Hollantilaisten Walrus-sukellusveneiden korvaaminen: viimeinen vaihe vuonna 2020?

- Mainonta -

Luokan sukellusveneiden vaihto Mursu (Zr. Ms. Mursu (1992), Zr. Rouva. Zeeleeuw (1990), Zr. Rouva. Delfiini (1993) ja Zr. Rouva. Bruinvis (1994) Alankomaiden laivaston (kuninkaallinen laivasto) on odottanut vuodesta 2018 lähtien " kirjain B". Tämä sisältää Alankomaiden laivaston sotilaallisen tarpeen (operatiiviset ominaisuudet, saavutettavat tavoitteet jne.) ilmaisun. Se oli lähetettävä kilpailun kotiosuuteen valituille valmistajille. Hollannin vuoden 2020 puolustusbudjetissa vahvistetaan tavoite lähettää tämä kirje vuonna 2020.

Alankomaiden vuoden 2020 budjetin mukaan Alankomaiden laivaston budjetti on 926 miljoonaa euroa. THE Valkoinen kirja 2018 täsmensi aikataulun maan sotilaallisen ohjelman kullekin modernisoitavalle tai uudistettavalle voimavaralle. "Sukellusveneiden kapasiteetin korvaaminen" katsotaan tässä asiakirjassa yli 2500 XNUMX miljoonan euron budjetin vaativana ja sen on edettävä kolmessa hyvin erillisessä vaiheessa.

Ensimmäinen käsittää Alankomaiden puolustusministeriön tietopyynnön tärkeimmille sukellusveneiden valmistajille. Kiinnostuksensa ilmaisseet ehdokkaat ovat hollantilaiset telakat naiset ruotsin liittolainen SAAB kiitos tytäryhtiölleen Kockums ; ranskalainen yritys Merivoimien ryhmä ; espanjalainen laivastoyritys Navantian ja saksalainen sukellusveneen tytäryhtiö TKMS (ThyssenKrupp Marine Systems).

- Mainonta -

Toinen vaihe oli tarkoitus alkaa lähettämällä a kirjain B menestyneille tarjoajille. Tässä kirjeessä olisi täsmennetty kaikki näiltä sukellusveneiltä odotetut sotilaalliset ominaisuudet ja se olisi mahdollistanut vuoropuhelun aloittamisen finalistien ja Alankomaiden laivaston välillä, jotta rakentajat olisivat voineet näyttää, kuinka heidän ehdotuksessaan esitetyt tarpeet on otettu huomioon.

Alankomaiden kuninkaallisen laivaston Walrus-luokan sukellusvene Air Independent Propulsion AIP | Puolustusanalyysi | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Alankomaiden kuninkaallinen laivasto operoi neljää Walrus-luokan alusta (Zr. Ms. Mursu (1992), Zr. Rouva. Zeeleeuw (1990), Zr. Rouva. Delfiini (1993) ja Zr. Rouva. Bruinvis (1994), jonka uppouma upotettuna on 2650 tonnia.

Aikataulun mukaan Valkoinen kirja 2018, kirje olisi pitänyt lähettää vuonna 2018 Puolustusteollisuuden strategia (SID), joka julkaistiin marraskuussa 2018, lykkäsi tämän kirjeen lähettämistä ja siten finalistien valintaa vuoden 2019 alkuun. Alankomaiden puolustusministeri Barbara Visser lykkäsi kirjeen lähettämistä. kirjain B kesällä 2019. Hollannin puolustusministeriö uskoi, että kirje lähetettäisiin parlamentille kesällä 2019. Koska näin ei voitu tehdä, kirjeen lähettäminen kirjain B finalisteille suunniteltiin sama ministeriö syksyllä 2019. Ja vuoden 2020 budjetti lykkää finalistien valintaa ja siten myös kilpailun lähettämistä. kirjain B vuoden 2020 alussa.

Valmistajat odottavat Alankomaiden puolustusministeriön tekemää valintaa, lisäaikaa, jonka jotkut käyttävät hyväkseen teknisen ehdotuksensa tarkentamiseen, sekä teollista korvausta, jota he väittävät voivansa tarjota Alankomaiden teollisuudelle.

- Mainonta -

naiset et SAAB ehdottaa sukellusveneen mukauttamista A26 (kaksi Ruotsin laivaston komentamaa yksikköä) nimellä Vuoden 712 malli (3000–3500 tonnia veden alla?). Propulsio varustettaisiin kolmella sähködieselmoottorilla. 2 tekemällä sopimuksella naiset et SAAB kanssa Thales UK, " sonar » 2076 on sisällytetty ehdotukseen. Enemmän kuin kaikuluotain, se sisältää keulakaikun, kylkiluotaimet, kaikuluotaimen, vedenalaisen puhelimen, aktiivisen luotain miinojen havaitsemiseen ja hinattavan lineaarisen antennin.

Pystysuoraa laukaisujärjestelmää ehdotetaan. Se koostuu massiivin takaosaan sijoitetusta ohjuksen laukaisuputkesta. Tämä putki sisältää kuusi kennoa, joista jokainen on ladattu risteilyohjuksella. Tämä mahdollistaa sellaisten taktisten aseiden (torpedot, miinat, laivantorjuntaohjukset, risteilyohjukset) määrän lisäämisen, joita sukellusveneet voivat toteuttaa ilman, että niiden edessä olevien taktisten asepaikkojen kokoa on lisättävä putket. Tai pystyä laukaisemaan suurempia salpoja risteilyohjuksia lisäämällä torpedoputket ja pystylaukaisujärjestelmä.

Merivoimien ryhmä ja siviilitelakat Royal IHC ilmoittivat liittonsa luokan neljän sukellusveneen korvaamiseksi Mursu 7. helmikuuta 2019. Tässä yhteydessä julkaistiin luonnos Ranskan ehdotuksesta: esiteltymukauttaminen a Perinteinen Barracuda, klassinen propulsioversio ydinsukellusveneitä Barracuda-ohjelmasta. Mutta kuvassa oleva siluetti muistuttaa siluettia SMX3.0, " konseptilaiva » esiteltiin vuonna 2016, jonka uppouma on arviolta 3000–3500 tonnia veden alla. Ranskan ehdotuksen yksityiskohdat eivät ole vielä tiedossa, ja kaikuluotaimen valinnassa on edelleen kysymyksiä, nimittäin rakennetaanko se S-Cube-ratkaisun mukaan. Thales ja integroitu tämän tyyppisiin sukellusveneisiin Scorpene myydään Brasiliaan, Intiaan ja Malesiaan tai jos se olisi vastauksena vuoden 2076 kaikuluotaimeen. SSN tyylistä Suffren tarkoitettu kansalliselle laivastolle.

- Mainonta -
Shortfin barracuda australia Air Independant Propulsion AIP | Puolustusanalyysi | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Naval Group tarjoaa perinteisesti toimivaa Barracuda-malliaan, joka on johdettu uuden sukupolven Suffren-luokan ydinsukellusveneistä, jonka ensimmäisen yksikön on määrä ottaa käyttöön vuonna 2021.

Espanjalainen julkinen yhtiö Navantian osallistui kilpailuun vasta myöhään, minkä viivästykset hyödytivät tätä ehdokasta. Navantian ilmoitti myös olevansa avoin yhteistyölle naiset, tai jopa muut hollantilaiset yritykset, mikä vahvistaa sen tarjontaa ja pienentää jonkin verran sen etua SAAB, myös kumppani naiset. Espanjan hallituksen tuella Navantia tarjoaa S-80 Plus, 3400 XNUMX tonnin vedenalainen alus, jonka mitat ja vetoisuus on suurempi – tästä syystä S-80 Plus ja ei S-80 – erityisesti moduuliintegraatioprojektin aikana ilmenneistä vaikeuksista AIP (Air Independent Propulsion). Luotainsarja sekä taistelujärjestelmä ovat amerikkalaisten toimittamia Lockheed Martin. Ehdotus Navantian Analyytikot pitävät sitä nykyään Alankomaiden heikoimpana, ja monet ennustavat hylkäämistä tai eliminoitumista, kun kirjain B.

TKMS ehdottaa sukellusvenekompleksin asentamista Den Helderin kaupunkiin. Teollisuusmies ehdottaa keskustaa, ei vain tulevalle neljälle sukellusveneelle, vaan vähintään kymmenelle sukellusveneelle. Tämä on sama ehdotus Norjalle saksalaisten sukellusveneiden ylläpitämisestä Kirjoita 212A (4) ja Tyyppi 212 CD (2) tulevissa asennuksissa, jotka johtuvat valinnasta Tyyppi 212 CD Norjan sukellusveneiden korvaamiseen. THE Tyyppi 212 CD (Yhteinen kehitys) on nykyaikaistettu versio Kirjoita 212A Norja, jota ehdotetaan Italialle, Puolalle ja siten Alankomaille. Kun sukellus uppouma on lähes 1800–2000 tonnia, ehdotus TKMS on kauimpana Alankomaiden laivaston tarpeista, nimittäin vene hyvin lähellä Mursu merenkulun ominaisuuksien osalta (2650 XNUMX tonnia veden alla). Tarkat tekniset tiedot Tyyppi 212 CD eivät vielä ole tarkasti tiedossa, ja Saksan ehdotusta Alankomaissa tuskin tuetaan enemmän. TKMS yleensä tarjoaa luotain CSU-90 toAtlas Elektronik osana kaupallisia ehdotuksiaan, mutta mikään ei vahvista tai kiistä tätä Alankomaille tehdyn ehdotuksen osalta. Tämä kehitys Tyyppi 212 siinä olisi päivitetty propulsio uusilla MTU-moottoreilla.

Saksan ja Norjan Air Independant Propulsion AIP:n yhteistyössä kehittämä Type 212 CD -sukellusvenemalli | Puolustusanalyysi | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Type 212 CD (TKMS) on sukellusvene, joka tarjottiin Norjalle, jossa se säilytettiin, Puolaan, Italiaan muunneltuna ja siten Alankomaille.

Tämän ohjelman poliittiset, teolliset ja sotilaalliset kysymykset menevät pidemmälle kuin pelkkä sukellusveneiden hankinta. Päätös ei koske enää vain Alankomaiden puolustusministeriötä, vaan myös valtiovarain- ja ulkoministeriöitä. Hollannin laivasto omalta osaltaan on varovainen olemaan osoittamatta pienintäkään suosiota. THE Valkoinen kirja 2018 kirjaimen B ja D välillä on kolme vuotta (tarjouspyynnön voittajan valinta). Kaikki hakijat ovat suostuneet siirtämään ehdotuksensa immateriaalioikeudet. Kuten Australian sukellusveneohjelma MERI 1000 (luokka Hyökkäys, joka on johdettu luokan SSN:ista Suffren), Alankomaista voisi siis jälleen tulla vedenalaisen rakentamisen toimija tai jopa viejä. Tehty päätös voi kuitenkin epäonnistuessaan aiheuttaa erittäin vakavia vaikeuksia SAAB ja / tai TKMS. Ensimmäinen ei voi luottaa pelkästään kansallisiin tilauksiin tehdäkseen teollisen osaamisen elinkelpoiseksi. Toinen on vaikeuksissa Norjassa, kun taas sen kaksi tärkeintä historiallista asiakasta, The Turquie jaEtelä-Koreassa on tullut autonomisia.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit