FDI-fregattien standardi on valmis, ja se on merkittävä!

Ateenan ja Pariisin välisen aiesopimuksen allekirjoittaminen 10. lokakuuta kahden FDI-fregatin (Defense and Intervention Fregate) hankinnasta sekä todennäköisesti kahden muun rakentamisesta Kreikkaan avasi tekniset keskustelut suorien sijoitusten tuomiseksi lähemmäksi armeijaa. Helleenien laivaston tarpeisiin. Ateenassa viime viikolla käydyt keskustelut alkavat hahmotella, miten kansallisen laivaston versio kehittyy ja mitä ominaisuuksia Kreikan Israelin puolustusvoimille tulee olemaan.

Ranskalais-kreikkalaisten keskustelujen rakenteellisia kohtia ovat tarve edetä nopeasti, koska mahdollisen järjestyksen neljä IDF:ää Pitkäaikaiset toimitustilaukset on tehtävä kyseisille valmistajille ennen 31. tammikuuta 2020. Ja jotta edetä nopeasti molemmille osapuolille rajoitetun taloudellisen harjoituksen puitteissa, yksi todennäköisimpiä ratkaisuja on, että Pariisin edessä on marginaalisen kansallisen laivaston version kehittäminen. .

On huomattava, että kansallisen laivaston FDI-versio kehittyy siten, että siinä ei enää ole vain kahta kahdeksankertaista kantorakettia SYLVER (VERTical Launch System). Keskikokoisen fregatti (FTI) -ohjelman, jota kutsutaan nimellä FDI 1. tammikuuta 2019 lähtien, käynnistettäessä Ranskan laivastolle päätettiin kaksi SYLVERiä. A50 (2 x 8 ASTER-ohjukset (AeroSpatial TERminal) 15 tai 30).

Fregaten puolustus ja interventio 2019 puolustusuutiset | CIWS ja SHORAD | Sotilaallinen laivaston rakentaminen
Ranskan ja Kreikan puolustus- ja interventiofregatit (FDI) varustetaan kolmella kahdeksankertaisella SYLVER A3 -kantoraketilla (50 ASTER 24/15 -ilmatorjuntaohjusta) ja yhdellä SYLVER A30 -kantoraketilla (1 MdCN-ohjusta). Tämä kokoonpano tuo ne lähemmäksi Aasian laivaston vastaavia vetoisuuksia, toisin kuin alkuperäisessä kokoonpanossa (70 x SYLVER A8).

Kreikan tarpeiden täyttämiseksi ja määräaikojen noudattamiseksi kaikkien pitkäaikaisten toimitussopimusten tekemiseksi ennen 31 käytetään olemassa olevia varantoja, jotka mahdollistavat korotuksen 2020:sta 2 SYLVERiin. Toisaalta, ja tämä on yllätys, molemmat laivastot sopivat samasta pystysuoran laukaisujärjestelmän kokoonpanosta eivätkä kahdesta eri kokoonpanosta neljällä SYLVER-kantoraketilla.

Helleenien laivastolla ja kansallisella laivastolla on pystysuoran laukaisujärjestelmän kokoonpano, joka perustuu:

  • 3 x SYLVER A50 (24 ASTER 15/30 ohjusta)
  • 1 X HOPEAA A70 (8 MdCN-ohjusta).

On huomattava, että Hellenic Navy, saadakseen neljä kahdeksankertaista SYLVER-kantorakettia, joutuu National Navy -version mukaista reserviä hyödyntäen sellaiseen asemaan, että se pyytää pakollisesti MdCN-kapasiteettia, mikä edellyttää SYLVER A70:n integrointia. jotta ei poiketa ponnisteluista, joihin Ranskan laivasto on valmis rahoittamaan integraatiotutkimuksia. Reservien käyttö kahden lisäsylverin integroimiseksi tulee mahdolliseksi tutkimuksilla, jotka tiivistyvät näiden kantorakettien yhdistämiseen taistelujärjestelmään ja eri aluksella oleviin verkkoihin.

Aster 15 -ohjuksen laukaisu Ranskan laivaston FREMM Bretagnesta Puolustusuutiset | CIWS ja SHORAD | Sotilaallinen laivaston rakentaminen
24 ASTER 15/30 -ilmatorjuntaohjuksella IDF:llä on vahvistettu ilmatorjuntakapasiteetti kohdatakseen hyökkääviä salpoja tai peräkkäisiä hyökkäyksiä.

Ranskan erityistapauksessa tällaisen vertikaalisen laukaisujärjestelmän konfiguraation ottaminen käyttöön, vaikka se edellyttäisi kreikkalaisen pyynnön täyttämistä muuttamalla ohjelman kansallista versiota, jolla on suuri vaikutus, vaikuttaa kaikkeen, kun otetaan huomioon nämä kritiikit, jotka lisäävät Ranskan laivaston ensiluokkaisten sukellusveneiden vastaisten fregattien ilmatorjunta-ominaisuudet, koska Horizon-ohjelman fregateissa on 48 ASTER 15 ja 30 ohjusta, FREMM vain 16 paitsi 32 erityistapauksessa. Elsass et lothringen Toimitetaan vuosina 2021 ja 2022. Onko tämä pelkkä neuvottelujen sivuvaikutus vai Ranskan laivaston oikea-aikainen suostumus FREMM-aluksen ensimmäisten suurten teknisten seisokkien valmistelemiseksi?

Toisaalta Kreikan pyyntö lisätä ASTER 15:n ja 30:n lisäksi CAAM-ohjuksia (Tavallinen modulaarinen ilmatorjuntaohjus) MBDA:sta, ei säilytetty. Sama kohtalo SIMBAD RC-järjestelmä (Etäkäyttö), jolla voi ampua jopa kaksi MISTRAL (MISkuljetettava silta kevyt ilmatorjunta).

strales Oto melara 76mm Puolustusuutiset | CIWS ja SHORAD | Sotilaallinen laivaston rakentaminen
Kreikkalainen IDF vastaanottaa OTO Melaralta 76 mm:n STRALES-tykin suuremmalla tulinopeudella ja ohjatuilla kuorilla, joista useita voidaan ampua samanaikaisesti. Jotkut ranskalaiset suorat sijoitukset voisivat vastaanottaa tämän tykistökappaleen.

On myös huomattava, että Kreikan laivastolla tulee olemaan osa sen suorien ulkomaisten sijoitusten edessä 76 mm STRALES (2004), OTO Melara korvaa edellisen version (Supernopea (1985). Näyttää siltä, ​​​​että Ranskan laivasto olisi suostunut ottamaan käyttöön tämän tykistökappaleen. Osa ranskalaisten suorien ulkomaisten investointien 76 mm:stä oli määrä tulla FREMM:iltä nro 9, 10 ja 11, joiden tilaus peruutettiin ilman, että italialaisen valmistajan kanssa tehtyä toimitussopimusta olisi voitu neuvotella uudelleen.

Ilman tämän varusteen valintaa vahvistuneen, ei olisi yllättävää, jos Ranskan laivaston suorat sijoitukset nro 1, 2 ja 3 saisivat 76 mm:n Super Rapidon FREMM:iltä nro 9, 10 ja 11 peruutettuina ja että FDI n. ° °4 ja 5 saavat 76 mm STRALESia osana yhteistilausta Kreikan laivaston kanssa, koska kaikissa tapauksissa olisi ollut tarpeen tehdä tilaus Ranskan laivaston kahdesta viimeisestä suorasta sijoituksesta horisontissa keskellä. - Horizon-ohjelman kahden fregatin elinikäinen kunnostus, joiden kaksi 76 mm:n tykkiä voitaisiin vaihtaa.

STRALES-järjestelmä voi laukaista useita hyökkääviä ohjuksia sen ansiosta DART-ohjattu kuori (Ajettavat ammukset Lyhennetty lentoaika) siihen asti kun 8000 metriä kuonolla poistumisnopeus nousi 1200 ms-1:een verrattuna edellisen version 900 ms-1:een. Tällä järjestelmällä on tapana kilpailla CIWS:n kanssa (Lähiasejärjestelmä), Kreikan laivaston huomionarvoinen kohde.

Huomataan myös, että Kreikan IDF:t saavat rakentamisen aikana järjestelmän CIWS Mk15 Rivistö CIWS 20mm. Ne otetaan Kreikan laivaston Elli-luokan fregateista, jotka poistetaan käytöstä, alkusoittona Kreikan IDF:n aktiiviseen palvelukseen ottamiseen. Nämä kaksi aseista riisuttavaa fregattia ovat ehkä vanhimpia, elleivät muut saman luokan fregatit ole huonommassa kunnossa, nimittäin Aigaion (1993-2024?) ja Adrias (1993-2026?).

Lisäksi kansallisen laivaston version ilmailuasennuksia muokataan ja mukautetaan hieman, jotta S-70B-6 Aegean Hawk -sukellusveneiden vastaiset sodankäyntihelikopterit voidaan integroida Kreikan laivaston henkilöstöön.

S70B Egeanhaukka Puolustusuutiset | CIWS ja SHORAD | Sotilaallinen laivaston rakentaminen
IDF:n hallia muutetaan hieman S-70B-helikopterin mukaiseksi Egean haukka palveluksessa Kreikan laivastossa

Kalenterin seuraavat vaiheet ovat aluksi (Kreikan) laivaston korkeimman neuvoston kokous 25. marraskuuta, jotta Ateenassa käydyissä keskusteluissa sovittu kokoonpano hyväksyttäisiin – tai ei. Samanaikaisesti tämän menettelyn kanssa Kreikan hallituksen pääsihteeristö ilmoittaa sisäministeriölle keskustelujen edistymisestä, jotta tulokset voidaan ilmoittaa Kreikan parlamentin asiasta vastaavalle valiokunnalle.

Hallitusneuvoston ulko- ja puolustusministerineuvoston (Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυν) pääjohtajan myöntämän vihreän valon tapauksessa ja sen kreikkalainen vastine, puolustusinvestointien ja asevarustelun pääosasto. Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και DI-sopimusluonnos Επενδύνεενδύσε Ateena.

Kreikassa puhutaan edelleen kahdesta ylimääräisestä suorista sijoituksista, mutta niiden tapaus ei näytä sopivan nykyisten neuvottelujen muotoon. Ne voidaan kattaa erillisellä ohjelmalla.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit