Ranskan OCEA: n 20 FPB 98 Mk II -partioveneet Ukrainan rajavartijoille

Ranskan tasavallan sisäministerit Christophe Castaner ja Ukrainan sisäministerit Arsen Avakov allekirjoittivat puitesopimuksen tiistaina 19 MILIPOL-näyttelyssä 2019 partioveneen hankintaan liittyen. FPB 98 Mk II toocea (136,5 miljoonaa euroa) Ukrainan kansallisen rajavartiolaitoksen (Derzhavna Prykordonna Sluzhba Ukrayiny (DPSU)) meriturvallisuuden (Mors'ka Okhorona) hyväksi.

Ukrainan sotilasbudjetti oli 3833,13 2018 miljoonaa euroa vuonna 3132,35 (2017 110,081 vuonna 2018), kun bruttokansantuote (BKT) oli 4,22 miljardia euroa samana vuonna. Ukrainan kansallisen puolustuksen osuus bruttokansantuotteesta oli 1985,07 prosenttia vuonna 1993. Sotilasbudjetti, jonka vuosimenot olivat keskimäärin 2018 miljoonaa euroa vuosina XNUMX-XNUMX.

Ukrainan eri asevoimat jakautuvat seuraavasti:

  • Ukrainan maajoukot,
  • Ukrainan ilmavoimat,
  • Ukrainan laivasto,
  • Ukrainan ilmassa olevat hyökkäysjoukot (erikoisjoukot).

Ukrainan laivastovoimaan kuuluu Ukrainan laivasto (Військово-Морські Сили України), jossa on 6500 miestä, 19 taistelualusta ja 18 apulausta. Ja yleiskatsaus merivoimien voimavaroihin ei voi olla täydellinen mainitsematta Ukrainan kansallisen rajavartiolaitoksen (Derzhavna Prykordonna Sluzhba Ukrayiny (DPSU)) meriturvallisuutta (Mors'ka Okhorona).

Ukrainan kansallinen rajavartiolaitos on sisäministeriön puolisotilaallinen yksikkö, mutta sen johtajan – Serhiy Deynekon (2019) – on raportoitava suoraan Ukrainan tasavallan presidentille: Volodymyr Zelenskylle (valittu 20). Tämä virasto perustettiin 2019. heinäkuuta 31 valtion rajavartiokomitean uudelleenorganisoinnin seurauksena. Virasto on jaettu kolmeen osaan: maajoukot, ilmatuki ja meriturvallisuus. Sodan aikana rajavartiolaitos on asevoimien alaisuudessa. Sen budjetti vuonna 2003 on 2019 miljardia euroa 10,77 50 miehen työvoimalle (mukaan lukien 000 8000 siviiliä).

Project 1400M Grif M tai Zhuk Defense Uutiset | Konflikti Donbassissa | Teollisuuden konsolidointi Puolustus
Projektin 22 Grif ja Grif-M 1400 leikkuria (Pr.1400 (2), Pr.1400A (2), Pr.1400M (18) – mukaan lukien kaksi kadonnutta Venäjän joukkojen toiminnan vuoksi – tulisi korvata 20:llä. Ocean FPB 98 Mk II Tämä merkitsisi projektin epäonnistumista 58130 Orlanin on vaihdettava samat 1400-projektin veneet.

Meriturvallisuus (Mors'ka Okhorona) jaetaan:

  • Keskialue (Kiova): ryhmä Maritime Safety -veneitä;
  • Itäinen alue (Kharkova) ja 23. meriturvallisuussiipi Mariupolissa (Azovinmeri). Tämä on entinen Kertšin osasto, joka joutui siirtymään Krimin liittämisen vuoksi Venäjän hyökkäyksen seurauksena;
  • Eteläinen alue (Odessa), jossa on ensimmäinen meriturvallisuusyksikkö Odessassa, joka on seurausta entisen Sevastopolin yksikön siirtämisestä, sekä meriturvallisuuskoulutuskeskus Izmailin kaupungissa sekä suojaveneosaston erityiskäyttöinen merivene ja lopuksi Marine Protection Veneosasto Kiliassa.

La Meriturvallisuus on 29 yksikköä jotka on jaettu 1., 2. ja 3. luokan laivojen ja 1., 2. ja 3. luokan veneiden kesken:

Ensimmäisen tason alusten joukossa on huomattava läsnäolo sukellusveneiden vastainen partiokorvetti: BG-1 Hryhori Kuropyatnykov Neuvostoliiton projekti 508 Molnija-1241.2 (tai Pauk NATO-luokituksessa) (2 tonnia täyteen lastattu). Muut suuret alukset ovat neljä Neuvostoliiton Project 205P -partiovenettä, joiden paino on 245 tonnia täyteen lastattuina.

Jäljellä olevien 24 veneen uppouma ei ylitä 75 tonnia täydellä kuormituksella ja keskimäärin 40 tonnia. Suurin osa näistä aluksista laskettiin vesille vuosina 1968-1993. Ukrainan sisäministeriö myöntää, että 80 prosenttia niistä on vaihdettava. Muutamat uudemmat yksiköt, joiden tarkoituksena on mahdollistaa resurssien uusiminen ja jotka on asetettu odotustilaan vuosina 1997–2012, ovat harvoin ylittäneet ensimmäisen yksikön.

20 FPB 98 Mk II Ocea olisi luokiteltava meriturvallisuuden ensimmäisen tason veneeksi. Ne todennäköisesti korvaavat 22 leikkuria du projekti 1400 grif et Grif-M (Pr.1400 (2), Pr.1400A (2), Pr.1400M (18), mukaan lukien kaksi kadonnutta Venäjän joukkojen toiminnan vuoksi. Tässä hypoteesissa tämä viittaa siihen, että 58130-projekti Orlan joista vain yksi yksikkö pystytettiin vuonna 2012, kun taas seitsemän muun toivottiin korvaavan samat projektin 1400 veneet.

Le FPB 98 Mk II alumiinirungolla on 32 metriä pitkä kaukokeila (suurin leveys) 6 metriä, kulkee 20-35 solmua, autonomia 1200 merimailia 12 solmun nopeudella tai viikon operaatio merellä. 30 mm kauko-ohjattavaan osaan. Siihen mahtuu puolijäykkä vene. Aseistettu 13 merimiehen miehistöllä, johon mahtuu yksi matkustaja.

Maritime Security haluaa määrätä nämä tulevat partioalukset partiotehtäviin kahdella yksinomaisella talousvyöhykkeellä (Mustameri, Azovinmeri), etsintä- ja pelastustehtäviin sekä taistelemaan tiedustelu- ja sabotaasitoimia vastaan.

Project 58160 Coral 1 Defense News | Konflikti Donbassissa | Teollisuuden konsolidointi Puolustus
Projektin 58160 Coral on suunnitellut Shipbuilding Research and Design Center (KP IPTSK) Stan Patrol 4207:n (Damen) suunnitelmien perusteella. Sarjan päällikkö olisi määrätty vuonna 2012, viisi muuta partiovenettä odotetaan korvaavan Neuvostoliiton 205P-projektin partioveneet.

Tämä 136,5 miljoonan euron sopimus vakuutti Ukrainan sisäministeriön paitsi ehdotetuista kustannuksista myös siksi, että kaupalliseen tarjoukseen liittyi pankkipalveluja edulliseen korkoon ja ehkä ennen kaikkea siitä, että osa tuotannosta toteutetaan Ukrainassa: viisi partiovenettä Nikolaevin telakalla, kaikki puolijäykät veneet valmistetaan Harkovassa.

Osana tulevan sopimuksen täytäntöönpanoa, joka on vielä allekirjoittamatta, ocea Sen on toimitettava kaikki 20 partiovenettä vuosina 2021-2023, varmistettava 240 miehistön jäsenen, yli 120 teknikon koulutus ja tuettava partioveneitä kahden vuoden ajan varaosavaraston toimituksella.

Tämä ohjelma sisältäisi osan teknologian siirroista, jotta mahdollisesti mahdollistaisi lisäyksiköiden tuotanto Ukrainassa, koska osa työkaluista ja työstökoneista siirretään Ukrainan kahdenkymmenen partioveneen rakentamiseen liittyvien viiden osan rakentamiseen. Ukrainan on järjestettävä uudelleen laivanrakennusteollisuutensa sen seurauksena, että Zalyv Shipbuilding -telakka (Kerch) on menetetty Krimin liittämisen vuoksi.

Puitesopimuksen allekirjoittamisen jälkeen 19, vielä allekirjoittamatta oleva sopimus käynnistää Ukrainan kansallisen rajavartiolaitoksen meriturvallisuuden (Mors'ka Okhorona) 2019 aluksesta ja veneestä 20:n uusimisen ( Derzhavna Prykordonna Sluzhba Ukrayiny (DPSU) Ukraina haluaa selkeästi saada takaisin taidot laivastoyksiköiden tuotannossa ja jopa suunnittelussa samalla, kun sen avomeren merivoimien ja Ukrainan laivaston jälleenrakennus alkaa samanaikaisesti. 58250-projekti) kuin meriturvallisuuden osalta (58160-projekti Koralli 310 tonnia täydellä kuormalla (kuudesta kahdeksaan yksikköä toivotaan) sekä hanke aavan meren partioveneestä, jonka uppouma on noin 1000 tonnia täydellä kuormalla).

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit