Brasilia - Peru: Vaihdetaanko sukellusveneitä amfibiaaliseen alukseen?

Brasilia haluaa myydä kahdesta neljään Tupi-luokan sukellusvenettä (tyyppi 209/1400), joista viides on käytössä 2030-luvulle asti. neljä S-BR (Scorpène - Brasil). Argentiina pyrkii ostamaan kahta sukellusvenettä. Mutta myös syyskuusta lähtien mainittu Peru näyttää myös pystyvän hyötymään poliittisesta sopimuksesta, joka perustuu sukellusveneparin vaihtamiseen Peruvian Makassar-luokan Landing Barge Transport (TCD) -veneeseen.

Le Marine do Brasilin liitos- ja varustelusuunnitelma (PAEMB) 2009 on merivoimien versioDefesan kansallinen strategia (18. joulukuuta 2008). PAEMB kattaa ajanjakson 2009 – 2030 ennusteilla seuraavan kauden (2030 – 2047) panostuksista. Merivoimien ohjelmien toteuttaminen on uskottu Diretoria de Gestão de Programas Estratégicos da Marinhalle (DgePEM). Kaksi tärkeintä PAEMB-ohjelmaa ovat Ohjelma SUPerfícien etujen saamiseksi (PROSUPER) ja DESENVOLIMENTON OHJELMA SUBBmarinot (PROSUB).

PROSUPERin tavoitteena oli rakentaa paikallisesti neljä Navios de Propósitos Múltiplos (NPM) tai Multiple-Use Shipsiä ranskaksi: eli suuria monikäyttöisiä amfibioyksiköitä. Tätä tarkoitusta varten Brasilia osoitti kiinnostusta useisiin tämäntyyppisiin rakennuksiin, mukaan lukien projektio- ja komentorakennusten perhe (BPC 140 - BPC 240).

NAM Bahia Brasilian laivaston puolustusanalyysi | Brasilia | Käytetyt puolustusvälineet
NAM Bahia, entinen kansallisen laivaston Sirocco, on ollut palveluksessa Brasilian laivastossa vuodesta 2015

Brasilia haki toisen Foudre-luokan TCD:n hankintaa, nimittäin Sirocco (1996 – 2015) vuodesta 2014. Chile, ostaja foudre (1990 – 2011) oli optio Sirocco mutta ei voinut käyttää sitä tarvittavan budjetin puutteen vuoksi. Myöskään kiinnostunut Portugali ei voinut. Brasilian laivasto osti sen nimellä NAM. Bahia (2015). Tämä TCD (tai Laskeutumislavan laituri (LPD) mahtuu hyvissä olosuhteissa 450 sotilasta (900 lyhyeksi ajaksi), noin 200 panssaroitua ajoneuvoa ja ajoneuvoa (mukaan lukien 22 panssarivaunua), 4 H225M-helikopteria ja jopa 8 proomua. Entisen HMS:n osto Valtameri (1998 – 2018) heinäkuussa 2018 Yhdistyneessä kuningaskunnassa on ensimmäinen neljästä PAEMB:n kohteena olevasta Navios de Propósitos Múltiplosista (NPM). Nimetty uudelleen PHM AtlanttiTämä täysin lastattu 21 500 tonnin helikopteritukialus ilman lautta mahtuu 830 sotilasta, 40 panssaroitua ajoneuvoa ja jopa 18 helikopteria.

Nämä kaksi äskettäin hankittua rakennusta täydentävät NDCC:n (Navio de Démbark de Carros de Combate) Mattoso Maia (tankkilaskuri, 8700 tonnia) jaAlmirante Sabóia (amfibinen tukialus, 7700 tonnia), joiden ensimmäiset ottaminen aktiiviseen palvelukseen juontavat vastaavasti vuonna 1970 Yhdysvaltain laivaston (Newport-luokka) ja 1967 Royal Navy:n (Round Table -luokka). 49- ja 52-vuotiaat ne on vielä vaihdettava. NDCC lmirante Sabóia Se on riisuttava aseista tammikuussa 2020. Tästä näkökulmasta Brasilian ja Perun väliset neuvottelut ovat käynnissä. Brasilian varapresidentti, valtionpäämiehen Jair Bolsonaron poissa ollessa, koska hän matkusti ulkomaille 31. lokakuuta asti, meni Limaan 23. lokakuuta neuvottelemaan sotilassopimuksista.

S 32 Timbira Defense Analysis | Brasilia | Käytetyt puolustusvälineet
S-32 sukellusvene Timbira Tyypin 209/1400 tilalle tulee yksi neljästä brasilialaisesta Scorpene-sukellusveneestä

Tämä brasilialaisten S-32-sukellusveneiden siirto Timbira (1996) ja S-33 Tapajo (1999) Tupi-luokasta (tyyppi 209/1400) mahdollistaisipääsy neljän S-BR:n palvelukseen (Scorpène BRasil) ja huoltaa S-34:ää Tikuna (2007 – 2037?), Type 209/1400 Mod, 2030-luvulle asti. Tämä siirtoprojekti sulkee pois de facto, kahden neljästä sukellusveneen modernisointiprojektit ja näin ollen sukellusveneen koon lisäykset, jotka pysyvät keskimäärin viidestä kuuteen sukellusvenettä. Peru ilmoittaa olevansa kiinnostunut tästä siirrosta kahden vanhimman Type 209/1100 -sukellusveneensä korvaamiseksi. Minä tapan (1975) ja Arica (1975). Sen neljä muuta Type 209/1200 -sukellusvenettä ovat tuskin nuorempia: ne on otettu käyttöön vuosina 1980-1983.

Vastineeksi brasilialaisen sukellusveneen parista Peru tarjoaa BAP:n Pisco (2018), eli Makassar-tyyppinen TCD, joka rakennettiin SIMA:n (Servicios Industriales de la Marina SA) lisenssillä vuosina 2013–2018, jolloin se hyväksyttiin aktiiviseen palvelukseen. Brasilian kiinnostus olisi kaksinkertainen, koska tämä amfibioyksikkö (10 900 tonnia, 450 sotilasta, 24 panssaroitua ajoneuvoa ja 18 kuorma-autoa, 2 proomua ja hangaari yhdelle helikopterille) mahdollistaisi ihanteellisesti NDCC:n korvaamisen lmirante Sabóia joka on riisuttava aseista tammikuussa 2020. Brasilian amfibioryhmä, joka on nuorentunut ja operatiivisen arvon kasvanut, pystyisi ottamaan alukselle noin 2100 312 sotilasta sekä 66 panssaroitua ajoneuvoa ja ajoneuvoa, mukaan lukien 22 panssarivaunua ja XNUMX helikopteria.

Mutta se olisi mieluummin NE-koulurakennuksen korvaaminen Brasil (Niterói-luokan korvettien alaluokka) 3355 1986 tonnia, joka otettiin käyttöön vuonna XNUMX. Tätä silmällä pitäen chileläinen Makassar-tyyppinen TCD palvelisi entisen helikopterin risteilijän tapaan Jeanne d'Arc, sen päätehtävänä koulurakennuksena ja toisinaan vahvistaisi brasilialaista amfibioryhmää. Saavuttaakseen PAEMB:n tavoitteet (4 suurta amfibioyksikköä ja 1 koulutusalus) Brasilian laivasto voisi sitten väittää, että on vielä hankittava kaksi suurta amfibioyksikköä NDCC:n korvaamiseksi. Mattoso Maia mutta myös toimittamaan koulutusrakennuksena maksetun Makassar-tyyppisen TCD:n. Vaihtoehdot pysyvät avoimina käytetyn tavaran markkinoilla avautuvien mahdollisuuksien mukaan. Peru laittoi BAP:n kaksoisveljen odotustilaan 14. joulukuuta 2017 Pisco : BAP paita. Tarjotaanko sitä myös

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit