Yhdysvaltain ilmavoimat aloittavat kevyiden AT-6- ja A-29-hyökkäyskoneiden hankinnan

Yhdysvaltain ilmavoimat ilmoitti toteuttavansa 2–3 kevyen hyökkäyskoneen hankinta AT-6 Wolverine Textronilta ja yhtä monta A-29 Super Tucanoa Embraerilta tulevina kuukausina. Ennen vuoden 29 loppua hankittava A2019 Super Tucano on tarkoitettu ilmavoimien erikoisoperaatioiden johtokunnan suunnittelemaan Yhdysvaltain ilmavoimien koulutusohjelmaan liittolaistensa lentokoneiden kevyiden hyökkäyslentokoneiden käyttöön Hurlburt Fieldissä. Floridassa. Vuoden 6 ensimmäisten kuukausien aikana hankittavat AT-2020:t menevät Nellisin tukikohtaan Nevadaan kehittämään ja testaamaan operatiivisia taktiikoita ja standardeja yhteistyön ja yhteentoimivuuden parantamiseksi liittoutuneiden ilmavoimien kanssa. Yhdysvaltain ilmavoimien esikuntapäällikön kenraali David Goldfeinin mukaan tavoitteena on arvioida, kuinka kevyestä hyökkäyslentokoneesta voisi olla hyötyä Yhdysvaltojen liittolaisille ja kumppaneille ja näin luoda globaali tarjous, joka on saavutettavissa heikoille maille. taloudet, tehokkaat ja takaavat Yhdysvaltojen yhdistävän roolin tällä alalla.

Kaksi näkökohtaa ovat erityisen merkittäviä tässä ilmoituksessa. Ensinnäkin se tapahtuu muutaman viikon kuluttua Yhdysvaltain armeijan hyökkäys, joka oli pyytänyt palauttamaan kevyen hyökkäyslentokoneen tukemaan joukkojaan, jotka ovat edelleen tekemisissä Afrikassa ja Lähi-idässä ja jotka hyötyisivät suuresti tämän tyyppisestä kevyestä ilmatuesta, samalla kun Yhdysvaltain ilmavoimat olivat juuri ilmoittaneet toteuttamansa lentokoneohjelman kevythyökkäyksen päättymisestä. vuodesta 2014 lähtien. Tämän ilmoituksen ansiosta Yhdysvaltain ilmavoimat voivat pitää tämän komponentin hallinnassa varmistamalla doktriinien ja standardien määrittelyn sekä koulutuksen sitä tarvitseville joukkoille.

Ambraerin A29 Super Tucano saavuttaa merkittävää kansainvälistä menestystä supistetuissa ilmavoimissa, kuten Afganistanissa tai Libanonissa Puolustusanalyysi | Koulutus- ja hyökkäyslentokoneita | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Embraerin Super Tucano on osoittanut erinomaisia ​​lähiilmatukivalmiuksia Afganistanissa ja Libanonissa.

Toiseksi, ilmoituksissa ei mainita missään vaiheessa hypoteesia Yhdysvaltain ilmavoimien kevyistä hyökkäyslentokoneista. Kaikki ilmoitetut päätökset koskevat vain apua kolmansille maille niiden valmiuksien vahvistamiseksi tällaisten joukkojen sijoittamiseksi. Muista, että tämäntyyppiset ohjelmat ovat tuottaneet erittäin hyviä tuloksia Libanonissa, Afganistanissa ja useissa Afrikan maissa, kun kevyet lentokoneet, kuten A29, ovat antaneet tarvittavan tulituen kentällä toimiville joukkoille samalla kun ne ovat hyötyneet autonomiasta laajalla alueella. ja tämän tyyppisen tehtävän suorituskyky/hinta-suhde, joka on epäilemättä lyömätön.

Näyttää selvästi, että Yhdysvaltain ilmavoimat toimivat tässä tapauksessa yksinomaan taatakseen etuoikeuksiensa laajuuden ja estääkseen Yhdysvaltain armeijaa ottamasta talteen osaa lentotukeen tarkoitetuista kiinteäsiipisistä lentokoneista. Hänen toimettomuutensa oli aiheuttanut rikkomuksen jo muutama kuukausi sitten erikoisoperaatiokomento oli saanut luvan ottaa käyttöön omia laitteitaan kevyt ilmatuki, Yhdysvaltain ilmavoimien valtuuskunnan toimesta. Näin ollen ei ollut kysymys siitä, että jotain tällaista toistuisi Yhdysvaltain armeijan kanssa, jolla oli paljon suuremmat resurssit ja poliittinen tuki.

9K38 Igla 1 Venäjän MANPAD-puolustusanalyysit | Koulutus- ja hyökkäyslentokoneita | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Lohkokonseptien palauttamisen myötä Yhdysvaltain ilmavoimat ennakoivat MANPAD-järjestelmien, kuten venäläisen 9K38 Igla-1 -järjestelmän, jonka NATO on tunnistanut SA-18 Grouseksi.

Toisaalta se vastustaa edelleen kevyiden hyökkäyslentokoneiden laivaston, jopa rajoitetun, käyttöönottoa, jota se pitää sopimattomana useimpiin mahdollisiin konflikteihin. Itse asiassa, jos A29:llä tai AT6:lla voi edelleen olla kiistaton käyttökelpoisuus Afganistanissa tai Libanonissa, teattereissa, joissa on vain erittäin heikkoja ilmatorjuntauhkauksia, ryhmittymän vastustuksen paluu, erityisesti kiinalais-venäläistä paria vastaan, johtaa todennäköisesti Tämän tyyppisten aseiden käyttö lisääntyy, jopa kapinallisten vastaisissa konflikteissa. Kuitenkin kevyiden ilmatorjuntaohjusten, kuten venäläisten 9K34 Gremlinin tai 9K38 Grousen, kanssa A29:n tai AT6:n kaltainen kevyt lentokone voi osoittautua erittäin haavoittuvaiseksi. Juuri tällä perustelulla, joka ei suinkaan ole järjetön, USAF perustelee kieltäytymisensä investoida lisää kevyiden hyökkäyslentokoneiden laivastoon, koska sille osoitetut resurssit olisivat tehokkaampia muissa ohjelmissa, kuten F35:ssä.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit