Yhdistyneet arabiemiirikunnat tilaa 3 Airbus A330 MRTT -tankkeria ja 2 Saab GlobalEyet

Hyviä uutisia Euroopan ilmailuteollisuudelle Dubai Air Show 2019:n alussa. Emiratin ilmavoimat ovat todellakin ilmoittaneet määräyksestä 3 A330 MRTT -tankkerilentokonetta eurooppalaiselta lentokonevalmistajalta Airbus, jotka täydentävät jo käytössä olevaa 3 lentokoneen laivastoa, sekä 2 GlobalEye-ennakkovaroituskonetta ruotsalaisesta Saabista, jotka ovat myös käytössä tällä joukolla.

Vuonna 2008 tilatut Yhdistyneiden arabiemiirikuntien ilmavoimien 3 A330 MRTT -tankkerilentokonetta ovat olleet käytössä vuodesta 2013 lähtien ja ovat selvästi täysin tyytyväisiä, mukaan lukien erittäin korkea käytettävyys. Lentokone on saavuttanut merkittävää menestystä myös Lähi-idässä, sillä se varustaa 3 alueen suurinta ilmavoimia: Saudi-Arabia (6), Arabiemiirikunnat (3+3) ja Qatar (2 laitetta toimitetaan). Airbus-kone on erittäin monipuolinen, sillä se pystyy suorittamaan 5 tunnin tankkaustehtäviä lennon aikana 1000 kilometrin päässä tukikohdastaan ​​jakamalla 60 tonnia polttoainetta, mutta myös kuljettamaan 250 matkustajaa tai 20 tonnia rahtia yli 12.000 XNUMX kilometrin matkalla. Tähän tarkoitukseen suunniteltu lentokoneen uudelleenkonfigurointi säiliöversiosta matkustajakuljetusversioksi ja päinvastoin kestää vain muutaman tunnin.

Globaleye saab Puolustusuutiset | Tankkerilentokone | Awacs ja elektroninen sodankäynti
Yhdistyneet arabiemiirikunnat liikennöivät viidestä Saab GlobalEye -varhaisvaroituslentokoneesta

Tämä Saabin uusi kahden GlobalEye-ennakkovaroituskoneen tilaus tuo paheneville ilmavoimille viisi tämäntyyppistä lentokonetta. Alun perin kahdelle yksikölle vuonna 2 tilattu Dubain viranomaiset käyttivät optiota kolmannelle laitteelle vuonna 5. Ensimmäisen laitteen pitäisi tulla käyttöön vuonna 2. Kun GlobalEye on valmis, sen on varmistettava Yhdistyneiden arabiemiirikuntien ilma-, meri- ja ballistinen valvonta. Yhdistyneet arabiemiirikunnat pystyvät ylläpitämään toiminnallista valvontaa 2015 lentokoneen laivastolla rajoitetun ajan.

GlobalEye perustuu kanadalaiseen Bombardierin Global 6000 -yrityssuihkukoneeseen, jonka Saab on täysin muuntanut ja varustanut uudelleen. Se on varustettu Saabin Erieye-järjestelmällä, pulssi-Doppler-tutkalla, jossa on AESA-aktiivinen elektroninen antenni S-kaistalla, 2-4 GHz, UHF- ja SHF-rajoilla, ja se on osoittanut kykynsä havaita valvontalaitteita. metsästäjän kokoinen noin 425 km päässä. Samalla se käyttää italialaisen Leonardon Seaspray 7500E -merivalvontatutkaa, joka on myös varustettu AESA-antennilla ja tarjoaa laitteelle kehittyneitä meriliikenteen valvontaominaisuuksia, jotka ovat välttämättömiä kireällä alueella, kuten Arabi-Persianlahdella.

Nämä ilmoitukset tulevat hyvään aikaan Airbusille ja erityisesti Saabille, sillä Yhdistyneet arabiemiirikunnat ovat tähän mennessä ainoa operaattori, joka on hankkinut GlobalEyen. Laitetta tarjottiin Suomeen yhteistarjouksessa JAS 39 E/F Gripen -hävittäjälentokoneiden kanssa korvaamaan Suomen ilmavoimissa 18-luvulta lähtien käytössä olleet F80-koneet.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit