Mauritanian kansallisen laivaston modernisointi (2014–2019)

Mauritanian National Navy tai Marine Department (perustettu 25. tammikuuta 1966) aloitti myös, kuten Senegalin kansallinen laivasto, viisivuotisen suunnitelman kehittää merivoimavarojaan kaasun ja öljyn tulevaa hyödyntämistä varten. Huolimatta kolmannesta Senegalin budjetista, Mauritania ryhtyy rauhallisesti laivastonsa uusimiseen laivastolla, joka on kaiken kaikkiaan vielä alle iän.

Mauritanian bruttokansantuotteen (BKT) keskimääräinen kasvuvauhti vuosina 1999–2018 oli 4,47 prosenttia vuodessa. Samaan aikaan BKT kasvoi vuoden 1319 1999 XNUMX miljoonasta eurosta 4.544 miljoonaa euroa vuonna 2018. Merelle pääsee 754 kilometriä rantaviivaa, josta on näkymät Atlantin valtamerelle ja yksinomaisella talousvyöhykkeellä yhtenä kappaleena on 235 000 km² leveä. Merenkulun panos Mauritanian taloudelle on 4 prosenttiin 6 % BKT:sta vain kalastustoimintaan. Toisin sanoen jälkimmäinen edustaisi jopa 25 % valuuttaosuudestas ulkomaalaisia. Lisäksi Mauritania hyötyy tuotannosta kaasukentät Grand Tortue Ahméyim (2022 – 2023), mikä lisää meren osuutta kansantaloudessa. Mauritanian sotilasbudjetti kasvoi vuoden 82,64 3,14 miljoonasta eurosta (2009 % BKT:sta) tasolle. 137,22 miljoonaa euroa vuonna 2018 (3,02 % BKT:sta).

Mauritanian kansallinen laivasto on vahva, ja sillä on noin 700 miestä ja määrä kasvaa: plus vähintään 80 miestä vuodesta 2014). Sitä kutsutaan myös laivaston osastoksi, ja sen tehtävät pyörivät kolmen päätehtävän ympärillä:

  • taata Mauritanian suvereniteetti sen aluevesillä ja Mauritanian suvereenit oikeudet yksinomaisella talousvyöhykkeellä;
  • varmistaa taloudellisen toiminnan sääntely ja suojelu valvonta- ja saastumisentorjuntatehtävien avulla;
  • ottaa vastuu Mauritanialle sen kansainvälisten sitoumusten osalta, jotka liittyvät merenkulun turvallisuuteen ja pelastustoimiin merellä.

Taistelu vastaan huumekauppa merellä on 2010-luvulta lähtien otettu uusi ulottuvuus, samoin kuin ihmiskauppa: siirtolaisten reitti lähtee Mauritanian rannikolta Espanjan kautta Eurooppaan. THE asekauppa on ongelma Länsi-Saharan ja alueella toimivien eri jihadistiryhmien jatkuvien konfliktien vuoksi. Kalastuspoliisi on erityisen tärkeä, koska tällä alalla on merkittävä osuus kansallisesta vauraudesta.

El Nasr Defense News | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Käytetyt puolustusvälineet
Rapier PATRA-ohjelmasta (PAtrouilleurs RApides) on tästä ohjelmasta johtuva Trident-luokan viides yksikkö. Hänet myytiin valmistumisensa jälkeen merivoimien osastolle (Mauritania), jossa hän on palvellut siitä lähtien nimelläEl Nasr (1981).

Les Mauritanian merivoimat on hajautettu kolmeen laivastotukikohtaan:

Le Merivoimien osasto sijaitsee pääkaupungissa Nouakchottissa. Tässä tukikohdassa sijaitsisi myös merenkulkukeskus. Ja Nouakchottin ystävyyssatama, jota hallinnoi Bolloré Ports (Bolloré Transport & Logistics), toivottaa säännöllisesti tervetulleiksi Mauritanian laivaston yksiköt. Tässä teollisuussatamassa on 450 metriä laituria ja syväys laiturissa 9,8–10,3 metriä. Pääkaupunki hyötyy pääsystä pohjoiseen kansainväliselle lentokentälle.

Toinen laivastotukikohta sijaitsee kaupungissa Nouadhibou joka on pohjoisessa, Marokon rajalla (Länsi-Sahara). Kaupunki, jolla on oma lentokenttä. Mauritanian laivasto on ollut Nouadhiboussa käytännössä sen perustamisesta lähtien. Ensimmäinen kivi a "uusi" laivastotukikohta Presidentti Mohamed Ould Abdel Aziz (11. elokuuta 2019 – 5. elokuuta 2009) poseerasi tässä kaupungissa 1. heinäkuuta 2019. Työ mahdollistaa komentokeskuksen, upseerimessin, moskeijan, useiden hallien, parkkipaikan, myymälöiden, urheilukeskuksen, terveyskeskuksen sekä korjaus- ja huoltotyöpajojen rakentamisen Mauritanian laivaston aluksille.

Kolmas laivastotukikohta on rakenteilla Ndiagossa, kaupunki, joka sijaitsee Mauritanian äärimmäisessä eteläosassa, Senegalin rajalla ja erityisestiSenegal-joen suulla. Tämä joki toimii rajana kahden maan välillä lähes koko reitillä Balloun (Senegal) ympäristöön saakka, kun se ylittää Malin rajan. 1750 km pitkä, sen lähde on Guinean tasavallassa (Conakry).

Uuden laivastotukikohdan peruskivi muurattiin 6. Sillä on oma laituri, jonka ympärille alukset voivat kiinnittyä molemmilta puolilta. Tämä on laaja hanke, johon kuuluu tämä, mutta myös kaupallinen satama (2016 metrin laituri), telakka (kapasiteetti 180 alusta/vuosi) sekä infrastruktuuri kalastuksen purkamiseen. Kokonaisinvestointi on 70 miljoonaa euroa. Hankkeen tavoitteena on kehittää jokiliikennettä Senegal-joella Maliin. Erilaisia ​​hankkeita toteuttaa kiinalainen yritys PolyTechnology. Tämä on päällä musta lista Namibiassa, Nigeriassa, Zimbabwessa, ja Yhdysvallat syyttää heitä osallistumisesta "joukkotuhoaseiden" ohjelmiin Syyrian, Iranin ja Pohjois-Korean hyväksi).

Limam el Hadrami 2013 Puolustusuutiset | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Käytetyt puolustusvälineet
Partiomies Limam el-Hadrami (2002) täällä harjoituksessa vuonna 2013 Senegalin rannikolla Britannian, Liberian ja Senegalin laivaston kanssa. Kiina siirsi tämän partioveneen Mauritaniaan vuonna 2002 entisen Huangpu-luokan yksikön muuntamisesta. Rakennuksen todellista ikää ei voitu määrittää.

Ennen kuin luet rakennusluettelon, on huomattava, että Mauritanian ilmavoimilla on kaksi CASA:ta C-212-200 (Airbus) varustettuja lentomatkoja varten merenkulun valvontaan, etsintä- ja pelastustoimet, jotka Espanjan hallitus siirsi vuosina 2008–2011. Lisäksi kaksi helikopteria Z-9 (Harbin) toimitettu vuonna 2003. Z-9 on lisensoitu rakennus Kiinassa SA.365N.

Presidentti Mohamed Ould Cheikh Mohamed Ahmed El-Ghazouani (valittu 1) jatkaa edeltäjänsä Mohamed Ould Abdel Azizin (2019 – 5) aloittamaa työtä, joka tuki häntä julkisesti hänen vaalikampanjansa aikana. Ja se oli Mohamed Ould Abdel Azizin puheenjohtajana viiden vuoden suunnitelma Mauritanian kansallisen laivaston varustukseen. Vastaan-amiraali Isselkou Ould Cheik el-Weli, Mauritanian kansallisen laivaston johtaja vuodesta 2009, esitteli kesäkuussa 2014 tämän viisivuotissuunnitelman, joka sisältääkahden partioveneen hankinta offshore-aluksella useampaa kuin yhtä amfibio- ja logistiikka-alusta. Vastaan-amiraali Isselkou Ould Cheik el-Weli nimitettiin puolustusvoimien esikunnan apulaispäälliköksi 6.

Nykyinen Mauritanian laivasto on varustettu neljällä toimittajalla: Saksa, Kiina, Espanja ja Ranska. Laivasto, joka olisi vahva 9 rakennusta. Jotkut lähteet laskevat jopa 13 rakennukseen, mutta näyttää siltä, ​​​​että joitain aseettomia yksiköitä tai yksiköitä, joiden sotilaallinen arvo on täysin nolla, voisi tulla luetteloon. Esimerkki, joka voidaan antaa, on se El beige (1979 - 1995), El Vaiz (1980-1995) ja El Kinz (1982 – 1995) Barceló-luokassa (Espanja). Kukaan heistä ei olisi edelleen palveluksessa.

Lisäksi menettelyllisestä näkökulmasta se on Keskushankintakomissio kuka hyväksyy vai ei tärkeimmät julkiset sopimukset. Osa partioveneistä oli kalastuksenvalvonta- ja merenvalvontavaltuuskunnan (DSPCM) tilaamia. Tämä valtuuskunta olisi tiettyjen lähteiden mukaan vastuussa kahden uuden partioveneen ohjelmasta.

Aboubekr Ben Amer Puolustusuutiset | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Käytetyt puolustusvälineet
Abdou Bekr ben Amer (1994) on OPV 54 -tyyppinen offshore-vartiolaiva, joka kuuluu samaan luokkaan kuin julkisen palvelun partioalukset Cormoran (1997) Plover (1997) ja Flamant (1997) Ranskan laivaston. Siinä on lautta, jonka avulla voit ottaa veneen käyttöön.

Mauritanian viisi vanhinta partiovenettä (keski-ikä: 30,8 vuotta) ovat:

El Nasr (yhdeksäntoista kahdeksankymmentäyksi). Tämä on viides Trident-luokan yksikkö PATROuilleurs RApides (PATRA) -ohjelmasta, Rapiiri (Auroux-telakka (Arcachon), myyty Mauritaniaan, jossa hän on palvellut vuodesta 1981 tällä nimellä. Se otettiin aktiiviseen palvelukseen vuonna 1981. Se on 40,7 metriä pitkä, syrjäyttää 148 tonnia täydellä kuormalla, kävelee 26:ssa solmua, kantama 1500 solmua, ja se on aseistettu 15 mm:n tykillä, ja siihen mahtuu 15 merimiehen miehistö tarkoittaa arabiaksi "voittoa".

espalmador (2010) ja Alcanada (2010). Conejera-luokan rakennuksia. Espanjan kerrotaan siirtäneen ne vuonna 2010 Mauritanian laivastolle. Heidät otettiin aktiiviseen palvelukseen vuonna 1982 Armada Españolassa. Ne ovat 32,2 metriä pitkiä, poikkeavat 85 tonnia täydellä kuormalla, kulkevat jopa 25 solmun nopeudella, niiden kantama on 1200 merimailia 15 solmun nopeudella ja ne on aseistettu 10 mm Oerlikon Mk.20 -tykillä. Aseistettu 12 merimiehen miehistöllä.

Limam el-Hadrami (2002). 63 metrin partiovene Limam el-Hadrami (entiset Huangpu-luokan tykkiveneet muutettu partioveneiksi) toimitettiin Kiinasta vuonna 2002 osana 1,7 miljoonan euron arvoista varustelahjoitusta (2002). Hän voisi olla Nouakchottissa. Se kantaa nimeä Iman el-Hadrami, jonka Mauritaniassa sanotaan olevan profeetta Muhammedin jälkeläinen, ja se olisi tarjonnut ratkaisevaa apua Azouguin (Mauritania) linnoituksen valloittamisen yhteydessä osana afrikkalaisia ​​almoravidien valloitusta.

Abdou Bekr ben Amer (1994). Tämä on tämän tyyppinen offshore-partioalus OPV 54 tilattu ranskalaiselta Leroux et Lotzilta. Se kuuluu samaan luokkaan julkisen palvelun partioiden kanssa Cormoran (1997) Plover (1997) ja Flamant (1997) Ranskan laivaston. Se otettiin aktiiviseen palvelukseen vuonna 1994. Se on 54 metriä pitkä, syrjäyttää 477 tonnia täydellä kuormalla, kulkee jopa 23 solmua, kantama on 4500 merimailia 14 solmun nopeudella ja siinä ei ole tykistökappaletta. Siihen mahtuu 6,7 metrin puolijäykkä vene lautalla. Aseistettu 21 merimiehen miehistöllä. Abdoubekr ben Amer oli XNUMX-luvun almoravidien kuningas, joka valloitti Ghanan valtakunnan pääkaupungin ja valtasi islamin alueella.

Arguin Defense Uutiset | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Käytetyt puolustusvälineet
L 'Arguin (2000) on saksalainen kalastuspoliisin partiovene. Se on edelleen Mauritanian laivaston vaikuttavin alus (1038 tonnia täyteen lastattu) siihen asti, kunnes laivasto otetaan käyttöön. Nimlane (2019?).

Kolme viimeisintä Mauritanian avomeren partioalusta (keski-ikä: 8,3 vuotta) ovat:

Arguin (2000). Se on kalastuspoliisin partiovene, jonka saksalainen Fassmer Werft (Bern) rakensi vuonna 2000 ja jonka hinta olisi silloin ollut 1,5 miljoonaa euroa. Se otettiin aktiiviseen palvelukseen vuonna 2000. Se on 54,5 metriä pitkä, syrjäyttää 1038 tonnia täydellä kuormalla, kulkee jopa 13,4 solmua. Siinä ei ole päätykistökappaletta. Se hyötyi Kanariansaarilla (Espanja) sijaitsevan Zamakona Yards -telakan kaksi kuukautta kestäneestä suuresta remontista (kesäkuu-heinäkuu 2013). Arguin on nimi mauritanialaiselle hiekkapenkille, jossa oli erityisesti portugalilainen linnoitus (1453–1633).

Timbédra (2016) ja Gorgol (2016). Nämä ovat kaksi offshore-partioalusta, jotka ovat samanlaisia Limam el-Hadrami (2002) tilattu vuonna 2014 kiinalaiselta yritykseltä 34,7 miljoonalla eurolla (2014). Raidco Marine oli tehnyt partioveneistä 26 miljoonan euron tarjouksen. Ohjelma on ollut olemassa vuodesta 2008. Heidät otettiin aktiiviseen palvelukseen 25. toukokuuta 2016. Ne ovat 63 metriä pitkiä, syrjäyttävät 480 tonnia täydellä kuormituksella ja on aseistettu kiinalaisen Type 90 35 mm:n tykin yksiputkiversiolla. Niihin mahtuu puolijäykkä vene. Heidät nimettiin Gorgoliksi ja Timbédraksi Senegal-joen laaksossa sijaitsevan alueen ja idässä sijaitsevan paikkakunnan kunniaksi "kansallisen yhtenäisyyden vahvistamisen" nimissä entisen presidentin Mohamed Ould Abdel Azizin mukaan.

Mauritanian uusi amfibio- ja logistiikkarakennus:

Nimlane (2019?). Tämä on panssarilaskualus (tai Laskeutumisaluksen säiliö (LST), mikä voisi olla tyyppi Tyyppi 073III tai Yudeng-luokassa. Se tilattiin maaliskuussa 2016 Wuchang Shipbuilding Industry Groupilta (China Shipbuilding Industry Corporation) ja PolyTechnologiesilta. Rakennuksen aloitusseremonia pidettiin 9. Otettiin käyttöön 2017. Valmistajan merikokeet alkoivat tammikuussa 22. Se on luultavasti otettu aktiiviseen käyttöön vuodesta lähtien, rakennuksen ollessa Nouadhiboussa . Se on 2018 metriä pitkä, syrjäyttää 2019 tonnia täydellä kuormalla, kulkee jopa 97 solmua, sen kantama on 1750 merimailia 17 solmun nopeudella ja se olisi varustettu 1500 mm:n tykillä päätykistönä sekä toissijaisella 14 mm:n tykistökappaleella. Sitä miehittäisi 76 merimiehen miehistö. Nimlane on kylä Keski-Mauritaniassa.

Nimlane 2018 3 Puolustusuutiset | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Käytetyt puolustusvälineet
Le Nimlane vuonna 2018 ennen sen julkaisua. Tämä täydellä kuormituksella painava 1750 tonnin rakennus tulee sen jälkeen, kun se otetaan aktiiviseen palvelukseen

Sen amfibio-ominaisuuksiin kuuluu mahdollisuus laskeutua rannalle tai laukaista kaksi laskeutumisalusta. Rakennukseen mahtuu jopa 250 tonnia varusteita, jotka voidaan jakaa seuraavasti: joko 5 keskikokoista panssarivaunua, 10 kevyttä panssarivaunua tai 500 varustettua sotilasta. Tämä amfibioyksikkö sisältää myös helikopterilavan ilman ilmailuhallia.

Senegalin kansalliseen laivastoon verrattuna Mauritanian laivasto hyötyy myös a viiden vuoden laivastosuunnitelma tukea valtion korkeimmassa huippukokouksessa. Nouakchottin sotilasbudjetti on lähes kolme kertaa pienempi kuin Dakarin, ja se onnistuu aloittamaan laivastonsa uudistamisen ottamalla aktiiviseen palvelukseen kaksi offshore-partiovenettä sekä amfibio- ja logistiikkayksikkö. Jälkimmäinen ei ehkä liity Senegalin laivaston merenkulun vastaisten kykyjen kehittämiseen kolmen OPV 58 S:n hankinnan kautta.

Mauritanian on vielä tehtävä lisäponnisteluja voidakseen aseistaa kaksi vastakkaista laivastotukikohtaansa, koska jopa viisi aavan meren vartioaluksista enintään kahdeksasta on vanhentuneita tai vanhentumassa. Se on tarkkailukysymys, millä tavalla se havaitaan Senegalin merivoimien voimavarojen lisääminen Mauritanian laivaston toimesta ja kuinka tämä vaikuttaa laivaston ohjelmointiin.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit