Venäjälle kerrotaan saaneen Su-34-pommittajan vientipyynnön

Selon venäläinen ilmailuteollisuuskonserni Rosoboronexport, joka omistaa muun muassa valmistajan Sukhoin, ulkomainen asiakas olisi lähettänyt Venäjän viranomaisille vientipyynnön Su-34-hävittäjäpommikoneen vientiversiosta ilmoittamatta mahdollisen asiakkaan nimeä. Rosoboronexportin mukaan tämä on ensimmäinen virallinen vientipyyntö tälle vuonna 1990 ensimmäisen lentonsa tehneelle koneelle, josta Venäjän ilma- ja merivoimat käyttävät yli 130 esimerkkiä ilmoitetusta 200 kappaleen tavoitteesta.

Potentiaalisten asiakkaiden joukossa, jotka olisivat voineet ottaa tämän askeleen, listan kärjessä on useita maita, mukaan lukien Algeria, joka oli jo ilmaissut aikomuksensa hankkia venäläisten hävittäjäpommittajien laivasto. Vietnam näyttää myös olevan potentiaalinen keino, varsinkin kun otetaan huomioon laitteen suorituskyky, erityisesti tunkeutumistehtävissä ja pintasodankäynnin vastaisissa tehtävissä Kiinaa vastaan. Kiina voisi itse asiassa esiintyä myös mahdollisena ehdokkaana, vaikka mikään ei ole koskaan viitannut siihen, että se voisi olla kiinnostunut lentokoneesta. Sama koskee Intiaa, vaikka maassa on pulaa taktisista pommikoneista Mig27:n ja erityisesti Jaguarien varhaisen vetäytymisen vuoksi, mutta tämä olisi vastoin kaikkia New Delhin tähän mennessä esittämiä varustestrategioita. Muiden venäläisen ilmailualan perinteisten asiakkaiden joukossa Venezuelalla on valtavia taloudellisia ongelmia, Egyptissä on jo huomattava määrä nykyaikaisia ​​lentokoneita käytössä ja muilla asiakkailla on vähän kiinnostusta erikoislaitteen käyttöönottoon laivaston kokoon nähden.

Su34 VKS Defense News | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Su-34 oli tarkoitettu korvaamaan Su24 Venäjän ja liittoutuneiden meri- ja ilmavoimissa. Lopulta vain osa siitä on korvattava, ja toinen on modernisoitu riittävän muodon säilyttämiseksi.

Tosiasia on, että vientitilaus sallisi Su34-kokoonpanolinja NAPO-tehtaalle Novosibirskissa jatkamaan vielä muutaman vuoden Venäjän joukkojen ilmoittaman lisälentokoneiden tilauksen jälkeen ja säilyttämään siten merkittävän kokoonpanokapasiteetin S70 Okhotnikin sarjatuotantoon asti. Sitten se voisi avata toisen linjan Su57:n ja sen todennäköisten johdettujen versioiden kokoamiseksi. Ymmärrämme siis Rosoboronexportin innokkuuden yrittää saada tämä tilaus ja näyttää merkittäviä vientinäkymiä välttääkseen Kremlin liian äkillisen päätöksen Novosibirskin toimipisteestä. Meidän on kuitenkin odotettava lisätietoja ja mahdollista vahvistusta Venäjän viranomaisilta, jotta voimme antaa täyden uskon tälle ilmoitukselle. Kuten usein tapahtuu, venäläiset teollisuusmiehet ovat saattaneet ottaa jonkin verran vapautta kalenterin ja tosiasioiden suhteen. Jatkuu

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit