Venäjän puolustusteollisuus viettelee Afrikan maita

Sotshissa 23.-25. lokakuuta pidetyn Venäjä-Afrikka-foorumin yhteydessä useat Afrikan maat ilmoittivat uusista tilauksista venäläisiä puolustustarvikkeita. Siten Nigeria on vahvistanut 12 Mi-35-taisteluhelikopterin tilauksen vahvistamaan jo tilattua 12 lentokonetta (joista 6 on jo toimitettu) Nigerian armeijan ja Boko Haramin välisessä taistelussa. Samaan aikaan Kamerun julisti itsensä ostajaksi määrittelemättömälle määrälle Pantsir S1 -ilma- ja drone-puolustusjärjestelmiä varmistaakseen valtion tärkeimpien rakennusten ja kriittisten infrastruktuurien tiiviin suojan erityisesti mahdollisia drone-hyökkäyksiä vastaan. Afrikan kapinallisjoukot käyttävät yhä enemmän.

Kaiken kaikkiaan venäläinen Rosoboronexport, joka kattaa suurimman osan Venäjän sotatarvikkeiden viennistä, kertoi, että tilaukset 20 Afrikan maasta edustavat kolmannesta yhtiön 14 miljardin dollarin salkusta. Tilanne on kuitenkin melko epätasainen, sillä kaksi maata, Algeria ja Egypti, muodostavat yksinään erittäin suuren osuuden näistä tilauksista liikevaihdolla mitattuna (arviomme mukaan yli 70 %).

Venäläinen Pantsir S1 -järjestelmä tarjoaa tiiviin ilma-, ohjus- ja drone-suojauksen herkille kohteille Puolustusuutiset | Kamerun | Sotilashelikopterien rakentaminen
Kamerun on tilannut määrittelemättömän määrän Pantsir S1 -järjestelmiä

Panemme myös merkille, että venäläinen teollisuus edistää maalaismaisia ​​ja taloudellisia laitteita Afrikassa tarjoamalla Mi35:tä, kehittynyttä versiota kunnioitettavista Mi24 Hindista Mi28:n tai Ka52:n sijaan, jotka ovat tehokkaampia, mutta myös kalliimpia ja monimutkaisempia ylläpitää. . Samoin Kamerunissa tarjotaan Pantsir S1, eikä Pantsir S2, jossa on kehittyneempiä ohjuksia ja tunnistusjärjestelmä. Itse asiassa Rosoboronexportin Afrikan maihin tarjoama tarjous, lukuun ottamatta kahta suurta algerialaista ja egyptiläistä asiakasta, koostuu pääasiassa maalaismaisista ja edullisista laitteista, kuten kevyestä harjoitus- ja hyökkäyshävittäjästä Yak130 tai kevyestä Mig35-hävittäjästä. Tämä laite on sekä tehokas afrikkalaisessa käytössä että erittäin taloudellinen, Mig35 ei ylitä 25 miljoonaa dollaria tai kolmasosa F16 Block 70+:n hinnasta.

Jos pienaseet muodostavat edelleen Venäjän aseviennin perustan Afrikan maihin, tämäntyyppisten laitteiden ja ammusten suuriin kuluttajiin, näyttää siltä, ​​että Venäjän puolustusteollisuus on onnistunut järjestämään maailmanlaajuisen varustetarjonnan, jota voidaan kuvata "alkutasona". ”, vaikka jotkut ovat erittäin tehokkaita, mukautettuja monien Afrikan maiden tarpeisiin ja keinoihin. Vaikka Kiina kasvattaa jalansijaa Afrikan puolustustarvikemarkkinoilla joka vuosi, Venäjä on päättänyt olla luopumatta osuuksistaan ​​mantereella, joka nykyisten ennusteiden mukaan edustaa suurinta potentiaalia väestönkasvulle vuosikymmeninä. valitettavasti siihen liittyy konfliktin riskejä.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit