Venäläiset tankit saavat ARENA-M-ohjustentorjuntajärjestelmän

Vaikka ensimmäinen uuden sukupolven panssarivaunut T14 Armata toimitetaan tänä vuonna Venäjän joukoille suurin osa panssarijoukoista on varustettu kolmella panssarivaunumallilla, kaikki kylmän sodan ajalta: T3, T72 ja T80. 90-70-luvuilla suunniteltuja (luku osoittaa prototyypin julkaisuvuotta: 90 vuonna 72, 1972 vuonna 80 ja 1980 vuonna 14), näitä panssaroituja ajoneuvoja on saatavilla suuria määriä (yli 2014 käytössä nykyään verrattuna 2700 Leclerciin vuonna 200). Ranska), ja niitä on modernisoitu vuosien varrella uusien havainto-, viestintä- ja suojajärjestelmien mukaiseksi. Siten kaikissa Venäjän joukkojen nykyisin käytössä olevissa taistelutankeissa on reaktiivinen panssari, joka vähentää muotoiltujen panosten ja ohjusten tehokkuutta. passiiviset suojajärjestelmät, joita kutsutaan soft-killiksi, jotka tukkivat panssarintorjuntaohjusten ohjausjärjestelmät ja peittävät tankin savupommeilla infrapunajärjestelmiä käyttäen.

Mutta kuten he kokivat Tšetšeniassa vuonna 1995 tai Syyriassa äskettäin, nämä järjestelmät eivät ole riittäviä tietyissä olosuhteissa, kohdatessaan kaupunkiympäristöön juurtunutta jalkaväkeä tai länsimaisia ​​pitkän kantaman panssarintorjuntaohjuksia. Tästä syystä on kehitetty uusia modernisointistandardeja, jotta nämä lukuisat ja edulliset panssaroidut ajoneuvot olisivat parantuneet kestävyyttään ja tehostettuja toimintakykyä. Nämä ovat uusia mallit T72B3M, T80BVM et T90M, joka sisältää uudet, tehokkaammat reaktiiviset panssarit, modernit infrapunatähtäys- ja visualisointijärjestelmät, vahvistetut passiiviset suojat ja uudet hyökkäysaset. Mutta ennen kaikkea näiden uusien panssaroitujen ajoneuvojen oli saatava aktiivinen suojajärjestelmä raketteja ja panssarintorjuntaohjuksia vastaan, jota kutsutaan myös kovaksi tappamiseksi.

T 90A MBT photo010 Puolustusuutiset | MBT-panssarivaunut | Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen
T90 on myös varustettu ARENA-järjestelmällä, vaikka tämä ei ole vakiovaruste
T90M:stä

Tämä on nyt tehty, koska julkaistuissa kuvissa näkyy ensimmäinen ARENA-M-järjestelmällä varustettu T72B3M, modernisoitu versio ARENA-järjestelmästä, joka on saatavilla vuodesta 1993, mutta sitä ei ole julkaistu budjettisyistä. Se perustuu Doppler-tutkaan, joka tarkkailee lähes koko säiliötä ympäröivää kehää ja vastaa lähestyvien rakettien ja uhkaa edustavien ohjusten havaitsemisesta. Kun kohde on tunnistettu ja luokiteltu vaaralliseksi, järjestelmä laukaisee yhden 28 ohjustentorjuntaammuksesta, joka räjähtää alle 1,5 metrin päässä kohteesta ja tuhoaa uhan riittävän kauas, jotta se ei vaaranna panssaroitua ajoneuvoa ja joukkoja. hänen mukanaan oleva jalkaväki. Näin varustettujen, modernisoitujen venäläisten panssarivaunujen mahdollisuudet selviytyä ohjushyökkäyksestä kasvavat merkittävästi. Huomaa, että nämä tankit eivät suinkaan ole "helppoja" kohteita, kuten joskus ajattelemme. Siten Syyrian T90 selvisi sisällissodan aikana useista TOW-ohjuksen törmäyksistä, joita torjui tankin reaktiivinen panssari, ja pystyi jatkamaan tehtäväänsä. Kolmen suojajärjestelmän (Reaktiivinen, Passiivinen ja Aktiivinen) yhdistelmä antaa niille erittäin merkittävän sotilaallisen voiman, jopa verrattuna parhaimpiin länsimaisiin panssarivaunuihin, kuten Leopard 2, Abrams tai Leclerc.

Tosiasia on, että pääskynen ei tee kevättä, ja valokuva ARENA-M-järjestelmällä varustetusta T72:sta ei tee siitä standardia Venäjän panssaroituun laivastolle. Todellakin, yli 300.000 40 dollaria järjestelmää kohti, se merkitsee yli 72 prosentin nousua T3B3-säiliön modernisoinnissa BXNUMXM-standardin mukaiseksi. Kun tiedetään, että Venäjän joukot ovat budjettirajoitteisia, on todennäköistä, että vain osa uusista modernisoiduista panssarivaunuista on varustettu tällä laitteella, luultavasti ne yksiköt, jotka todennäköisimmin lähetetään ulkomaille, tai eliittipanssariyksiköt.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit