Microsoft voittaa JEDI-ohjelman tuodakseen Pentagonin tiedot pilveen

Microsoft loi yllätyksen voittamalla Amazonia vastaan, vaikka se oli suuri suosikki, 10 miljardin dollarin sopimus JEDI-ohjelmasta, jonka tavoitteena on tuoda suuri osa Pentagonin digitaalisesta tiedosta, olipa se luokiteltu tai ei, pilvityyppiseen arkkitehtuuriin. Tämän ilmoituksen myötä Pentagon voi alkaa siirtää 80 prosenttia digitaalisista tiedoistaan ​​Joint Enterprise Defence Infrastructurelle eli JEDI:lle, parantaakseen suorituskykyä, turvallisuutta ja tietojen turvallista saatavuutta yhtenäisessä ja hajautetussa arkkitehtuurissa.

Tällä tavoin Pentagon haluaa nopeuttaa tietojärjestelmänsä yleistä suorituskykyä, jotta se ei enää olisi riippuvainen kunkin järjestelmän suorituskyvystä erikseen. Hajauttamalla arkkitehtuurin pilven ansiosta se myös vahvistaa koko järjestelmän kestävyyttä kohdistetuille hyökkäyksille, erityisesti fyysisille hyökkäyksille, kun taas järjestelmän loogista turvallisuutta vahvistetaan yhdistämällä ja standardoimalla suojausprotokollia, jotta se ei enää turvallisuustaso on yhtä suuri kuin sen heikoimman lenkin turvataso, kuten usein tapahtuu. Lisäksi tämä mahdollistaa menettelyjen, kuten liiketoiminnan jatkamissuunnitelman ja liiketoiminnan jatkuvuussuunnitelman, standardoinnin heikentyneen ympäristön sattuessa, ja näin ollen tässäkään tapauksessa, että heikko lenkki, joka voi estää loogisen järjestelmän koko rekonstruointi tapahtuman jälkeen.

pentagon 2 Defense News | Big Data | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Pentagonin kannalta JEDI-ohjelman odotetut hyödyt vaikuttavat sekä puolustustietojen suorituskykyyn että turvallisuuteen

JEDI-ohjelma oli aiheuttanut paljon sekasortoa Washingtonissa, erityisesti johtuen epäilyistä suosimisesta Amazonille, jota pidettiin koko kilpailun ajan suosikeina Amazon Web Services -arkkitehtuurillaan. Oraclen johtama tämänsuuntainen menettely on vielä kesken, mutta Microsoftin valinta uhkaa menettää paljon olennaisuutta. Puolustusministeri Mark Esper joutui eroamaan tämän strategisen hankkeen päätöksentekokomiteasta välttääkseen menettelyä haittaavan suosimisen, kun hänen vävynsä työskentelee IBM:llä.

On todennäköistä, että Microsoft pyrkii tämän menestyksen ansiosta hyödyntämään sekä imagoa että JEDI-ohjelman ympärillä hankittua kokemusta tarjotakseen Yhdysvaltojen liittolaisille, ensisijaisesti eurooppalaisille, vastaavan ratkaisun. Nähtäväksi jää, kuinka Euroopassa arvostamme sitä, että suurin osa puolustusalan tiedoista annetaan amerikkalaisen lainsäädännön sitoman ryhmän käsiin, ja tiedämme, että lainsäädäntöä todennäköisesti muutetaan nopeasti vastaamaan parlamentin tavoitteita.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit