Lähikuva Venäjän yksiköiden ilma-aluksen suojauksesta

Ymmärtämättä Naton ilmavoimien ylivoimaa, Venäjä ei koskaan pyrkinyt vastaamaan sitä, kuten Neuvostoliitto teki. Moskova on kuitenkin aina päättänyt neutralisoida tämän sotilaallisen voiman, joka edustaa Britannian armeijan mukaan "80% Naton tulivoimasta". Tämän saavuttamiseksi Venäjän joukot ovat perustaneet yhteenliitetyn monikerroksisen ilmatorjuntajärjestelmän, jossa yhdistyvät suorituskyky ja laitteiden tiheys. Olemme jo käsitelleet Pitkän kantaman puolustus, edustaa S350-järjestelmät, S400 et tulevaisuuden S500, samoin kuin keskialueen puolustus, ennaltakäyttöalue BUK-järjestelmät. Läheistä ilmapuolustusta ei unohdeta pitkän ja keskipitkän kantaman järjestelmien suorituskyvystä huolimatta. Se koostuu kolmesta järjestelmäperheestä, joista jokaisella on omat ominaisuutensa.

Keskipitkän kantaman ilmapuolustusjärjestelmä BUK M3 on ollut Venäjän joukkojen käytössä vuodesta 2017 Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen | Ilmapuolustus | Venäjän federaatio
BUK-järjestelmä tarjoaa venäläisten yksiköiden keskipitkän matkan lentokoneiden ja ohjusten torjunnan

Pantsir-S1-järjestelmä

Tunnetuin venäläinen tiedotusvälineiden lyhyen kantaman ilma-alusten ja ohjustentorjuntajärjestelmä on Pantsir-S1-järjestelmä, joka tarkoittaa venäjänkielistä "kuorta", jonka Nato tunnistaa nimellä SA-22 GreyHound. Tämä kuorma-autoon asennettu 8 × 8 -järjestelmä käyttää kahta 2 mm: n 2A42M-tykkiä suurella tulinopeudella sekä kahta seitsemän ohjusten laukaisinta, jotka on varustettu 30E57-ohjuksella, jonka kantama on 6 km. Pantsir S20 on tarkoitettu suojaamaan arkaluontoista infrastruktuuria ilmaiskuilta, risteilyohjuksilta ja droneilta. Pantsir S1 -versio on jo käytössä samanaikaisesti Venäjän joukkojen S2-version kanssa, ja se ottaa käyttöön ja avaa uuden, tehokkaamman tutkan. Uusi versio, tunnistettu Pantsir SM lisää havaitsemisominaisuudet 75 km: iin ja 40 km: n sitoutumismahdollisuus uuden 57E6M-E-ohjuksen ansiosta. Venäjän joukkojen lisäksi Pantsir on viety kymmeneen maahan, ja Serbia on myös ilmoittanut ostavansa sen pian. Venäjän joukot käyttävät yli 10 Pantsir S140- ja S1-järjestelmää.

Pantsir S2 Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen | Ilmapuolustus | Venäjän federaatio
Pantsir S2 on otettu massiivisesti käyttöön Syyriassa Venäjän infrastruktuurin suojaamiseksi

Digitaalinen järjestelmä M1 / ​​M2

TOR M1 / ​​2 on lyhyen kantaman, erittäin liikkuva ilmatorjuntajärjestelmä, joka on asennettu 9A311 tela-alustaan ​​panssaroituun ajoneuvoon venäläisille joukoille. Se koostuu K-kaistan pulssi-Doppler PESA -tutkasta ja 8-16 ilmatorjuntaohjusta, jotka on sijoitettu tornin keskelle 2 pystysuoraan laukaisukennoon. Käytetyt ohjukset kuuluvat yleensä 9M331-perheeseen, mutta voivat myös olla 9M338 / 9-perheen kahta tai neljää pakettia. Täysautomaattinen järjestelmä voi kytkeä jopa 4 kohdetta samanaikaisesti ohjustensa kanssa enintään 15 km: n etäisyydelle. TOR varmistaa venäläisten liikkuvien yksiköiden, erityisesti taisteluyksiköiden, sekä arkaluonteisten infrastruktuurien, kuten komentopisteiden tai logistiikka-alueiden, suojaamisen. Se on osoittanut erinomaisen suorituskyvyn Syyriassa sieppaamalla suuren määrän raketteja ja droneja, jotka on käynnistetty Hmeimimin lentokenttää vastaan, korvaamalla osittain havaitut Pantsirin epäonnistumiset liian pieniä tai liian hitaita kohteita vastaan. TOR M1 / ​​2 on käytössä 15 maassa, ja Venäjällä on tänään yli 200 yksikköä.

9K332 Tor M2U Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen | Ilmapuolustus | Venäjän federaatio
TOR M2 yhdistää liikkuvuuden ja lähietäisyyden. Huomaa päällirakenteen katolla oleva kaksoisluukku, josta ohjukset laukaistaan

Järjestelmä 2K22 Tunguska


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Panssaroidun ajoneuvon rakenne | Ilmatorjunta | Venäjän federaatio

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit