeasti muuttua epävakaaksi ja räjähtää, mikä on kaukana lentoliikenteen tulevaisuuden ratkaisusta.

SABRE-teknologia Puolustusuutiset | Yliääniset aseet ja ohjukset | YHDYSVALLAT
Synteettinen visio SABRE-tekniikasta

Brittiläiset ja amerikkalaiset insinöörit, jotka tekevät yhteistyötä SABRE:n parissa, ovat kehittäneet esijäähdyttimen, joka on sijoitettu ennen polttokammiota ja joka mahdollistaa ilmakehän ilman lämpötilan alentamisen hajauttamalla 3,8 MW:n energiatehoa, jotta säädelty ja kontrolloitu ilma-polttoainepoltto. Tätä varten "esijäähdytin" koostuu lähes 42 km:stä mikroputkista, jotka toimivat ilma-ilma-vaihtimina ja antavat ilman jäähtyä haluttuun lämpötilaan 1/20 sekunnissa ilman, että se synnyttää ilmeisesti pumppausta. ilmiö tai vastaava.

- Mainonta -

Viimeisimmät testit mahdollistivat laitteen tehokkuuden validoinnin 420°c:n lämpötilassa, mikä vastaa 3,3 Machin nopeutta. Mutta ohjelman insinöörit ovat varmoja, että tämä tekniikka mahdollistaa 5 Machin nopeuksien saavuttamisen ja siten 1000 asteen käyttölämpötilan. Nähtäväksi jää, mahdollistaako se todella tehokkaiden moottoreiden kehittämisen, jotka pystyvät saavuttamaan ja ylittämään lentokoneiden Mach 5 -kynnyksen, joka ei ole vielä itsestäänselvyys.

SABRE moottoritesti Puolustusuutiset | Yliääniset aseet ja ohjukset | YHDYSVALLAT
SABRE-moottorin testaustilat

Todellakin, jotta tällainen moottori olisi tehokas, sen on kyettävä käyttämään lentokonetta, joka siirtyy lentoonlähdön nopeudesta maassa yliäänenopeuteen suuressa korkeudessa ja päinvastoin. Reaction Engine -lämmönvaihdin näyttää kuitenkin pystyvän rakenteeltaan olemaan herkkä ulkoisille ilmiöille, kuten ilman kosteudelle tai ilmakehän pölylle, jotka voivat tukkia mikrokanavat alhaisella nopeudella ja alhaisella korkeudella. Se, että testit suoritettiin puoliaavikkoalueella (katso kuva), ei todellakaan liity asiaan.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit