Pakotteista huolimatta Venäjä on vienyt puolustustarvikkeita jo 11 miljardin dollarin arvosta vuonna 2019

2. elokuuta 2017 Yhdysvaltain presidentti D. Trump julkaisi Countering America's Adversaries Through Sanction Actin eli CAATSA:n, lainsäädäntöarsenaalin, jonka tarkoituksena on saada maat luopumaan ostamasta puolustustarvikkeita Yhdysvaltojen vastustajilta erityisesti Venäjää vastaan. alkaen, CAATSA:n uhkaa on heilutettu useita kertoja, Turkissa ja Intiassa koskien S400-järjestelmiä, fi Egypte ja Indonesia koskien Su35:tä, ja vähemmän näkyvällä tavalla monissa Afrikan, Aasian, Etelä-Amerikan ja jopa Euroopan maissa. Nämä uhkaukset eivät kuitenkaan olleet kovin tehokkaita, vaikka ne estivät tiettyjen sopimusten toteuttamista estämällä esimerkiksi pankkien välisen kansainvälisen SWIFT-maksujärjestelmän ja dollarin käytön maksuissa ja pakottivatVenäjä ja sen asiakkaat ottamaan käyttöön vaihtoehtoisia vaihtoehtoja.

Itse asiassa, mukaan Rosoboronexport-virasto, joka käsittelee Venäjän puolustusvientiä, ja minäRostecin presidentin Sergei Chemezovin lausunnot, Dubain lentonäytöksen yhteydessä maanpuolustusteollisuus kirjasi marraskuun 2019 alussa yli 11 miljardia dollaria tilauksia vuonna 2019, mikä antaa toivoa kokonaissummasta vuoden lopussa 13,5. ja 13,7 miljardia dollaria, mikä vastaa olennaisesti CAATSA:n täytäntöönpanoa edeltäneiden vuosien määrää. Marraskuun alussa Venäjä oli itse asiassa allekirjoittanut yli 800 asevientisopimusta 43 maan kanssa eli hieman alle 25 % olemassa olevista maista, mutta lähes puolet sotilaallisista maista. Sen jälkeen on tehty useita ilmoituksia, olipa kyseessä Pantsir-järjestelmän tilaus Serbialle tai T90-panssarivaunuista Intiaan.

T72m1 Intian puolustusanalyysi | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt | Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus
Intia tilasi 11. marraskuuta 469 paikallisesti koottua T90-säiliötä vahvistamaan jo käytössä olevia 1100 XNUMX esimerkkiä.

Jälleen kerran on mielenkiintoista huomata, että Rosoboronexportin, kuten Rostecin, tiedonannossa mainitaan useita Su57E:tä koskevia keskusteluja, myös Turkin kanssa käytyjä keskusteluja, jotka jälleen kerran vähentävät Venäjän viranomaisten kääntymistä ehdottavien julistusten laajuutta. tässä asiassa. Kuten eilen kirjoitimme, on todennäköistä, että tämän julistuksen tarkoituksena oli vain lähettää viesti Ankaralle, kun taas Yhdysvallat on aktivoinut uudelleen tarjouksen 100 miljardin dollarin kauppasopimuksesta, jos Turkki olisi juuri luopunut S400-koneista, jotka on jo toimitettu kokonaisuudessaan. muualla. On huomattava, että CAATSA-lainsäädännöllä on kuitenkin ollut huomattavia vaikutuksia tiettyihin tiedostoihin ainakin toistaiseksi, koska esimerkiksi Belgrad on tästä syystä luopunut S400-järjestelmien hankinnasta ja Kairo näyttää luopuneen hankinnasta. Su35:stä toistaiseksi.

Muut Yhdysvaltain liittolaiset näyttävät kuitenkin olevan immuuneja näille uhille, kuten Intia, joka säilytti S400:n järjestyksensä, ja jota ei aiheettomasti uhattu. Riad jatkaa neuvotteluja Moskovan kanssa S400-ilmatorjuntajärjestelmien hankinta (ja Pantsir), jota vahvisti ajatus American Patriot -järjestelmien epäonnistumisesta suojella öljylaitteistojaan risteilyohjuksilta ja droneilta. Mitä tulee Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin, ne näyttävät neuvottelevan mahdollisesta Su35-hävittäjien hankinnasta ja jopa Teknologisen kumppanuuden toteuttaminen Rostecin kanssa Su57E:n suhteen. Kaupallinen potentiaali, jota nämä kolme maata edustavat amerikkalaiselle puolustusteollisuudelle, näyttää kuitenkin luopuvan Washingtonin harjoittamasta liian aggressiivista politiikkaa CAATSA:n soveltamisessa niitä kohtaan, mikä luo itse asiassa eräänlaisen "muuttuvan geometrian lainsäädännön", joka on hyvin vähän uskottava. sen kansainväliset perustelut.

Venäjän ilmatorjuntavoimien S400-järjestelmän kantoraketit Puolustusanalyysi | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt | Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus
S400 on Yhdysvaltojen ja Venäjän vastakkainasettelun ytimessä Turkissa ja Intiassa

Loppujen lopuksi CAATSA-lainsäädäntö on vasta hieman yli vuoden kuluttua onnistunut antamaan tarvittavan sysäyksen Venäjälle ja Kiinalle kehittää vienti- ja maksumekanismeja irrottautui amerikkalaisista mekanismeista ja dollarista, mikä loi eräänlaisen paluutilanteen, joka vallitsi kylmän sodan aikana tällä alueella. Tämä lainsäädäntö ja presidentti Trumpin yksipuolinen näkemys maailman asioiden hoitamisesta eivät suinkaan estä Venäjän, Kiinan tai muiden maiden, kuten Iranin tai Pohjois-Korean, vientikapasiteettia, vaan ovat viime kädessä onnistuneet vain heikentämään niitä sääntelyvalmiuksia, jotka globaali järjestelmä on tarjonnut tähän asti.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit