Turkin kerrotaan olevan lähellä sopimusta 36 venäläisen Su35-hävittäjän hankkimisesta

Vain kaksi vuotta sitten tällainen lausunto olisi parhaimmillaan nostanut hymyn ja pahimmillaan aiheuttanut paniikkiaallon NATO:ssa. Presidentti RT Erdoganin Oikeus- ja kehityspuoluetta lähellä olevan turkkilaisen Sabah-sanoman mukaan Turkin viranomaiset ovat lähellä allekirjoittamassa tilausta 36 raskaasta Su35-taistelukoneesta Moskovasta. Toistaiseksi tämän hypoteettisen tilauksen määrää, aikataulua tai laajuutta ei ole paljastettu. Mutta se olisi ilman pienintäkään epäilystäkään uusi varoituslaukaus Ankaralta Natoa kohti ja viimeinen yritys saada Washington muuttamaan kantaansa F35-saarto sovellettiin Turkkiin venäläisten S400-akkujen hankinnan jälkeen.

Jo viime viikolla julkaistiin useita raportteja todennäköisiä turkkilaisia ​​lisätilauksia, erityisesti S400-järjestelmistä Venäjälle, kun taas ensimmäisen tilauksen viimeisen toimituksen on tapahduttava tämän vuoden marraskuussa. Vaikka Moskova ja Ankara ovat onnistuneet ottamaan Syyrian konfliktin täysin hallintaansa Yhdysvaltojen vetäytymisen jälkeen ja huolimattavalitettavasti hidas eurooppalainen oppositioVenäjän ja Turkin välinen akseli nousee vahvistuneena Syyrian kriisistä, kun taas länsimaiden ja turkkilaisten välinen skisma ei ole koskaan ollut näin syvä.

S400 Türkiye Delivery Military Alliances | Puolustusanalyysi | Hävittäjäkoneet
S400:n viimeisen toimituksen Turkkiin pitäisi tapahtua marraskuussa 2019

Itse asiassa ilmoitus Turkin päivälehdessä, jonka ottiVenäläinen uutistoimisto TASS, ei ole nykyään mitään yllättävää, ja sitä voidaan jopa kuvata ennakoitavaksi. Se puuttuu, mikä enemmän, kun kannat välillä Trumpin hallinto puoltaa Ankaran vastaisten pakotteiden poistamista, ja minäKongressi, joka päinvastoin haluaa vahvistaa jälkimmäistä, aiheuttaa todennäköisesti suuria yhteenottoja Washingtonissa, keskellä presidentinvaalien 2020 kampanjaa. Tämä ilmoitus on tarkoitettu myös eurooppalaisille, jotka ovat ilmoittaneet tukevansa Kyprosta sen ja Ankaran välisessä kiistassa kaasuesiintymien hyödyntämisestä. löydetty saaren läheltä. Ilmeisesti RT Erdogan on valinnut provokaation ja voiman, erityisesti mitä tulee eurooppalaisiin. Syyrian tapahtumat vahvistavat.

Su35:n hankinta Turkin toimesta oli mainittu useita kuukausia, as vaihtoehto sille, että Yhdysvallat kieltäytyi myymästä F35A:ta, seurata venäläisten S400-järjestelmien hankinta Turkin armeijan toimesta. Elokuussa 2019 MAKS 2019 -näyttelyn yhteydessä, Presidentti Erdogan tapasi presidentti Putinin näytetään laiteja Su57, Venäjän ilmavoimien tuleva stealth-taistelulentokone, joka tulee pian palvelukseen, mutta jonka massatuotantoa ei ole vielä aloitettu. Ostamalla kaksi laivuetta, 36 lentokonetta, Su35-koneita, Turkki voisi siksi aloittaa ilmavoimiensa vanhimpien käytössä olevien lentokoneiden, kuten F4 Phantom 2:n, vaihtamisen odottaessaan Su57:ää ja vuodesta 2026 alkaen TFX, jonka on korvattava turkkilaiset F16:t. Huomaa, että turkkilainen artikkeli raportoi myös teollisesta yhteistyöstä maiden välillä, mikä viittaa pitkäaikaiseen yhteistyöhön, erityisesti kahdessa viidennen sukupolven ohjelmissa Su5 ja TFX. Huomaamme lisäksi, että turkkilais-venäläinen TFX täydentäisi täydellisesti Su57:ää kansainvälisillä markkinoilla tarjoten täydellisen valikoiman uuden sukupolven laitteita.

Putin ja Erdogan Su47 MAKS 2019 Sotilaalliset liittoutumat | Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokoneita
Presidentti Putin esitteli Su57:n ja Su35:n presidentti Erdoganille MAKS 2019 -tapahtumassa

Su35:n käynnistämän Flanker-perheen viimeisin edustaja Su27 on raskas hävittäjä, jonka suurin lentoonlähtömassa on 36 tonnia ja mittasuhteet suuret. Lentokone, vaikka se onkin monikäyttöinen, on kuitenkin erikoistunut ilmapuolustukseen, erityisesti Irbis-E-tutkansa ansiosta, jota usein pidetään tehokkaimpana hävittäjän käytössä olevana PESA-tutkana maailmassa. Sen kahdella 117S-vektorivirtausmoottorilla se saavuttaa 2,3 Machin nopeuden suuressa korkeudessa ja 19.000 18.000 metrin katon ja vaikuttavan 11,5 1600 m/min nousunopeuden. 8 tonnia sisäistä polttoainetta antaa sille 12 km:n taistelusäteen, joka on paljon suurempi kuin länsimaisten lentokoneiden, samalla kun se kantaa 35 tonnia aseita ja varusteita 175 kovassa pisteessä. Siinä on myös erittäin tehokkaaksi pidetty OLS-77 Front Sector Optics ja tehokas elektroninen sodankäyntipaketti, jota vahvistaa L73M Khibiny-M pod. Lopuksi lentokoneessa voi olla suuri määrä ilma-ilma-, ilma-maa-, laiva- ja säteilyntorjuntaohjuksia, mukaan lukien keskipitkän kantaman Wympel NPO R3 (AMRAMM-tyyppi), R54 lähiilmataisteluihin. tai XNUMXMXNUMX Kalibr -risteilyohjus.

Tämän päivän tietoja on tarkasteltava tavanomaisin varauksin odotettaessa mahdollista virallista vahvistusta, vaikka monet raportit viittaavatkin jo tähän uskottavaan hypoteesiin. Jos näin kuitenkin tapahtuisi, se vahvistaisi entisestään Turkin keskustaa länteen ja Natoon nähden. Tämäkin painaisi uusi uhka Ateenalle ja Kyprokselle, sekä Sofia, Tbilisi, Kiova ja Bukarest, jotka ovat riippuvaisia ​​lännen joukkojen pääsystä Bosporinsalmelle takaamaan heidän turvallisuutensa Mustallamerellä. On mahdollista, että Nato jää jumiin tällaisen ilmoituksen edessä, hän palaa siksi BrysseliinTai Pariisi tarvittaessa, vastaamaan vahvistamalla enemmän kuin symbolisesti Kreikan saarten, Kyproksen ja Itä-Trakian puolustuskykyä, jotta voidaan ilmaista pienintäkään epäilyä Euroopan sitoutumisesta jäsentensä alueellisen koskemattomuuden takaamiseen.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit