Kolmen OPV 58 S: n offshore-partiolaivan järjestys: Senegalin merivoimien merkittävä lisäys

Senegalin tasavalta allekirjoitti sunnuntaina 17 sopimuksen hankinnasta alkaen kership (yhteinen tytäryhtiö Merivoimien ryhmä et PIRIOU) kolmesta offshore-partioaluksesta OPV 58 S Senegalin kansallisen laivaston hyväksi. Tämän laivaston varustamiseksi offshore-partioveneillä on tehty merkittäviä ponnisteluja, kun taas Senegalin ja Mauritanian rannikolta on löydetty merkittäviä kaasuvarantoja. Ominaisuudet OPV 58 S tarkoittaa siirtymistä strategisella tasolla korkeampaan markkina-alueeseen.

Senegalin bruttokansantuotteen (BKT) keskimääräinen kasvuvauhti vuosina 1999–2018 oli 4,64 prosenttia vuodessa. Samana ajanjaksona BKT kasvoi 6118 1999 miljoonasta eurosta vuonna 19 897 2018 miljoonaan euroon vuonna 2014. Öljyesiintymiä (3,7 miljardia tynnyriä) ja kaasua (1000 XNUMX miljardia tynnyriä) on löydetty vuodesta XNUMX lähtien.3) ei vaikuta Senegalin talouden vaurauden tuotantoon eikä sen puolustus- ja turvallisuustarpeisiin. Tuotanto tapahtuisi vuosina 2021-2023.

Senegalin sotilasbudjetti kasvoi vuoden 207 1,6 miljoonasta eurosta (2010 % BKT:sta) 312,46 miljoonaan euroon vuonna 2018. Samana vuonna investoinnit olivat 65,38 miljoonaa euroa.

Presidentti Macky Sall (valittu vuonna 2012, valittu uudelleen vuonna 2019) on sitoutunut lisäämään Senegalin asevoimien määrää. Senegalin kansallisen laivaston osalta presidentti Sallin tavoitteena on lähestyä 2000 2025 miestä vuoteen 2013 mennessä ja toteuttaa rakennusten uusiminen. Kahdessa peräkkäisessä tilaussarjassa (2019 ja XNUMX) etusijalla on offshore-partioalusten uusiminen.

Conejera 2012 Puolustusuutiset | Sotilaallinen laivaston rakentaminen | Aseiden vienti
Espanjan laivaston palvelukseen vuonna 1981 siirtynyt, Senegalin laivastolle vuonna 2012 siirretty Conejera osallistui samana vuonna Avison kanssa suoritettuun harjoitukseen. Komentaja l'Herminier Corymben tehtävästä.

Senegalin kansallisessa laivastossa on noin 1000 miestä. Senegalin laivaston suorittamat tehtävät kuuluvat niin sanotun "merenvarmistuksen" piiriin Ranskassa, toisin sanoen tehtäviin ja toimiin Senegalin suvereniteetin varmistamiseksi sen aluevesillä, Senegalin suvereenien oikeuksien valvomiseksi sen yksinomaisilla talousvyöhykkeillä ja kaikki Dakarille kuuluvat vastuut, erityisesti mitä tulee merenkulun turvallisuuteen. Huumekaupan torjunta merellä on saanut uuden ulottuvuuden 2010-luvulta lähtien, samoin kuin kalastuspoliisin tehtävät, erityisesti kiinalaisia ​​aluksia vastaan.

Senegalin laivasto on keskittynyt Dakarin laivastotukikohtaan, joka nimettiin amiraali Faye Gassaman mukaan 22. tammikuuta 2007 pidetyssä seremoniassa. Ensimmäinen senegalilainen upseeri hyväksyttiin Ranskan laivaston meriakatemiaan (1961). Tämä laivastotukikohta on koti kolmelle Senegalin kansallisen laivaston muodostavalle ryhmälle: Operational Naval Group (GNO), Marine Support Group (GSM) ja Fluvio-Maritime Surveillance Group (GSFM).

Operational Naval Group (GNO) komentaa kaikkia laivaston laivastoresursseja, jotka on jaettu useisiin laivueisiin: yksi jakaa High Sea Patrol Boats (PHM), yksi rannikkovalvontaaluksille (BSC) ja toinen nopeille rannikkoveneille (VCR) ), johon lisätään kuljetusryhmä.

Njambuur 2014 puolustusuutiset | Sotilaallinen laivaston rakentaminen | Aseiden vienti
Offshore-partioalus Njambuur Dakarissa (2014).

Aavan meren partioveneiden laivasto hyötyy politiikan päättämästä Senegalin laivaston ponnistelusta. Tämän laivueen yksiköiden keski-ikä on 19,8 vuotta. Ja vain 4,3 vuoden keski-ikä poistamalla laskennasta kolme vanhinta yksikköä, jotka todennäköisesti korvataan kolmella tilatulla. Kontrasti on silmiinpistävä kolmen rannikkovalvontarakennuksen (BSC) osalta, joiden keski-ikä on 44 vuotta, tai liikenneryhmän (3) keski-ikä on 39,6 vuotta.

Senegalin kolme vanhinta partioalusta ovat:

Conejera (2012). Se on entinen espanjalainen Conjera-luokan partiovene, jossa on neljä yksikköä, joista se on sarjan päällikkö ja jolle se antaa nimensä. Se otettiin aktiiviseen palvelukseen vuonna 1981 Armada Españolassa, se syrjäyttää 85 tonnia täyteen lastattuna, on 32,2 metriä pitkä, kulkee jopa 25 solmua, sen toimintasäde on 1200 merimailia 15 solmun nopeudella ja se on aseistettu tykillä. Oerlikon Mk.10 20 mm. Aseistettu 12 merimiehen miehistöllä.

Njambuur (1983). Senegal tilasi Société Française de Construction Navalelta (Villeneuve-la-Garenne, telakka suljettiin 1992) vuonna 1980 ja hyväksyttiin aktiiviseen palvelukseen kolme vuotta sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. Tyyppi PR72, se syrjäyttää 440 tonnia täyteen lastattuna, on 58 metriä pitkä, kulkee jopa 28 solmua, sen kantama on 2500 merimailia 16 solmun nopeudella ja se on aseistettu 76 mm OTO-Breda-tykillä ja 40 mm:n kappaleella. Aseistettu 40 merimiehen miehistöllä.

Navmachos Defense News | Sotilaallinen laivaston rakentaminen | Aseiden vienti
Le Navmachos (1990), täällä vuonna 2008, on yksi kahdesta Kreikan laivaston käytössä olevasta Osprey 55 -tyyppisestä aluksesta. THE Fouta (1987) Senegalin National Navy on edeltäjä ja rakennettu samoihin suunnitelmiin, mutta vähemmän aseistettu.

Fouta (1987). Se on Osprey 55 -tyyppinen offshore-partioalus, jonka Senegal tilasi tanskalaiselta Danyard A/S Frederikshavnin telakalta vuonna 1986 ja joka otettiin palvelukseen vuotta myöhemmin. Se syrjäyttää 516 tonnia täyteen lastattuna, on 54,75 metriä pitkä, kulkee jopa 23,7 solmua, sen toimintasäde on 2800 merimailia ja se on aseistettu 40 mm:n tykillä ja toisella 20 mm:llä. Aseistettu 38 merimiehen miehistöllä.

Kolme viimeisintä Senegalin avomeren partioalusta ovat:

Ferlo (2013). Tämä on tämän tyyppinen offshore-partioalus RPB 33 tilattu vuonna 2012 ranskalaiselta yritykseltä Raidco Marine. Rungon (komposiitti) on suunnitellut Camarc Design (UK) ja sen rakentaa telakka Ufast (Quimper). Se otettiin aktiiviseen palvelukseen vuonna 2013. Se on 33,95 metriä pitkä, kulkee jopa 30 solmua, kantama on 1500 merimailia 15 solmun nopeudella ja se on aseistettu 20 mm:n tykillä. Siihen mahtuu 6,15 metriä pitkä puolijäykkä vene. Aseistettu 17 merimiehen miehistöllä.

LEmergencen puolustusuutiset | Sotilaallinen laivaston rakentaminen | Aseiden vienti
L 'Esiintyminen, yksi kolmesta tyyppisestä rakennuksesta RPB 33 Norsunluurannikon laivastosta. THE Ferlo on rakennettu samojen suunnitelmien mukaan.

On huomattava, että kaksi sisko-lähettää Kuten RPB 33 tilattiin myös ohjelmanimellä 33-meter Maritime Surveillance Patrollers (PSM 33) vuonna 2019 Raidco Marinen, ja myös Ufastin telakka vastaa niiden rakentamisesta. Nämä kaksi partiovenettä vuokraa merenkulun turvallisuuden, merenkulun turvallisuuden ja meriympäristön suojelun koordinoinnista vastaava korkea viranomainen (HASSMAR), mutta Senegalin laivasto on aseistanut. Niiden käyttövoima on heikompi ja antaa heille vain enintään 22 solmua ja niiden runko pienenee 33,73 metriin. Ensimmäinen yksikkö toimitetaan vuonna 2020.

Kedougou (2015). Tämä on tämän tyyppinen offshore-partioalus OPV 45 tilattu vuonna 2013 ranskalaiselta yritykseltä Raidco Marine. Rakentamista johtaa telakka STX Ranska (Lannester). Se otettiin aktiiviseen palvelukseen vuonna 2015. Se on 45,9 metriä pitkä, kulkee jopa 30 solmua, sen kantama on 2000 merimailia 12 solmun nopeudella ja se on aseistettu kolmella 20 mm:n tykillä. Siihen mahtuu kaksi 6,2 metrin puolijäykkää venettä. Aseistettu 17 merimiehen miehistöllä.

Kedougou Defense News | Sotilaallinen laivaston rakentaminen | Aseiden vienti
Offshore-partioalus Kedougou tyyppi OPV 45 (Raidco Marine).

Fouladou (2016). Tämä on tämän tyyppinen offshore-partioalus OPV 190 Mk II Senegalin telakalla tilaama ocea (Les Sables-d'Olonne) vuonna 2014 ja hyväksyttiin aktiiviseen palvelukseen kaksi vuotta myöhemmin. Se syrjäyttää 500 tonnia täyteen lastattuna (alumiinirunko), on 58 metriä pitkä, kulkee jopa 26 solmua, sen kantama on 5500 merimailia 12 solmun nopeudella ja se on aseistettu kauko-ohjattavalla 30 mm:n tykillä. Siihen mahtuu kaksi venettä 700 FRSQ 7,14 metriä. Majoituspaikassa on 24 merimiehen miehistö, ja siihen mahtuu 11 lisämatkustajaa.

Kolme uutta Senegalin avomeren partioalusta ovat tyyppiä OPV 58 S. Tilaussopimus allekirjoitettiin Senegalin tasavallan presidentin Macky Sallin, Ranskan tasavallan pääministerin Édouard Philippen ja Ranskan puolustusvoimien ministeri Florence Parlyn läsnä ollessa. Tilaus, jolle on määritetty kership (Piriou (55 %) ja Merivoimien ryhmä (45 %). Mainitun sopimuksen voimaantulopäivästä eli vuoden 2020 aikana piru on 44 kuukautta aikaa varmistaa kolmen rakennuksen rakentaminen. Sopimus sisältää käyttökunnon ylläpitosopimuksen, jonka toteuttaa Piriou Ngom Senegal (paikka perustettu vuonna 2017).

Sopimuksen suuruutta ei täsmennetä, mutta ottaen huomioon kolmen offshore-partioaluksen merenkulku- ja toiminnalliset ominaisuudet, tavanomaisiin kustannuksiin verrattuna rahoitusvolyymi on todennäköisesti noin 80-100 miljoonaa euroa. Sitä tulisi tarkastella suhteessa vuoden 2018 sotilasbudjettiin: 312,46 miljoonaa euroa.

Fouladou Defense News | Sotilaallinen laivaston rakentaminen | Aseiden vienti
Offshore-partioalus Fouladou tyyppi OPV 190 Mk II (Ocea).

Kolme OPV 58 S on 62,2 metriä pitkä eli 4 metriä enemmän kuin viitattu kaupallinen ehdotus, 9,5 metriä kaukokeilan kohdalla (suurin leveys) ja syväys 2,9 metriä. Uppouma täydellä kuormalla on luokkaa 550 tonnia. Autonomia on 4500 12 meripeninkulmaa 25 solmun nopeudella, ja tulevilla aluksilla on riittävästi resursseja kestääkseen merellä 24 päivää ilman välilaskua. Niissä on 24 merimiehen miehistö, ja majoitustiloihin mahtuu XNUMX muuta matkustajaa.

Merkittävin asia tässä Senegalin laivaston voimavaroja palvelevassa ohjelmassa ovat tulevaisuuden toiminnalliset ominaisuudet. Laivaston tykistö sisältää 76 mm:n kappaleen OTO Melaraa ja todennäköisesti tämän tyyppistä Supernopea. Neljä laivantorjuntaohjusta Marte Mk2N (> 30 km kantama) sijoitetaan neljään kantorakettiin, jotka jaetaan kahden kaksoisrampin väliin tykistökappaleen ja siltalohkon välissä etureunalla. Ilmatorjunta varmistetaan järjestelmällä SIMBAD-RC (Integroitu Mistral Bitube Self-Defense System (SIMBAD) – kauko-ohjattu (RC), joka sisältää kaksi ohjuslaukaisinta MISTRAL 3 (Light Anti-Aircraft Transportable Missile), jonka kantama on yli 8 km. Lisäksi ramppi, joka mahdollistaa kahden puolijäykän veneen laskemisen vesille.

Nämä kolme järjestelmää (76 mm, Marte Mk2N et SIMBAD-RC) saa meidät kyseenalaistamaan alukseen asennettavan anturisarjan, erityisesti mitä tulee tutkaan, tulenhallintaan, jotta taistelujärjestelmä Polaris pystyy tunnistamaan, seuraamaan ja mahdollistamaan uhan. Lisäksi sen odotetaan tietävän, mahtuuko kaksi konttia yhdyskäytävälohkon ja SIMBAD-RC takakannella ennakoi mahdollista kapasiteettia ja halua toteuttaa tehtävämoduuleja, kuten miinojen torjuntaan.

Senegal tilaa 3 offshore-partioalusta ranskalaiselta Piriou-telakalta 3 Defense News | Sotilaallinen laivaston rakentaminen | Aseiden vienti
Kolme OPV 58 S, jota ei ole toistaiseksi nimetty, muodostaa laivaston kyvyn, jolla on varoittavia hyveitä suhteessa ulkomaisiin laivastoihin, jotka eivät voi jättää huomioimatta niiden pintatorjuntakeinoja tai tuoda ilma-alusta lähemmäksi kunnioittavalla turvaetäisyydellä.

Tämä uusi sopimus merkitsee kahta suurta strategista kehitystä Senegalin laivaston voimavaroihin liittyen:

Ensimmäinen on alusten vastaisen taistelukyvyn lisääminen. Vain offshore-partioalus Njambuur (1983) oli 76 mm ase, muissa viidessä yksikössä korkeintaan 40 mm ase. Kolme OPV 58 S Kaikilla on 76 mm, jonka tarkoitus on taistelu laivoja vastaan, ei kalastuspoliisia – paitsi hyvin poikkeustapauksissa. Yhtä huomionarvoista on, että nämä kolme offshore-partioalusta ovat ensimmäiset senegalilaiset alukset, jotka vastaanottavat ja voivat käyttää laivojen torjuntaohjuksia. Ilmoitettu kapasiteetti on yhdenmukainen pelkkien sisäisten antureiden tarjoaman laukaisuratkaisun kanssa.

Suurin strateginen kehityskulku on ilmatorjuntakyvyn ilmaantuminen Senegalin laivastolle kaksoislaukaisijalla SIMBAD-RC osaa piirtää MISTRAL 3. Tämä ohjus osoitti äskettäin kykynsä hyökätä droneihin. Ja sillä on kaikki ominaisuudet tarttumaan sen laukaisuverhoon tuleviin ilmaesineisiin. Senegalin laivastolta puuttuivat täysin tällaiset kyvyt sen perustamisesta lähtien; sen alukset pystyivät puolustautumaan vihamielistä ilma-objektia vastaan ​​vain laivaston tykistöä ja itsepuolustukseen käytettäviä pieniä jalkaväen aseita vastaan.

Nämä kolme tämän tyyppistä offshore-partioalusta OPV 58 S kun heidät otetaan aktiiviseen palvelukseen, ne ovat varoittavia merivoimia alueellisiin laivastoihin nähden ja heillä on mahdollisuus pitää ulkomaiset laivastot kurissa, jotka eivät voi olla ottamatta huomioon tätä vastustaakseen yhtä näistä aluksista. Tavoitteena on kyetä saamaan hänet kiinni ennen kuin hän pystyy laskemaan laukaisuratkaisun.

Senegalin laivastolla on 2020-luvun alussa täysin uusittu avomeren partioveneiden laivasto, jossa on kuusi yksikköä, joiden keski-ikä on alle kymmenen vuotta, joista kolme on varustettu pinta- ja ilmatorjuntaominaisuuksilla. Ja jopa kahdeksan avomeren partiovenettä, kun otetaan huomioon nämä kaksi PSM 33 HASSMARista. Meneekö Senegalin laivaston voimasykli niin pitkälle, että se lisää tätä muotoa, uusii laivaston muita ryhmiä tai tiivistää kolmen plus viiden partioveneen aseistusta?

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit