Vaihto hollantilaisten De Zeven Provinciën -luokan ilmapuolustusfregattien tilalle

Dollarin ja euron välisten valuuttakurssien heilahtelun seurauksista johtuen hankintaohjelmaan liittyvät tilaukset F-35A Amsterdamista aiheutui lisäkustannuksia. Ne pakottavat ohjelmarakennusten korvaavan ohjelman käynnistämisen viivästymään viidellä vuodella. Luchtverdedigings- en CommandoFregat (LCF tai ranskaksi ilmapuolustusfregatteja) Alankomaiden kuninkaallinen laivasto (Koninklijke Marine). Se käynnistettiin vuonna 2021, jotta ensimmäiset uudet fregatit voidaan ottaa aktiiviseen palvelukseen vuonna 2029.

Luokan nykyiset ilmapuolustusfregatit Kirjailija: Zeven Provinciën (LCF-ohjelma) ovat Zr.Ms. (Zijner Majesteits tai hänen majesteettinsa) Kirjailija: Zeven Provinciën (2002), Zr.Ms. Trompi (2003), Zr.Ms. De Ruyter (2004) ja Zr.Ms. Evertsen (2005). Ilmapuolustusjärjestelmä (tutkat Aktiivinen vaiheistettu tutka (APAR), S1850 SMART-L ja niihin liittyvät järjestelmät) on suunniteltu yhteistyössä Saksan kanssa osana ohjelmaa Luchtverdedigings- en CommandoFregat (LCF), josta fregatit kehitettiin F124 Deutsche Marinelle.

Nämä 144,24 metriä pitkät alukset, joiden uppouma täydessä lastissa on 6050 4000 tonnia ja joiden toimintasäde on 18 30 merimailia XNUMX solmun nopeudella, voivat kulkea jopa XNUMX solmun nopeudella.

Niissä on päätykistökappale OTO-Melara 127 mm/54 ja pystysuora laukaisujärjestelmä, joka koostuu viidestä amerikkalaisesta Mk 41 -kantoraketista. Ne sisältävät 32 ilmatorjuntaohjusta RIM-66 Standard Missile-2 IIIA MR (SM-2 IIIA MR) noin 75 kilometrin kantama neljässä viidestä kantoraketista. Lisäksi 32 ilmatorjuntaohjusta RIM-162 Kehittynyt merivarpusohjus (ESSM), noin 50 km kantama, neljä ohjusta siiloa kohden (" quad-pakkaus« ) viidennessä syöttäjässä.

De Zeven Provincien tir SM 2 IIIA 1 Puolustusanalyysit | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Sotilaallinen laivaston rakentaminen
Zr.Ms. Kirjailija: Zeven Provinciën suorittaa harjoituslaukaisua parilla ilmatorjuntaohjuksella RIM-162 Kehittynyt merivarpusohjus (ESSM) Meggitt BTT-3 dronea vastaan Banshee palvelemassa kohteena. Kyky hiljentää neljässä (" quad-pakkaus") THE ESSM avulla voit tiivistää fregatin ilmatorjuntaohjussalvan tilavuutta lisäämättä siilojen määrää.

Hollantilainen talousinformaatiotelevisiokanava RTL Z paljasti torstaina 21. marraskuuta, että dollarin nykyisen korkean aseman vuoksi suhteessa euroon Hollannin puolustusministeriön tarjoamat valuuttavarannot ovat riittämättömät. Niiden avulla ei voida kompensoida tätä odotettua suurempaa eroa. Tämän seurauksena Alankomaiden puolustusministeriön on maksettava 250 miljoonan euron lisäkustannukset voidakseen noudattaa tilauksia, jotka annetaan osana 37:n hankintaa. F-35A tilattu vuonna 2014 hintaan 4500 2014 miljoonaa euroa (9) plus XNUMX F-35A ohjelmaan lisättiin ylimääräistä (~1000 miljoonaa euroa) vuonna 2019.

Nämä 1000 250 miljoonaa plus 37 miljoonaa euroa lisäbudjettimäärärahoja, jotka osoitetaan 9 plus 35 F-XNUMXA:n hankintaohjelmaan, edellyttävät Alankomaiden kuningaskunnan sotilaallisen ohjelman muuttamista sellaisena kuin se päätettiin ja esiteltiin Puolustusvoiman valkoinen kirja 2018 paljastettiin maaliskuussa 2018. Tämän asiakirjan liite nro 4 sisältää yhteenvedon kaikista käynnistettävistä aseohjelmista.

Kolme ohjelmaa koskevat Alankomaiden laivaston ilmapuolustusfregattien tulevaisuutta:

 • Ilmapuolustus- ja komentofregattien vaihto (sis. opinnot)
  • kustannusten arvioidaan olevan yli 2500 XNUMX miljoonaa euroa,
 • Hankinta ja integrointi Kehittynyt merivarpusohjus (ESSM) Tukkia II
  • eli 250-1000 miljoonaa euroa,
 • Korvaus Standard Missile 2 Block IIIA (SM2-IIIA)
  • eli 250-1000 miljoonaa euroa,
 • Midlife-päivitys (MLU) ilmapuolustus- ja komentofregatteihin
  • eli 100-250 miljoonaa euroa,
 • Ilmapuolustus- ja komentofregattien aseiden vaihto
  • eli 100-250 miljoonaa euroa.

Batavian-laivaston ilmapuolustuskyvyn täydellinen uusiminen saavuttaa rahoitusvolyymin 3200 5000 miljoonasta yli XNUMX XNUMX miljoonaan euroon. Tämän panoksen jakautuminen ajassa voidaan esittää seuraavasti kolmen suuren ohjelman avulla: Keski-iän peruskorjaus (keski-iän päivitys) nykyisestä luokasta Kirjailija: Zeven Provinciën (LCF) ; näiden fregattien koko ohjuslaitteiston vaihtaminen ja nykyaikaistaminen ja sen jälkeen vaihto-ohjelman käynnistäminen.

Atago puolustusanalyysi | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Sotilaallinen laivaston rakentaminen
A. lanseeraus RIM-161 Standard Missile 3 (SM-3) 12. syyskuuta 2018 Kauain (Hawaii) rannikolla japanilaisella hävittäjällä DDG-177 JS atago osana yhteistoimintatestiä (Japan Flight Test Mission-05 (JFTM-05). Alankomaat haluaa edistää tätä kykyä Euroopassa. SM-3 voi teoriassa siepata avaruusobjekteja matalalla kiertoradalla (250 km korkeuteen asti)) .

Tämä panoraama ei kuitenkaan voi olla täydellinen ilman viimeisintä käynnistettyä ohjelmaa, jossa on mukana nämä ilmapuolustusfregattit. Maaliskuun 2018 jälkeen halu lisätä Naton taistelukykyä teatteri- ja keskimatkan ballistisia ohjuksia vastaan ​​lisättiin Alankomaiden sotilasohjelmiin. Tässä mielessä ilmavalvontatutka S1850 SMART-L modernisoitiin. Ohjelmisto päivitetään ja koko asejärjestelmä muuttuu täysin digitaaliseksi. Lisäksi antenni koostuu nyt lähetys-/vastaanottomoduuleista (TRX-L), jotka muuttavat sen AESA-anturiksi. On vielä käynnistää ohjelma, joka mahdollistaa sen täytäntöönpanon RIM-161 Standard Missile 3 (SM-3). Tämä edellyttää myös kuudennen kantoraketin asentamista Mk 41 etukannella varannon ollessa varattu.

Lykkää luokan neljän fregatin korvausohjelman käynnistämistä viidellä vuodella Kirjailija: Zeven Provinciën äkillinen ohjelmointi ja kuninkaallinen laivasto. Ensimmäinen näistä neljästä fregatista ei lopeta palvelusta 27 vuoden merellä, vaan 33 vuoden jälkeen. Keski-iän peruskorjauksessa tämä on väistämättä otettava huomioon, jotta näille fregateille saadaan tarpeeksi potentiaalia kestämään nämä viisi lisävuotta.

Toisaalta tästä päätöksestä on mahdollista olettaa hyödyllinen vaikutus. Se vapauttaa liikkumatilaa, mikä mahdollistaa kaikkien siihen liittyvien ohjelmien – ohjusten uusiminen, tykistökappaleet, keskivaiheen kunnostus – budjetin toteutusvaiheen käynnistämisen, mukaan lukien kustannuslisäys (700–2500 miljoonaa euroa).

Nämä 2500 miljoonaa euroa (Ilmapuolustus- ja komentofregattien vaihto (sis. tutkimukset)) lykätty ajan myötä, paradoksaalista kyllä, ne voivat vapauttaa ohjusten hankinnassa tarvittavaa liikkumavaraa SM-3 ja suorittaa integraatioon liittyvät työt. Lisäkustannukset ilmenevät todennäköisesti tutkan modernisointitöistä APAR niin, että se pysyy kehittyvien uhkien tasolla, erityisesti hypersonic-ajoneuvot, ohjaavat yliääni-alusten vastaisia ​​ohjuksia.

C6kDXFwWwAE4iRa-puolustusanalyysi | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Sotilaallinen laivaston rakentaminen
Neljän De Zeven Provinciën -luokan fregatin S1850 SMART-L -tutkat modernisoitiin ja mukautettiin SMART-L EWC -standardiin. Nämä tutkat pystyvät nyt kantamaan jopa 2000 km ja 700 km korkeudessa. Ne pystyvät jäljittämään vähintään 4 metrin avaruusobjekteja avaruudessa. Saksalla on sama suunnitelma kuin Alankomailla edistääkseen Naton ballististen ohjusten kapasiteettia.

Tällä viivytyksellä on jäljellä olevien ohjelmien kiihdyttämisen lisäksi ehkä myös päätöksentekoa kiihdyttävä vaikutus Walrus-luokan sukellusveneiden vaihto-ohjelmaan, mutta myös se tarjoaa edistymiseen tarvittavat resurssit. M-fregat belgialainen (Leopold 1 (2007) ja Louise-Marie (2008), hyväksyttiin alun perin aktiiviseen palvelukseen Koninklijke Marine -aluksella vuonna 1991, ja hollantilainen (Zr.Ms. Van Amstel (1993) ja Zr.Ms. Van Speijk (1995), kaikki samasta Karel Doorman -luokasta. Amsterdam on vastuussa tästä ohjelmasta, johon Damen ehdotti fregattia omega. Paradoksaalista kyllä, jälleen kerran merivoimien voimavarojen uusiminen ja modernisointi hyötyisivät budjetti pullonkaulan helpottamisesta.

Lopuksi tämä viivästys luokan fregattien vaihto-ohjelmassa Kirjailija: Zeven Provinciën tuo hollantilaisen kalenterin lähemmäksi Ranskan, Italian ja Yhdistyneen kuningaskunnan kalenteria Saksaa unohtamatta ohjelman tuloksena syntyneiden fregattien vaihtamisen osalta Pääilmatorjuntaohjusjärjestelmä (PAAMS), eli Horizon-ohjelman fregatit ja hävittäjät Tyyppi 45. Tämä avaa siis mahdollisuuksia PESCO-ohjelmille, jotka koskevat erityisesti tulevia ilmapuolustusvalmiuksia.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit